ویروس جدید کرونا اما در کنار همه خسارت هایی که به بخش های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه وارد کرد، باعث به راه افتادن دریایی از همدلی و مهربانی برای رفع کمبودها و کمک به محرومان به دست مردمی شد که در عمل ثابت کردند "چو عضوی به درد آورد روزگار، دگر عضوها را نماند قرار".
از همان روزهای ابتدایی اعلام شیوع ویروس کرونا، پویش های مردمی در اصفهان، سردمدار حرکت های خیرخواهانه و انسان دوستانه ای شدند که نه تنها برای رفع اقلام و نیازهایی بهداشتی همچون ماسک، آستین همت بالا زدند، بلکه به فکر قشرهای آسیب دیده ای بودند که کرونا و تعطیلی مشاغل، معیشت آنها را با خطر جدی روبرو کرده است.
به گزارش ایسنا، اگرچه استان اصفهان از دیرباز مهد خیریه های بزرگ بوده، اما حرکت های خیرخواهانه این روزها بیشتر به دست جوانانی رقم خورد که با فراخوان در فضای حقیقی و مجازی، آغازگر پویش های مردمی و بزرگی شدند که به دست خود مردم و برای مردم شکل گرفت.
موج همدلی و مهربانی که این پویش های مردمی به راه انداختند از اصفهان نیز فراتر رفت و به بسیاری از شهرهای کشور رسید.
طوفان همدلی اصفهان از آغاز تا امروز
محمدهادی ایزدی، مدیر سازمان خیریه مردم نهاد سفیران مهربانی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در همان روزهای اول شیوع ویروس کرونا در کشور، سفیران مهربانی که از ابتدا در حوزه فعالیت های بشردوستانه پزشکی و دندانپزشکی مشغول فعالیت بود، با توجه به نیاز و کمبود ماسک و اقلام بهداشتی، شروع به برنامه ریزی و راه اندازی پویشی مردمی با عنوان «طوفان همدلی» کرد.
وی افزود: با تشکیل ستادی متشکل از سازمان های مردم نهاد جوانان اصفهان از جمله پژوهشگران ذهن خلاق، ردپای رنگین کمان، یاران جوان صیاد، علم پژوهان نصف جهان، فرهنگ شهر، آوای نشاط و تندرسی، هنرآفرینان مهتاب زنده رود، ریحان راه امید و ... فراخوان های مختلف جهت معرفی پویش شکل گرفت و با پیگیری های زیاد، از روز جمعه ۱۷ اسفند خط تولید موقتی ماسک بهداشتی در خانه جوانان اصفهان راه اندازی شد.
ایزدی با اشاره به اینکه در ابتدا با فراخوان اعضا و همکاری سمن های جوانان اصفهان، با اختصاص یکی از واحدهای خانه جوانان و با ۱۰ دستگاه چرخ خیاطی خانگی شروع به تولید ماسک کردیم، گفت: با هماهنگی معاونت فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان اصفهان توانستیم از ظرفیت دستگاه ها و نهاد های مسئول در حوزه تامین اقلام بهداشتی کشور استفاده کنیم و با تهیه ساختاری به منظور فراگیری این پویش، پشتیبان گروه های جهادی، مردمی، سازمان های مردم نهاد و خیریه ها در استان اصفهان شدیم.
مدیر خانه جوانان استان اصفهان ادامه داد: با حمایت نهادهایی همچون وزارت ورزش و جوانان، قرارگاه جهاد خدمت رسانی عمار، سازمان بسیج سازندگی تهران، بنیاد علوی، بنیاد مستضعفان، بیمه ایران، مجمع سازمان های مردم نهاد جوانان، دانشگاه علوم پزشکی، خیرین سلامت و ... خط تولید ملی و مردمی ماسک های درمانی و البسه یکبار مصرف پزشکی به بهره برداری رسید.
این عضو مجمع جوانان استان اصفهان در خصوص نحوه توزیع ماسک های تنفسی، تصریح کرد: ماسک های تنفسی تولیدی جهت ضدعفونی و استریل به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تحویل داده می شود و پس از ضدعفونی در بیمارستان های کشور و یا مناطق اولویت دار توزیع می شود.
