اسحاق دولتیاری در یادداشتی که به ایسنا ارسال کرده، آورده است که آموزش پیشگیری و مواجهه با ایجاد جو روانی توسط رسانهها نباید سبب ترس، هراس، سردرگمی و بی اعتمادی مردم شود و همانطور که شاهدیم ترس و وحشت عملا همه اذهان و افکار جامعه را فلج کرده و به لحاظ روانی بیشتر از ۹۰ درصد جامعه عملاً در ترس و هراس به سر میبرد و همین امر بستر مناسبی جهت بالا رفتن تلفات اجتماعی این ویروس است.
متاسفانه حال و روز امروز افراد خانوادهها گروهها و جوامع ریز و درشت نامناسب است و همگان میدانیم اتفاقی ناخوشایند کشورمان را تحتالشعاع قرار داده و در این فضای بحرانی که آستانه تحمل جامعه را بسیار پایین آورده برای تغییر و بهتر شدن روح و روان مردم باید از تولید پیامهای نادرست، بی هویت و بی سند و اطلاعرسانی و باز انتشار آن که موجب قبض روحیه جامعه میشود پرهیز کنیم.
اکنون که روابط اجتماعی به حداقل رسیده و مردم برای تامین نیازهای اولیه خود نیز به دردسر افتادهاند ضروری است از تهدید به وجود آمده که همانا محدودیت ارتباطات اجتماعی میباشد به تبدیل فرصتی جهت پالایش روح و روانمان استفاده کنیم و با زدودن بذر کینه ، دشمنی، کبر و نخوت در دلهایمان بدانیم که فرصت زیستن برای آدمی محدود است و آن را مغتنم بشمریم.
اگر بخواهیم به جنبههای مثبت این بیماری در جامعه نگاه کنیم میتوان به تدبر و تعقل در نظام هستی، نزدیکی بیشتر به خدای متعال و اعتراف به قدرت لایزال الهی، ارتقای سطح بهداشت عمومی، عدم حضور در محافل آلوده به گناه و معصیت و در مجموع بازسازی معنوی خودمان است.
متاسفانه رواج فیلمهای ضد اخلاقی و ولنگاری و بدحجابی در جامعه به دلیل آلودگی روح و جسم انسان به ویروسهایی شده که تا کنون از آنها غافل بودهایم و منجر به از هم گسیختگی و فروپاشی بنیان خانوادهها شده و امیدواریم با از بین رفتن این ویروس نوظهور همزمان بتوانیم ویروسهایی را که روح و روان جامعه را در هم تنیده نیز از بین ببریم.
یادمان باشد که این روزهای سخت و دشوار دیر یا زود میگذرد و به تعبیر زیبای قرآن کریم که "ان مع العسر یسری" دوباره شاهد جوشش شادی و امیدواری به همنوعان و روشن کردن نور شادی و شعف در دلهای آنها باشیم و تجارب ناشی از این موقعیتها میتواند چراغ راهی برای آیندهمان باشد و به قول نظامی گنجوی : میانگیز فتنه میافروز کین خرابی میاور در ایران زمین
انتهای پیام
نظرات