• یکشنبه / ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۳:۱۷
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 99032515894
  • خبرنگار : 50223

روایت بانوی کوهنورد از آتش سوزی جنگل‌های خائیز

روایت بانوی کوهنورد از آتش سوزی جنگل‌های خائیز

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد دختر کوهنوردی که برای خاموش کردن آتش سوزی جنگل‌های خائیز کهگیلویه به کمک محیط زیست رفته بود، کمبود امکانات و تجهیزات را از مهمترین مشکلات مهار و خاموش کردن آتش سوزی جنگلها، عنوان و بیان کرد: باید از جوامع محلی برای حفاظت و نگهداری از جنگل‌ها کمک گرفته شود.

"رویا جانفزا" جوان ۱۹ ساله اهل شهر دهدشت، مرکز شهرستان کهگیلویه ‌که برای خاموش کردن آتش به کوه‌های خائیز رفته بود، دچار مصدومیت از ناحیه دو پا شد. وی بخاطر حس نوع‌دوستی و علاقمندی به جنگل‌ها و طبیعت اکنون به یکی از چهره های مطرح استان تبدیل شده است.

این دختر کوهنورد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: چون یک کوهنورد هستم و به کوه، طبیعت و جنگل علاقه دارم، وقتی شنیدم که جنگل‌های منطقه حفاظت شده خائیز در آتش می سوزند با خودم فکر کردم که برای خاموش کردن آتش به کمک نیروها و امدادگران بروم و تا جایی که برایم امکان دارد به مهار آتش سوزی کمک کنم.

وی افزود: با توجه به کوهستانی بودن منطقه‌ای که دچار آتش سوزی شده بود، با خطراتی همچون پرت شدن سنگ و شعله ور شدن آتش و سوختگی مواجه بوده‌ام که وحشتناک بود.

این کوهنورد جوان اظهارکرد: برای خاموش کردن آتش جنگل‌ها دوره ای ندیده ام اما در حد ابتدایی و توان خود کمک می کردم. دو روز در مهار و خاموش کردن آتش سوزی جنگل‌ها خائیز کهگیلویه کمک کرده ام.

جانفزا خاطرنشان کرد: در حین برگشت از ارتفاعات خائیز که هوا تاریک شده بود؛ ناگهان سنگی از ارتفاعات به سمتم سقوط کرد و از ناحیه دو پا مصدوم شدم، در این حادثه پای چپم دچار شکستگی شده و پای راستم نیز زخمی شده است.

وی تصریح کرد: تا کنون هزینه‌های زیادی را برای امور درمانی خود پرداخت کرده ام، پدرم بیکار و درآمدی هم ندارد.

این دختر کوهنوردی عنوان کرد: علاوه بر بنده یک خانم همنورد خودم در گروه کوهنوردی "توکا"، در مهار و خاموش کردن آتش سوزی کمک می کرد.

جانفزا گفت: امکانات خاصی برای مهار آتش سوزی نداشتیم اما یک آتش کوب به ما دادند و با این وسیله اقدام به خاموش کردن آتش جنگل‌ها می کردیم.

وی کمبود امکانات و تجهیزات را از مهمترین مشکلات مهار و خاموش کردن آتش سوزی جنگل‌ها عنوان کرد و افزود: باید از جوامع محلی در حفاظت و نگهداری از جنگل‌ها کمک گرفته شود و با توجه به سخت گذر بودن و کوهستانی بودن استان کهگیلویه و بویراحمد جهت تسریع در مهار آتش سوزی جنگل‌های استان بالگرد آب پاش برای اطفای حریق جنگل‌ها اختصاص داده شود.

این دختر کوهنورد، شرکت کردن در مهار و خاموش کردن آتش سوزی جنگل‌های خائیز و تلاش وصف ناپذیر و خودجوش نیروهای مردمی برای مهار آتش سوزی و نجات جنگل‌ها را خاطره شیرین خود عنوان و تصریح کرد: خاطره بدی که در خاطرم می ماند سوختن تنه درختان در منطقه بود و اینکه در حین برگشت دچار مصدومیت شدم.

جانفزا تاکید کرد: حدود ۱۰ روز است که در آتش سوزی جنگل‌های منطقه حفاظت شده خائیز دچار مصدومیت شدم اما تاکنون مسئولان شهرستان و استان حالی از من نپرسیدند، البته با توجه به علاقه خود به خائیز برای مهار آتش رفته بود اما به هر حال سرکشی و رسیدگی به مصدومانی که در آتش سوزی جنگل‌ها کمک می کنند می تواند برای کمک بیشتر در آتش سوزی های آینده نیز در مردم ‌ایجاد انگیزه موثر باشد.

وی بیان کرد: بعلت مصدوم شدن در آتش سوزی جنگل‌های خائیز کهگیلویه حدود یک هفته در بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت بستری و تحت مداوا بودم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۵ ۱۳:۵۴

درود بر همت و بزرگی شما بانو، دستمریزاد،، خداوند سلامتی شما را برقرار سازد

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۵ ۱۶:۲۹

ماشا الله شیر دختر ان شاءالله زودتر سلامتی‌تونو به دست بیاری. درود بر شرفت

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۵ ۲۲:۴۹

درود ... و احسنت به روحیه دختران شجاع، طبیعت دوست و با شعور سرزمینم.