حسن وحید در جلسه ستاد بحران که ۱۷ خرداد ماه در محل استانداری برگزار شد، اظهارکرد: اکنون اختصاص اعتبار در ارتباط با اطفاء حریق از اعتبارات بحران در این استان نداریم و اعتباری که از سوی سازمان جنگل ها تخصیص یافته برای امر پیش گیری از بروز آتش سوزی هزینه شده است.
وی با تصریح بر اینکه در حال حاضر هیچ ریالی برای تجهیز و پشتیبانی تجهیزات مقابله با حریق نداریم، افزود: مردم بومی برای اطفاء حریق پای کار هستند اما بدون هیچ تجهیزاتی می روند.
وحید ادامه داد: عرصه های مرتعی و جنگلی در این استان گسترده است اما با مشکل نیروی حفاظتی مواجه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر در این استان پاسگاه های اطفاء حریق احداث شده است که سرمایه استانی است ولی باید تجهیز شوند و برای تجهیز نیاز به اعتبار است.
این مقام مسئول در ادامه به تحلیل نقشه بحرانی مناطق در خطر آتش سوزی پرداخت و گفت: ۳۰ درصد از عرصه های است استان در سطح خطرناک، ۴۰ درصد از سطح متوسط و ۳۰ درصد نیز در سطحی با خطر کمتر آتش سوزی مواجه است.
به گفته وی بیشترین آتش سوزی طی چهار سال اخیر در شهرستان های بجنورد و مانه و سملقان اتفاق افتاده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: بیشترین آتش سوزی ها در سطح بیش از ارتفاع دو هزار متر است که این استان برای این مناطق هلی کوپتر ندارد.
وی خاطرنشان کرد: تحلیل ها نشان می دهد که بیشتر آتش سوزی های رخ داده در این استان عامل انسانی بوده و توسط بهره برداران، شکارچیان و یا گردشگران اتفاق افتاده است.
وحید تصریح کرد: در سال ۸۵، ۵۳ فقره آتش سوزی در سطح ۹۶۸ هکتار اتفاق افتاده است این درحالی است که این تعداد در سال گذشته به ۳۸ فقره در سطح ۴۰ هکتار رسیده است.
وی ادامه داد: بیشترین آتش سوزی های اتفاق افتاده در این استان بین ساعت ۱۰ تا ۱۴ بوده یعنی زمانیکه گردشگران و بهره برداران اقدام به روشن کردن آتش برای یبخ غذا و یا درست کردن چای می کنند.
انتهای پیام
نظرات