• چهارشنبه / ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ / ۰۲:۲۰
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 98122015750
  • خبرنگار : 71613

آنچه در مجمع دوومیدانی گذشت/ مهندسی انتخابات و اعتراض به سازمان بازرسی؟

آنچه در مجمع دوومیدانی گذشت/ مهندسی انتخابات و اعتراض به سازمان بازرسی؟

مجمع انتخاباتی فدراسیون دوومیدانی با حواشی مختلفی همراه بود و شائبه مهندسی انتخابات بار دیگر از سوی افراد مختلف مطرح شد.

به گزارش ایسنا، مجمع انتخاباتی فدراسیون دوومیدانی ۱۹ اسفند در آکادمی ملی المپیک برگزار و در پایان افشین داوری با ۲۰ رای از مجموع ۲۸ رای به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شد. در این مجمع مجید کیهانی، رئیس سابق دوومیدنی هم هشت رای کسب کرد.

نکته قابل توجه عدم حضور ۱۴ رئیس هیات استانی در مجمع بود. آنها پیش از برگزاری مجمع اعلام کرده بودند که به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور حاضر نیستند به تهران سفر کنند. همین موضوع باعث شد تا در روز انتخابات حواشی مختلفی از جمله شائبه مهندسی انتخابات پررنگ شود.

مجید کیهانی یکی از کاندیداهای اصلی این انتخابات پس از درگیری لفظی با علی‌نژاد، معاون قهرمانی وزارت ورزش  از مجمع خارج و مدعی شد که نماینده چهار استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، بوشهر و خراسان جنوبی بدون امضا و معرفی هیات‌های استان خود در مجمع حاضر شدند و رای رئیس هیات سیستان هم از طریق فکس ارسال شده در حالی که رستم زهی (رئیس هیات سیستان و بلوچستان) رای نداده و اداره کل استان این کار را انجام داده است.

روسای هیات‌ها: ما نماینده نفرستادیم، پای اداره کل ورزش استان در میان است

علیرضا چاجی، نماینده خراسان جنوبی در مورد مجمع دوومیدانی به ایسنا گفت: شب قبل از انتخابات به دبیرم تاکید کردم که نباید در مجمع شرکت کنی چون من خودم باید صحبت های تمام نمایندگان را بشنوم و بر اساس آن رای بدهم اما او بدون هماهنگی من و با سربرگ‌های هیات به تهران رفت. از آنجایی که نامه امضا نداشت، همان نامه را به مدیر کل استان ارسال کردند و آنها به منزل من آوردند تا امضا کنم که اینکار را انجام ندادم. آن آقا قسم می‌خورد که رای نداده اما حتی اگر رای هم نداده باشد چون باعث شده تا مجمع به حد نصاب برسد یعنی هیات را دور زده است. مدیر کل نمی‌تواند بدون موافقت رئیس هیات کسی را بفرستد.البته عزیزی،مدیرکل ورزش استان خراسان جنوبی در گفت‌وگو با ایسنا سخنان چاجی را تکذیب کرد و گفت اگر سندی دال بر درستی ادعای خود دارد می‌تواند به اداره کل مراجعه و موضوع را پیگیری کند.

محمدحسین صادقیان پور( رئیس هیات آذربایجان شرقی) و حسین فهیمی(رئیس هیات دوومیدانی آذربایجان غربی) هم در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کردند که هیچ نماینده‌ای از طرف آنها به مجمع معرفی نشده و اداره کل استان نماینده فرستاده است. صادقیان‌پور و چاجی از تنظیم نامه اعتراضی به سازمان بازرسی خبر دادند.

دبیر فدراسیون: امضای روسای هیات‌ها پای معرفی نامه است

پژمان معتمدی، دبیر فدراسیون در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه وزارت ورزش بی جهت برای خود حرف و حدیث درست نمی‌کند، افزود: برای رسیدن مجمع به حدنصاب که ۲۸ نفر بود، یک نفر کم داشتیم که آقای علی‌نژاد با رئیس هیات سیستان وبلوچستان صحبت کرد تا رای خود را از طریق فکس ارسال کند چون سیستان و بلوچستان، گیلان، قم و مرکزی ‌استان های پرخطر ما بودند و برای رفع مشکل تردد آنها پیشنهاد شده بود که رای خود را فکس کنند. آقای علی‌نژاد خطاب به آقای کیهانی گفت که رای هیات سیستان به نفع شماست.

او در واکنش به صحبت های کیهانی در مورد حضور نماینده چهار استان آذربایجان شرقی و غربی، بوشهر و خراسان جنوبی بدون اطلاع رئیس هیات و با هماهنگی مدیران کل ورزش استانی، گفت: رای هیات سیستان را خودم خواندم و روی سربرگ هیات نوشته شده بود و مهر امضا داشت. علاوه بر این اداره کل نمی‌تواند به جای رئیس هیات فردی را منصوب کند. برگه هیات‌های اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان غربی و شرقی را که نماینده‌ فرستاده بودند را دیدم که با مهر و امضای رئیس هیات بود. از نظر من تخلفی اتفاقی نیفتاده است چون برگزار کننده مجمع وزارت ورزش است و از آنجایی که قانون‌گذار است برای خود چنین چالشی را ایجاد نمی‌کند.

