به گزارش ایسنا، به نقل از ارم نیوز، ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن در نشست خبری اعلام کرد، در طرحهای الحاق رژیم صهیونیستی صحبتی درباره الحاق هیچ بخشی از خاک اردن مطرح نیست. مرزهای بینالمللی به رسمیت شناخته شده است و تهدیدی وجود ندارد و اردن هم قادر است از مرزها و منافع خود محافظت کند.
مقامات رژیم صهیونیستی قصد دارند در آینده نزدیک اراضی فلسطین را به اراضی تحت اشغال خود ملحق کنند؛ اقدامی که به جدایی قدس اشغالی و شمال کرانه باختری از جنوب آن منجر خواهد شد.
الصفدی ادامه داد، اسرائیل اعلام کرده، ۳۰ درصد از اراضی کرانه باختری را به اراضی تحت "حاکمیت" خود ملحق خواهد کرد اما اظهارات درباره این موضوع قطعی نشده و در عین حال این طرح مردود است و پیش از این در جامعه بینالملل سابقه نداشته است. اراضی اشغالی غور اردن در سال ۱۹۶۷ بخشی از اراضی کشور فلسطین است و در صورت الحاق این اراضی تشکیل کشور فلسطین با مانع روبرو خواهد شد و این طرح به معنای جدا شدن شمال کرانه باختری از جنوب آن و جدایی قدس اشغالی است.
وی تأکید کرد، طرح الحاق نقض آشکار قوانین بینالمللی است و بدون واکنش نخواهد بود به ویژه که در صورت اجرایی شدن بدعتی جهانی را برجای خواهد گذاشت و به کشورهای ابر قدرت این اجازه داده میشود که اراضی کشورهای ضعیف را اشغال کنند و این امر در سطح جامعه بینالملل مردود است.
الصفدی تأکید کرد دستورات عبدالله دوم، پادشاه اردن همواره با هماهنگی با طرف فلسطینی و دیگر کشورهای عرب بوده تا بتوان به راهکاری دست یافت که منطقه را از پیامدهای طرح الحاق در امان دارد. خطرات و پیامدهای الحاق، همه منطقه و کشورهای عربی را تهدید میکند و منطقه در حال حاضر در یک لحظه تعیین کننده درباره درگیری فلسطین و اسرائیل قرار دارد زیرا پروژه الحاق به معنی گرفتن فرصت تشکیل کشور فلسطین است و این مسأله درگیریها را تشدید خواهد کرد و این درگیریها دامن همه به ویژه اردن را که به فلسطین نزدیکتر است را خواهد گرفت.
وی ادامه داد، راهکار تشکیل دو کشوری تنها راه حل این درگیری است و چالش برقراری صلح نه تنها برای اردن بلکه برای همه کشورهای عربی، اسلامی و جامعه بینالملل است.
روز پنجشنبه وزیر خارجه اردن وارد اراضی فلسطین شده و با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان در رامالله دیدار و بر موضع مخالف کشورش با طرح الحاق بخشهایی از کرانه باختری تأکید کرد.
انتهای پیام
نظرات