حجتالاسلام عبدالحمید نعمتی، مسئول دفتر پاسخگویی به سؤالات دینی استان قزوین در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: به دنبال شیوع کرونا در جهان و کشورمان وزارت بهداشت توصیههایی را برای هموطنانمان دارد که از جمله آن شستشوی دستها و مراقبت و رعایت بهداشت است، این توصیهها در روایات و توصیههای دین اسلام بسیار مرتبط و مورد تأکید است.
وی افزود: در روایات آمده است قبل و بعد از خوردن غذا حتماً دستهای خود را شستشو دهیم، پیامبر اکرم (ص) میفرماید «نظافت از ایمان است»، در جای دیگر فرمودند «اگر حرج نبود مسواک زدن را بر امت خود واجب میکردم»؛ این تنها نمونههایی از تأکیدات دین اسلام به رعایت نظافت و بهداشت است.
حجتالاسلام نعمتی با بیان اینکه رعایت نظافت از نشانههای ایمان یک مؤمن است، گفت: متأسفانه به دلیل فاصلهای که ما از سبک و فرهنگ زندگی اسلامی گرفتهایم شاهد آسیبهای بسیار هستیم، حال اگر به سبک زندگی اسلامی برگردیم و از گفتمان اسلامی استفاده کنیم بیشک میزان درگیری ما با ویروسهایی نظیر کرونا کمتر خواهد بود.
وی تصریح کرد: اگر قبل و بعد از غذا دستهایمان را طبق تأکید و دستور اسلام شستشو دهیم و نسبت به رعایت بهداشت دهان و دندان و آنچه میخوریم دقت داشته باشیم کمترین آسیب برای ما به وجود خواهد آمد و جای نگرانی کم خواهد شد زیرا وقتی کسی جلوی عوامل ورودی این ویروسها را با رعایت چنین نکات سادهای بگیرد بیشک جای نگرانی نخواهد داشت.
این کارشناس دینی با تأکید بر اینکه یک مؤمن در برابر خداوند، خانواده و اجتماع وظایفی را بر دوش دارد و با آنها در ارتباط است لذا رعایت شئون این ارتباط بسیار مهم است، اضافه کرد: خداوند طیب است و طهارت را دوست دارد لذا هر کسی که خداوند را دوست دارد باید نشانههای خداوند را نیز داشته باشد، خداوند انسان را خلیفه خود در روی زمین قرار داده است لذا باید این خلیفهالله نشانهای از خداوند را داشته باشد که رعایت نظافت و داشتن ظاهر آراسته و طیبوطاهر میتواند نمونهای از این نشانهها باشد.
وی ادامه داد: ناآگاهی، مطالعه نکردن و جهل بزرگترین عامل دوری ما از اصول و دستورات دین است، ما از سبک زندگی دینی فاصله گرفتهایم اما با پیدایش یک بحران نظیر کرونا به سمت رعایت بهداشت و اصول آن میرویم در حالی که باید همیشه اینگونه باشیم نه اینکه در یک برهه خاص که مشکلی پیشآمده به سمت آن برویم.
حجتالاسلام نعمتی عنوان کرد: چندین سال است که آگاه سازی و توجه به سبک زندگی دینی توسط مقام معظم رهبری مورد تأکید است اما ما تنها به برگزاری سمینار و همایش بدون بازده لازم در این خصوص بسنده کردهایم در حالی که باید این نوع سبک زندگی اسلامی یعنی رعایت بهداشت و دوری از تجملات و سبک زندگی غربی به داخل زندگی مردم راه پیدا کند.
وی تأکید کرد: شروع بحرانها از جایی است که یک فرد هر چیزی را میخورد و نسبت به رعایت بهداشت و نوع تغذیه خود بیتوجه است این عامل باعث تولید بیماری میشود، اما در کشورهای اسلامی اگر افراد بر حسب تأکیدات دین عمل کرده و در نوع خوراک و رفتار مراعات لازم را انجام دهند بیشک بسیاری از این آسیبها کاهش مییابد.
مسئول دفتر پاسخگویی به سؤالات دینی استان قزوین خاطرنشان کرد: در حال حاضر که نسبت به اهمیت این مسائل آگاهی پیدا کردهایم باید به سبک زندگی اسلامی برگردیم و مردم را نسبت به این موضوع آگاه کنیم.
انتهای پیام
نظرات