معتمدی در مورد اعتراض کیهانی در مجمع انتخاباتی و ترک مجمع گفت: برای مدیری که سال‌ها کار کرده است قشنگ نبود که بخواهد جلسه را به سمتی ببرد که نظم دچار اخلال شود. آقای کیهانی می‌توانست مدیریت کند و به صورت مکتوب اعتراض خود را اعلام کند اما شرایطی پیش آمد که مجبور شد از جلسه بیرون برود.

تغییر نماینده داوران در روز مجمع!

موضوع دیگری که به حواشی مجمع انتخاباتی دوومیدانی دامن زد، تغییر ناگهانی نماینده داوران بود. پیش از این اعلام شده بود که وزارت ورزش و جوانان شهرام شهبازی را به عنوان نماینده داوران قبول کرده است اما در روز انتخابات به علت غیبت این داور، از فیروزی درخواست شده که به عنوان نماینده داوران حاضر شود.

معتمدی در این مورد گفت: آقای شهبازی زنگ زد و گفت که در خلخال قرنطینه شده‌ است به همین دلیل از نفرات بعدی که به وزارت معرفی کرده بودیم، استفاده کردیم؛ به آقای شادمهر زنگ زدیم اما نتوانست به مجمع بیاید و در نهایت آقای فیروزی خود را به انتخابات رساند.

او در پاسخ به این سوال که وقتی که کسی شرکت نمی‌کند یعنی غایب است و چه دلیلی دارد فرد دیگری جایگزین شود؟ بیان کرد: شرایط کشور بحرانی است، اگر در حالت عادی بود و آقای شهبازی شرکت نمی‌کرد، او را غایب فرض می‌کردیم اما وقتی او را قرنطینه کرده‌اند مجبور شدیم که از ظرفیت‌های دیگر استفاده کنیم. ما اسامی آقای شهبازی، شادمهر و فیروزی را به عنوان نماینده داوران به وزارت ورزش دادیم که آقای شهبازی انتخاب شد اما به دلیل مشکلی که برای حضورش در مجمع پیش آمد از نفرات بعدی دعوت کردیم که منعی هم ندارد.

چرا مجمع به زمان دیگری موکول نشد؟

در شرایطی که تعداد زیادی از روسای هیات‌های استانی با ارسال نامه به فدراسیون دوومیدانی و حتی وزارت ورزش خواستار تعویق انتخابات شدند اما این اتفاق نیفتاد. شیوع کرونا و حضور نداشتن اعضا هم نتوانست جلوی تصمیم وزارت ورزش را بگیرد.

معتمدی در مورد دلیل برگزاری مجمع گفت: با توجه به شیوع کرونا حدود ۱۴ استان قبل از مجمع با فدراسیون مکاتبه کردند و خواستار تعویق انتخابات شدند اما بحث انتخابات قبل از کرونا جدی شده بود. از طرفی وزارت بهداشت هم اعلام کرده که تا اواخر اردیبهشت درگیر این ویروس هستیم و به تعویق انداختن انتخابات چیزی را حل نمی‌کرد. از آنجای که در سال منتهی به المپیک هستیم برگزاری انتخابات دو ماه قبل از المپیک توجیه چندانی نداشت و عملکرد رئیس فدراسیون در صورتی پس از المپیک می‌توانست ارزیابی شود که زمان مناسب برای اجرای برنامه داشته باشد.

او در ادامه افزود: مجمع ۴۴ رای دارد که ۳۱ رای آن مختص روسای هیات‌های استانی و ۱۳ رای دیگر هم جمع آرا نماینده وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک، ورزش کارگری، داوران، مربیان و ورزشکاران است. البته دو استان البرز و کرمان در قالب سرپرست اداره می‌شوند و نمی‌توانستند حضور داشته باشند. علاوه بر این خیلی از استان ها برای رفت و آمد مشکل داشتند و حتی برخی بعد از برگشت از تهران قرنطینه می‌شدند، بنابراین با توجه به اساسنامه که امکان برگزاری مجمع با دو سوم آرا را قانونی دانسته، انتخابات را برگزار کردیم.

معتمدی بیان کرد: ۲۷ نفر در مجمع حضور داشتند که یا خود رئیس هیات شرکت کرده بود یا نماینده‌ای با معرفی‌نامه مکتوب و امضای رئیس هیات حضور داشت. اگر مصداقی بگویم رئیس هیات اصفهان نیامد اما با سربرگ و مهر و امضای هیات دبیرش را معرفی کرده بود، در مورد خراسان رضوی هم این اتفاق افتاد و همه به صورت مکتوب قبل از مجمع به ما اعلام کردند. در قواینن هم آمده که اعضا هیات رئیسه با تایید رئیس هیات می توانند به عنوان نماینده تام الاختیار او در مجمع حضور داشته باشند.

به گزارش ایسنا، در دوره سرپرستی ایرج عرب، دوومیدانی مسابقات و اردوهای خود را برگزار کرد، برنامه ورزشکاران المپیکی و کسانی که شانس المپیکی شدن دارند بررسی و تصمیمات لازم اتخاذ شد. در نتیجه با تعویق انتخابات تا زمان مناسب احتمالا مشکل خاصی برای فدراسیون به وجود نمی‌آمد و برنامه‌ها در حال اجرا بود. قطعا اگر مجمع در زمان مناسب‌تری برگزار می‌شد، حواشی پیش آمده کمتر و عدالت انتخابات بیشتر رعایت می‌شد.

انتهای پیام 
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۱۲-۲۲ ۰۱:۱۲

عالي سپاس از تجمیع نظرات