فعالیت های داوطلبانه و جهادی در پویش طوفان همدلی
وی با تاکید بر اینکه تمام فعالیت های مجموعه پویش طوفان همدلی داوطلبانه و جهادی است، گفت: داوطلبان از ساعت ۹ صبح تا ۲۰:۳۰ به صورت یکسره درحال تلاش هستند و اقشار مختلف جامعه با همراهی در این پویش در کنار همدیگر، در مبارزه با این ویروس بسیج شدند. در عین حال که سازمان تبلیغات اسلامی اصفهان، اتحادیه ها و صنوف مختلف، بازاریان، خیرین گمنام، تشکل های دانشجویی، هیئات مذهبی، مجموعه های فرهنگی و مذهبی نیز هریک در فراگیر شدن این پویش سهم بسزایی داشتند.
تولید روزانه ۱۵ هزار ماسک در ۲۰۰ کارگاه خانگی
وی با بیان اینکه ظرفیت عظیمی در استان شناسایی شد که طرحی به نام پایگاه های همدلی خانگی را به راه انداخت، افزود: امروز بیش از ۲۰۰ کارگاه خانگی با ظرفیت ۱۵هزار عدد در روز، ماسک تولید می کنند و در مجموع با ظرفیت کارگاه های شهر اصفهان، تاکنون بیش از ۱۰۰هزار ماسک از طرف سازمان های مردم نهاد جوانان به جامعه پزشکی کشور تحویل داده شده است.
ایزدی همچنین اضافه کرد: از ۲۲ اسفندماه خط تولید ماسک های پارچه ای و لباس های یکبار مصرف بیمارستانی راه اندازی شده و روزانه حدود ۲۵۰۰ گان و البسه یکبار مصرف بیمارستانی در شهر اصفهان تولید و در بیمارستان های اصفهان و استان های همجوار توزیع شده است.
به گفته وی، تولیدات این پویش به صورت رایگان در اختیار بیمارستان های غرضی، صدوقی، امین، الزهرا، چمران، خورشید و همچنین شهرهای کرمان، کرمانشاه، بروجرد، بروجن، گیلان، زابل، شادگان، زاهدان، سرپل ذهاب، گیلانغرب، اهواز، بم، ایلام، مهران، اردستان، سمیرم، شهرضا، دولت آباد، کاشان، شاهین شهر، خمینی شهر، بابلسر و بابل گذاشته شده است.
نمایش عنصر همدلی ایرانیان
مدیر خانه جوانان استان اصفهان با اعلام اینکه هم اکنون بالغ بر ۱۵ سازمان مردم نهاد و گروه جهادی در استان اصفهان به این پویش پیوسته اند و توانستیم بخش کوچکی از نیاز ماسک و لباس یکبار مصرف بیمارستانی کشور را تامین کنیم، گفت: به لطف خداوند امروز پویش طوفان همدلی توانسته به معنی واقعی کلمه، عنصر همدلی ایرانیان به معرض نمایش بگذارد.
وی اظهار کرد: به مدد حضرت ولیعصر (عج) تا پایان ریشه کن شدن این ویروس در کنار جامعه پزشکی کشور و مدافعان سلامت نظام مقدس جمهوری اسلامی خدمت خواهیم کرد.
پویش مهربانی با همکاری سه سمن در منطقه لنجان
محمدجواد خسروی، دبیر مجمع فرهنگی آینده سازان نواندیش نیز در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: از همان روزهای نخست اسفندماه و با شیوع ویروس کرونا در کشور، گروه خیریه تا مهربانی، موسسه اندیشه جوان و مجمع فرهنگی آینده سازان نواندیش سه سازمان مردم نهادی بودند که در کنار هم قرار گرفته و در قالب یک تیم وارد عمل شدند، تا پویش مهربانی در منطقه لنجان به راه افتد.
وی با بیان اینکه هرکدام از این سمن ها قسمتی از کار را به عهده گرفته اند، گفت: گروه خیریه تا «مهربانی» تهیه ارزاق، «اندیشه جوان» تأمین فضا و امکانات مورد نیاز و «مجمع فرهنگی آینده سازان نواندیش» هم تأمین نیروی انسانی را به عهده گرفت و این سه سمن، سه ضلع مثلث جهادی در منطقه لنجان شده و پویش مهربانی را شکل داده اند.
دبیر مجمع فرهنگی آینده سازان نواندیش با اشاره به اینکه از ابتدای اسفند و زمانی که شیوع ویروس کرونا در حال شدت گرفتن بود، ماسک در منطقه لنجان کمیاب شد، تصریح کرد: از ۷ اسفند فراخوانی اعلام کردیم تا هرکسی باتوجه به توانایی خودش برای تهیه ماسک کمک کند، یک نفر چرخ خیاطی آورد، یک نفر دستگاه برش آورد، یک نفر سیم کشی انجام داد و خلاصه همه دست به دست هم دادند تا توانستیم یک کارگاه بزرگ تولید ماسک و گان پزشکی راه اندازی کنیم.
پویشی که با پنج چرخ خیاطی و یک اتو شروع شد
وی با بیان اینکه پویش مهربانی کار خود را با یک چرخ خیاطی صنعتی و چهار چرخ خیاطی معمولی، یک دستگاه اتو و برش شروع کرد، افزود: کم کم تبدیل به ۴۰ چرخ خیاطی صنعتی، ۳۰ چرخ خیاطی معمولی، ۲۰ اتوی بخار و همینطور تجهیزات زیاد و مشارکت مردم بیشتر شد.
خسروی با اشاره به تولید ماسک و گان پزشکی، گفت: باتوجه به افزایش نیاز به گان، از ۲۶ اسفند پویشی با عنوان هر خانه یک سنگر در منطقه لنجان راه اندازی کردیم و از ظرفیت های خانگی برای کمک به خط تولید گان استفاده کردیم، چون افراد زیادی نمی توانستند از خانه بیرون بیایند اما می توانستند در خانه به ما کمک کنند.
تولید روزانه ۴ تا ۶ هزار گان و ۱۵ هزار ماسک
وی ادامه داد: بعد از مدتی چند کارگاه خیاطی تماس گرفتند و گفتند می خواهیم در این پویش شریک شویم و خوشبختانه ۹ کارگاه صنعتی خیاطی در منطقه لنجان به پویش مهربانی اضافه شدند، به طوری که هم اکنون روزی بین ۴ تا ۶ هزار گان پزشکی و نزدیک به ۱۵ هزار ماسک تولید می کنیم.
این فعال اجتماعی، با اعلام اینکه بخش زیادی از تولیدات این پویش در اختیار بیمارستان ها قرار می گیرد، افزود: باتوجه به اینکه لباس های کاملا پوشیده با کلاه و محافظ صورت تولید می کنیم، بخشی از تولیدات را نیز در اختیار پاکبان ها و نیز کارگران آرامستان ها و هر بخش دیگری که نیاز داشته باشد قرار می دهیم.
وی خاطرنشان کرد: فرقی ندارد کجا باشد، از اهواز تا رشت و تبریز و مشهد درخواست رسمی به ما داده اند و اقلام بهداشتی که در واقع تولیدات مردمی است را در اختیارشان قرار داده ایم.
خسروی همچنین به اجرای طرح از میلاد خورشید تا میلاد ماه اشاره و اظهار کرد: ۱۱۸۶ سبد غذایی با کمک خیران تهیه شده و از میلاد امام زمان(عج) تا میلاد امام حسن مجتبی(ع) در منطقه توزیع خواهد شد.
دبیر مجمع فرهنگی آینده سازان نواندیش، ارزش تقریبی سبدهای غذایی را ۵۴۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: این سبدهای غذایی بین خانوارهای مستحقی توزیع می شود که بیشترشان مددجویان خیریه تا مهربانی هستند و تحت پوشش دستگاه های حمایتی نیستند و یا کمتر دیده شده اند، مثل کارگرانی که تا قبل از شیوع کرونا وضعیت بدی نداشتند، ولی الان از کار بیکار شده و در روستاهای محروم شهرستان زندگی می کنند.
ادامه فعالیت پویش مهربانی تا شکست کرونا
وی در مورد ادامه فعالیت این پویش اظهار کرد: گروه های خیرین هزینه هایی پرداخت کرده و یا طاقه پارچه و نخ اهدا می کنند که باید با استفاده از آن ماسک و لباس های پزشکی تولید کنیم. پیش بینی می کنیم تا اواسط اردیبهشت فعالیت مان ادامه داشته باشد و نیاز هم همچنان باقی است، تا زمانی که کرونا را شکست دهیم و دیگر نیازی به این تولیدات نباشد کار را ادامه می کنیم.
خسروی با بیان اینکه از روزهای اول همکاری خوبی از سوی دستگاه های اجرایی با این پویش صورت گرفت، گفت: تنها مشکل ما قیمت های متغیر بازار است، به طوری که یک قلم ساده مثل کش افزایش حدود ۳ برابری داشته است، درحالی که هزینه تولیدات از سوی خیران تامین می شود، ولی به خاطر تغییر قیمت ها، میزان تولیدمان کمتر از پیش بینی ها می شود.
هر اتفاقی افتاده به دست مردم بوده است
دبیر مجمع فرهنگی آینده سازان نواندیش در ادامه تأکید کرد: اگر مردم پای کار نمی آمدند و به ویژه کارگاه های تولیدی وارد این عرصه نمی شدند، بعید می دانم به این سطح تولید می رسیدیم و هر اتفاقی که تاکنون افتاده به دست مردم بوده است.
وی با بیان اینکه روز اول فکر نمی کردم شروع این حرکت، چنین جریان عظیمی به راه بیندازد، گفت: شروع کار ما قطره ای بود که دریایی از مهربانی به راه انداخت، به طوری که در روزهای اول فکر می کردم نهایتا در روز بتوانیم ۵۰ لباس پزشکی و تن پوش کامل بدوزیم و ۶۰۰ ماسک تولید کنیم، اما فکر نمی کردیم این حجم تولید و تقاضا را داشته باشیم.
از خدمت به مناطق محروم تا تهیه لوازم بهداشتی
بتول عباسی، مسئول بخش خواهران موسسه جهادی شمیم حضرت ولیعصر(عج) نیز در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: تشکل ما یک تشکل مردمی و جهادی است که در سطح کشور فعال می کند و پیش از این برای خدمت رسانی به مناطق محروم می رفتیم، اما امسال به دلیل محدودیت هایی که وجود داشت، وارد عرصه تهیه لوازم بهداشتی شدیم.
وی با اشاره به شروع فعالیت این تشکل از اوایل اسفندماه، تصریح کرد: دو مرکز در خیابان پروین و امام خمینی اصفهان و یک مرکز در شهر درچه داریم که شیلد، پاپوش، گان و لباس های قرنطینه تولید می کنیم، در عین حال که با دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ارتباط هستیم و برحسب نیاز و سفارشی که می دهند اقلام بهداشتی را تولید می کنیم.
عباسی با اشاره به فراخوان جذب نیروهای مردمی در شبکه های اجتماعی، گفت: در سه مرکز حداقل ۱۵۰ نفر از گروه های سنی و اقشار مختلف برای تهیه اقلام مورد نیاز بهداشتی مشارکت می کنند.
این فعال اجتماعی با اشاره به مشکلاتی که بر سر راه گروه های جهادی قرار دارد، گفت: محدودیت های رفت و آمد باعث می شود مواد اولیه دیر به دست ما برسد و چون صفر تا صد مجموعه ما مردمی است و همه لوازم و مواد اولیه را با کمک مردم تهیه می کنیم، ممکن است با دیر رسیدن مواد اولیه یکی دو روز روند کار متوقف و یا کند شود.
نیروهای جهادی، پا به رکاب آماده خدمت به مردم
مسئول بخش خواهران موسسه جهادی شمیم حضرت ولیعصر(عج) همچنین به بالا و پایین شدن قیمت مواد اولیه در این مدت اشاره کرد و گفت: تغییر قیمت ها هم یکی دیگر از مشکلاتی است که در این مدت برای تولید اقلام مورد نیاز بهداشتی داشته ایم.
وی با بیان اینکه به صورت قطعی تا ماه رمضان فعالیت ما ادامه دارد، گفت: این مدت کسب و کارها خوابیده و افراد زیادی نیاز به حمایت دارند، به همین دلیل کمک به محرومان و تهیه بسته های حمایتی هم برای خانواده های نیازمند خواهیم داشت.
عباسی با تأکید براینکه نیروهای جهادی پا به رکاب برای خدمت به مردم آماده هستند و می خواهند گوشه ای از نیازهایی که وجود دارد را برطرف کنند، اظهار امیدواری کرد که مسئولان با گروه های جهادی همکاری کنند تا بهتر و بیشتر بتوانند خدمت کنند.
فرقی نمی کند چه نامی دارند؛ پویش همدلی، مهربانی، نیروهای جهادی، جبهه مردمی، ... این روزها گروه های مردمی زیادی به میدان مبارزه با کرونا آمده اند، به این امید که قطره های کوچک و ناشناس، موج خروشان مردمی را در مقابل خسارات و آسیب های بحران کرونا تشکیل دهد و تا سال های بعد، به جای نام کرونا، نام همدلی و مهربانی مردم ایران در یادها باقی بماند.
انتهای پیام
نظرات