حجتالاسلاموالمسلمین سید احمدرضا شاهرخی در دیدار با مدیرکل و جمعی از کارکنان محیطزیست لرستان به مناسبت هفته محیطزیست که امروز ۱۸ خردادماه صورت گرفت، اظهار کرد: هیچ تمدنی بدون طبیعت به وجود نیامده است، تمدنها همراه خود تکنولوژی و فناوریهایی دارند و این تمدنها میتوانستند بهگونهای عمل کنند که همانگونه که در دامن طبیعت رشد کردهاند حرمت طبیعت را حفظ کنند اما تکنولوژی و فناوری گلوی طبیعت را فشردهاند و نتیجه آن نیز بحران محیطزیست است.
وی تصریح کرد: تمدن تکنولوژی و فناوری چنان ضرباتی به محیطزیست وارد کرده است که میتوان گفت هیچ قوم بیفرهنگ و وحشی اینچنین ضرباتی بر طبیعت وارد نکرده و به معنای واقعی انسان امروزی آینده بشریت را تباه ساخته است و ما این را از آمار و ارقام استفاده از سوختها، مصرف زغالسنگ، نفت، از بین رفتن خاکهای کشاورزی میتوان متوجه شد.
نماینده ولیفقیه در لرستان عنوان کرد: جهت نجات محیطزیست روزنه امیدی در همه کشورها پیدا شده و این امید در دلها زنده شده است در کشور ایران نیز به همینگونه است چراکه در فرهنگ دینی ما انسان خلیفه و جانشین خداوند در زمین است بر همین اساس باید رابطه خلیفه خداوند با طبیعت باید مثل رابطه خداوند با طبیعت باشد.
شاهرخی خاطرنشان کرد: طبیعت امانتی در دست انسان است و باید از این امانت محافظت کنیم چراکه در بین مخلوقات تنها انسان است که امین خداوند در طبیعت است و در روایات و آیات متعددی دستور الهی است که زمین را آباد کنید و نظم طبیعت را برهم نزنید. خداوند از هر چیزی حفاظت میکند که طبیعت یک مورد آن است.
وی اضافه کرد:حضرت علی (ع) در این رابطه نیز میفرمایند: تقوا را پیشه کنید و در مورد سرزمینها و چهارپایان از شما سؤال میشود، هیچکسی بر روی زمین کار خیر و شری انجام نمیدهد مگر اینکه از او سؤال خواهد شد و باید پاسخگو باشد.
نماینده ولیفقیه در لرستان بیان کرد: پیامبر(ص) نیز میفرمایند: اگر عمر جهان پایان پیدا کند و قیامت شود اگر فرصت کاشت یک درخت را داشته باشید از فرصت استفاده کنید و درخت را بکارید.
شاهرخی ادامه داد: امام صادق (ع) میفرمایند: درخت بکارید و کشاورزی کنید که هیچ عملی از کاشت درخت و کشاورزی حلالتر و پاکیزهتر نیست.
وی عنوان کرد: در روایت دیگر آمده است اگر سرزمینی از زمین و آب برخوردار باشد و مردم این سرزمین فقیر باشند این مردم از رحمت خداوند به دور هستند.
امامجمعه خرمآباد اظهار کرد: خداوند از آسمانها آب را میفرستند، زمین مرده را زنده میکند، گیاهان را میرویاند و مردم از نعمتهای زمین استفاده میکنند و این ناشی از مهبت خداوند به طبیعت است زیرا خالق است.
شاهرخی تصریح کرد: باید برای محیطزیست برنامههای مدون چندین ساله داشت و از تمام اهل فن، گروههای مردمی بهره برد و بهعنوان حلقههایی از آنها استفاده کرد، محیطبانان بهعنوان امانتدار خداوند در دل کوهها زحمات زیادی میکشند و از امانت خداوند محافظت میکند.
وی خاطرنشان کرد: در برنامهریزی برای محیطزیست نباید تنها به بودجههای استانی اکتفا کرد بلکه از سرمایههای مادی و معنوی ملی نیز استفاده شود و همچنین دغدغههای محیط زیستی را اطلاعرسانی کنیم چراکه افراد دوستدار محیط زیستی وجود دارند که حاضرند سرمایه خودشان را برای محیطزیست هزینه کنند و همچنین در این راستا باید از ظرفیت ۹ نماینده استان در این زمینه استفاده شود.
نماینده ولیفقیه در لرستان اضافه کرد: گاهی یکصدای واحد نمایندگان مجلس و مدیران استانی سبب میشود بسیاری از مشکلات استان حل شود.
شاهرخی در رابطه با پسماندهای شهر بیان کرد: گاهی مشاهده میکنیم آب پسماند و زبالهها در سطح شهر رها شده و ایجاد بیماری میکنند و در رابطه با بازیافت زبالهها میتوانیم کارگاهی برای بازیافت آنها ایجاد کنیم که در همین رابطه دستگاههای مربوطه باید اقدام کنند.
وی در رابطه با تخریب برخی از باغها عنوان کرد: افرادی حتی ممکن است از مجاری قانونی باغها را تخریب کنند به این شکل تخریب و تقسیم کنیم.
امامجمعه خرمآباد ادامه داد: مثلاً آیا عقلانی است که پارک شهر که در مرکز شهر واقع شده تبدیل به مراکز اداری و غیره شود.
شاهرخی اذعان کرد: گاهی چنین تخریب و تقسیمهای صورت میگیرد و بهظاهر ممکن است مجوزهایی گرفته بشود ولی آیا عقل و مصلحت مردم اجازه چنین کاری را میدهد این نشاندهنده این است که اگر مدیران دستگاه مربوطه هوشیارانه و مسئولانه عمل کنند چنین اتفاقاتی واقع نمیشود در همین راستا باید علاوه بر استفاده از ظرفیت گروههای مردمنهاد و رسانهها مسئولان هم به رسالت خویش عمل کنند.
وی گفت: حفظ و نگهداری درختان کهنسالی که هویت شهر خرمآباد است، از اهمیت بالایی برخوردار بوده همانطور که در رابطه با بقیه شهرهای استان هم صادق است.
انتهای پیام
نظرات