به گزارش ایسنا، برنامهریزی برگزاری مراسم اهدای جوایز علمی و نمایشگاههای فناوری که هر ساله جدیدترین دستاوردهای علم و فناوری دانشمندان و مهندسان سراسر دنیا را در معرض دید جهانیان قرار میدهند، به دلیل شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ دستخوش تغییر شده است و برخی از آنها هم هنوز تکلیف خود را نمیدانند.
نشست برندگان جایزه نوبل و دیگر دانشمندان در واشنگتن
نشست حدود ۲۰ تن از برندگان نوبل، دانشمندان، سیاستگذاران، رهبران تجاری و رهبران جوان دنیای امروز که قرار بود ۲۹ آوریل تا اول می(۱۰ تا ۱۲ اردیبهشت) در واشنگتن برگزار به تاریخ نامعلومی موکول شده است. این نشست قرار بود برای پاسخ به یک سوال مهم برگزار شود: برای قرار دادن جهان در یک مسیر پایدارتر و ایجاد یک آینده آبادتر برای کل بشریت، چه کاری میتوان در این دهه انجام داد؟
نمایشگاه CES
نمایشگاه CES نیز شاید مهمترین نمایشگاه فناوری دنیا باشد که هر ساله در ماه ژانویه(دی) ضمن میزبانی از شرکتهای فناوری شاخص از سراسر دنیا، جدیدترین و جالبترین فناوریهای روز را معرفی میکند. این نمایشگاه در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است، تا حدی که چشم شرکتهایی نظیر اپل را که در آن شرکت نمیکردند، به خود جلب کرده است.
اگرچه نمایشگاه امسال CES قبل از شیوع کروناویروس جدید برگزار شد، اما برخلاف مراسم نوبل، به نظر میرسد برنامهریزی برای برگزاری حضوری نمایشگاه CES ۲۰۲۱ به رغم به تداوم شیوع این بیماری در حال انجام است. مسئولان برگزاری این نمایشگاه در سایت آن نوشتهاند: یک بار دیگر، ما متمرکز شدهایم تا شما را با تأثیرگذارترین رویدادهای فناوری در جهان همراه کنیم. شرکتهای بزرگ متعهد به شرکت در این نمایشگاه هستند و ما در پی برگزاری مجدد آن هستیم. در حالی که ما قصد داریم یک رویداد حضوری دیگر را در لاس وگاس برگزار کنیم، همه ما در مورد حضور در کنفرانسها، انجام کارها و شرکت در جلسات با ملاحظات جدیدی روبرو هستیم. درست همانطور که شرکتها در حال نوآوری برای غلبه بر چالشهای این بیماری همه گیر هستند، ما نیز با این وضعیت سازگار میشویم و میخواهیم اطمینان حاصل کنیم که CES همچنان به شما در برقراری ارتباطاتی که برای رشد تجارت و برند خود نیاز دارید، کمک میکند.
در ادامه آمده است: ما برای CES ۲۰۲۱ به گسترش دسترسی دیجیتالی به نمایشگاه ادامه خواهیم داد و شما میتوانید انتظار داشته باشید که انتخاب گستردهتری از پخش زنده در CES داشته باشید که این امکان را برای شما فراهم میکند تا با نوآوران پیشرو در جهان فناوری، رهبران فکری و سیاست گذاران ارتباط برقرار کنید. ما محصولات غرفه داران، پیشرفتهای دنیای فناوری و ایدههای آنها را چه به صورت فیزیکی در لاس وگاس و چه به صورت دیجیتالی و مجازی به نمایش خواهیم گذاشت. البته ایمنی، امنیت و سلامتی شما همیشه در CES یک اولویت است و ما همچنان به ارزیابی و گسترش اقداماتی که در این زمینه انجام میشود، ادامه میدهیم. ما در حال همکاری نزدیک با آژانسهای مسافرتی و هتلهای لاس وگاس هستیم. ما همچنین در حال کار با انجمنهای پیشرو در صنعت برگزاری رویدادها هستیم، زیرا آنها بهترین شیوهها را توسعه میدهند و ما اطمینان حاصل خواهیم کرد که برنامههای ما از توصیههای کارشناسان بهداشت عمومی و استانداردهای تعیین شده توسط دولتهای فدرال، ایالتی و محلی پیروی میکنند.
مسئولان برگزاری این نمایشگاه نوشتند: از جمله برنامههای جدید ما برای CES ۲۰۲۱ عبارت است از:
- تمیز و ضد عفونی کردن فضاهای غرفهها به طور مرتب و فراهم کردن ایستگاههای ضد عفونی
- رعایت بهتر فاصله اجتماعی، از جمله عریض سازی راهروها در بسیاری از مناطق نمایشگاه و فراهم آوردن فضای بیشتر بین صندلیهای برنامههای کنفرانس و مناطقی که شرکت کنندگان در آن حضور دارند
- الزام شرکت کنندگان به پوشیدن ماسک و جلوگیری از دست دادن
- محدود کردن شرایط لمس سطوح از جمله در سیستمهای پرداخت غیرنقدی برای خرید و انجام معاملات
- تب سنجی بدون تماس در نقاط ورودی نمایشگاه
- دسترسی بیشتر به خدمات درمانی و کمکهای پزشکی در محل
این اقدامات فقط نمونهای از برنامههایی است که ما برای CES ۲۰۲۱ برنامهریزی کردهایم. دنیا در حال توسعه و اجرای بهترین شیوهها است و ما جدیدترین و آخرین راه حلها را در ماههای آینده ارزیابی و برگزیده خواهیم کرد. ما به همکاری خود با دیگران ادامه خواهیم داد، برنامههای خود را بهروز میکنیم و آنها را با شما به اشتراک میگذاریم.
ما در CES ۲۰۲۱ فناوریهایی را ارائه میدهیم که به ارائه راه حلهایی برای برخی از چالشهای روزمره ایجاد شده توسط بیماری همه گیر کووید-۱۹ کمک میکنند. ما دلگرمیم که همکاری فناوری و پزشکی راه حلهای نوآورانهای را ایجاد میکند و موجب نجات جان انسانها خواهد شد و ما معتقدیم که برگزاری رویدادهایی مانند CES که رهبران فناوری و نوآوران برتر را برای حل این چالشها گرد هم میآورد، مهمتر از همیشه خواهد بود.
جایزه آبل
جایزه آبلAbel Prize)) جایزهای بینالمللی است که هر ساله توسط پادشاه نروژ به یک یا چند ریاضیدان که کار ارزندهای در حوزه ریاضی انجام داده باشد، داده میشود.
این جایزه که به افتخار "نیلس هنریک آبل"(۱۸۲۹–۱۸۰۲) ریاضیدان نروژی نامگذاری شده در سال ۲۰۰۳ توسط دولت نروژ بنیانگذاری شد، جایزه مکملی برای "جایزه هولبرگ" است که در علوم انسانی داده میشود و جایزه نقدی آن ۷.۵ میلیون کرون نروژ (معادل ۶۲۵ هزار دلار آمریکا) است. مراسم اعطای جایزه در آتریوم دانشکده حقوق دانشگاه اسلو، جایی که از سال ۱۹۴۷ تا ۱۹۸۹ در آن جایزه صلح نوبل داده میشد، برگزار میشود. هیئت مدیره جایزه، یک سمپوزیوم آبل هم بنیانگذاری کردهاند که توسط انجمن ریاضیات نروژ اداره میشود.
اغلب جایزه آبل را مانند "مدال فیلدز"(هر ۴ سال یک بار اهدا میشود) به عنوان جایزه نوبل ریاضیات توصیف میکنند.
تأسیس این جایزه اولین بار توسط ریاضیدان نروژی سوفوس لی (۱۸۴۲–۱۸۹۹) هنگامی که او مطلع شد تصمیم آلفرد نوبل بر دادن جایزهای سالانه شامل ریاضیات نخواهد شد در سال ۱۸۹۹ پیشنهاد شد. مرگ لی وقفهای در تأسیس جایزه ایجاد کرد و تلاش اسکار دوم برای تأسیس آن در سال ۱۹۰۲ ناموفق بود و این کار به علت بینتیجه بودن مذاکرات اتحاد سوئد و نروژ در سه سال بعد پیچیدهتر شد.
جایزه آبل امسال(۲۰۲۰) به دو ریاضیدان به نامهای "هیلل فراستنبرگ" و "گرگوری مارگولیس" خواهد رسید، اما آکادمی جایزه آبل به دلیل شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ تصمیم به تعویق مراسم اهدای جایزه گرفته است که معمولاً در ماه مه در شهر اسلو برگزار میشود. مراسم امسال نیز که قرار بود 19 می در دانشگاه اسلو برگزار شود به همراه تمامی دیگر مراسم های هفته آبل لغو شده اند. در عوض در مراسم سال ۲۰۲۱، هر دو جایزه سال ۲۰۲۰ و سال ۲۰۲۱ اهدا خواهد شد.
"مونته کاس" رئیس کمیته آبل گفت: اکنون زمانی غیر عادی است، بنابراین ما باید امسال کمی متفاوت عمل کنیم.
کنگره جهانی موبایل(WMC)
مهمترین نمایشگاه ارتباطات سیار جهان موسوم به نمایشگاه MWC نیز که هر ساله در ماه فوریه در بارسلونای اسپانیا برگزار میشود، امسال به دلیل شیوع کروناویروس جدید برگزار نشد.
کنگره جهانی موبایل شانگهای
کنگره جهانی موبایل شانگهای که GSMA برگزار کننده آن است و مهمترین کنگره موبایل در آسیا است، با توجه به محدودیتهای ناشی از شیوع کووید-۱۹ و نگرانی جهانی در مورد شیوع کروناویروس جدید، محدودیت سفر و سایر شرایط، برگزاری این رویداد را که هر ساله در ماه ژوئن در شانگهای چین برگزار میشود، در سال ۲۰۲۰ لغو کرده است.
برگزار کنندگان این نمایشگاه میگویند از آنجا که بهداشت و ایمنی همچنان اولویت اصلی ماست، با دولت و مقامات بهداشتی همکاری خواهیم کرد تا یک تاریخ و مکان مناسب برای برگزاری همایشهای منطقهای در چین در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ پیدا کند. ما امکان تحقق این امر را در ماههای آینده اعلام خواهیم کرد.
کنفرانس هوش مصنوعی لندن
مسئولان برگزاری کنفرانس هوش مصنوعی لندن که هر ساله در ماه آوریل برگزار میشود و امسال برای شروع از ۲۳ آوریل برنامه ریزی شده بود، به دلیل شیوع بیماری کووید-۱۹ لغو شد.
گوگل
شرکت گوگل نیز اعلام کرده است که در پی شیوع بیماری کووید-۱۹ برگزاری رویدادهای خود را تا اطلاع ثانوی لغو و یا اقدام به برگزاری مجازی آنها میکند.
گوگل رویداد "I/O" امسال خود را لغو کرد. قرار بود این رویداد بین ۱۲ تا ۱۴ مه امسال برگزار شود و این خبر لغو تنها چند روز پس از آن صورت گرفت که گوگل رویداد "Cloud Next" خود را در سانفرانسیسکو لغو کرد.
سخنگوی گوگل در بیانیهای گفت: به دلیل نگرانی در مورد کووید-۱۹ و مطابق با توصیههای بهداشتی مقامات بهداشتی، ما تصمیم گرفتهایم که رویداد حضوری I/O را لغو کنیم.
گوگل به طور معمول از رویداد I/O به عنوان بزرگترین رویداد خبری سال خود برای معرفی تغییرات جدید در سیستم عامل اندروید، سخت افزارهای استفاده کننده از نرم افزارهای گوگل و حتی بهروزرسانیهای سرویسهایی مانند نقشه گوگل استفاده میکند.
گوگل پول متقاضیان شرکت در این رویداد را که بلیت تهیه کرده بودند به طور کامل پس داد و گفت که برای آنها به طور خودکار امکان خرید بلیت رویداد سال آینده فراهم میشود.
لغو برگزاری رویداد I/O گوگل یکی از چندین مورد از لغو رویدادهای فناوری بود که به دلیل نگرانی از شیوع کووید-۱۹ انجام شد. کنگره جهانی موبایل پیش از آن لغو شد و به دنبال آن نیز کنفرانس F۸ فیسبوک، کنفرانس توسعه دهندگان بازی، بسیاری از رویدادهای شرکتهای بزرگ فناوری و مراسم اعطای جوایز علمی لغو شده است.
اکنون باید به نظاره نشست و دید که بیماری کووید-۱۹ چه زمانی کنترل میشود و آیا واکسن یا درمانی برای آن پیدا میشود که بتوان دوباره شاهد برگزاری مراسم و رویدادهای علمی و فناوری در سراسر دنیا بود.
انتهای پیام
نظرات