• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۵:۱۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99022719389
  • خبرنگار : 71129

بروندی درگیر کروناویروس و خشونت،‌ به دنبال برگزاری انتخابات است

بروندی درگیر کروناویروس و خشونت،‌ به دنبال برگزاری انتخابات است

بروندی با وجود خشونت‌های سیاسی و نگرانی از تسریع گسترش ویروس کرونا در پی برگزاری کمپین‌های انتخاباتی قرار است نخستین انتخابات رقابتی ریاست جمهوری را از زمان جنگ داخلی ۱۹۹۳ برگزار کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، پیر انکرونزیزا، رئیس جمهوری بروندی در حال کناره‌گیری است، اگرچه تمایل دارد تا در این کشور فقیر شرق آفریقا قدرتش را حفظ کند.

کاندیدای پیشنهادی او "اواریسته انداییشیمیه" یک ژنرال بازنشسته ارتش است که جانشین رئیس جمهوری در حزب حاکم محسوب می‌شود. این حزب آخرین کمپین انتخاباتی‌اش را امروز (شنبه) برگزار می‌کند. انتخابات روز چهارشنبه برگزار می‌شود.

شش کاندیدای دیگر شامل رهبر حزب اپوزیسیون به نام "آگاتون رواسا" می‌شود که معاون رئیس مجمع ملی نیز است.

یکی از محققان موسسه بین‌المللی بحران گفته است:‌ آگاتون رواسا در سراسر کشور راهپیمایی‌های بزرگی برگزار کرده است. حزب حاکم و دولت تلاش می‌کنند تا روند برگزاری انتخابات را مشروع نشان دهند.

بروندی همچنین اعلام کرده که اکثر ناظران انتخابات باید به مدت ۱۴ روز در قرنطنیه کروناویروس بمانند. همچنین خبرنگاران با تهدید یا حمله دائم روبرو هستند و بسیاری هم گریخته‌اند. برخی از سازمان‌های جامعه مدنی نیز بسته شده‌اند.

سال گذشته میلادی، دولت دفتر حقوق بشر سازمان ملل را پس از آن تعطیل کرد که انتقادهای گسترده‌ای به شاخه جوانان حزب حاکم و نیروهای امنیتی بابت شکنجه، تجاوزهای گروهی و قتل مخالفان سیاسی مطرح شد. گروه‌های حقوق بشری می‌گویند، چنین حملاتی پیش از انتخابات روز چهارشنبه افزایش یافته است.

هر دو کاندیدای پیشرو فرماندهان ارشد در میان شبه نظامیان هوتو در جریان جنگ داخلی بروندی بودند که ۳۰۰ هزار کشته برجای گذاشت. انکرونزیزا در سال ۲۰۰۵ و در پی توافق صلح روی کار آمد.

این کشور در سال ۲۰۱۵ بار دیگر و زمانی شاهد خشونت شد که رئیس جمهوری برای بار سوم در راس قدرت قرار گرفت؛‌ اقدامی که به گفته مخالفانش نقض قانون اساسی و اساس توافق ۲۰۰۵ بوده است.

قریب به نیم میلیون تن از مردم بروندی از کشور گریخته و اقتصاد در آن هرگز بهبود نیافت.

انکرونزیزا تا اوت رئیس جمهور می‌ماند و قانون اساسی جدید بروندی به وی اختیارات وسیعی داده تا در صورت به مناقشه کشیده شدن نتایج، وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

اخیرا نیز، دولت بروندی نماینده کشورش در سازمان بهداشت جهانی را با وجود نگرانی درباره اینکه راهپیمایی‌های انتخاباتی می‌تواند به گسترش ویروس کرونا کمک کند، اخراج کرد.

در این کشور ۱۱ میلیون نفری، ۲۷ مورد ابتلا تایید شده اما تنها ۲۵۰ مورد تست کرونا در این کشور انجام شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha