فاطمه رودباری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: روز به روز اطلاعتمان نسبت به ویروس کرونا، افزایش مییابد و به همین جهت، راهکارهای جدید نیز، پیشروی مردم قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه به نظر میرسد شرایط فاصلهگذاری اجتماعی باید زودتر آغاز و یا اینکه استفاده از ماسک اجباری میشد، تصریح کرد: دلیل این تاخیر، ناشناخته بودن ساختار و رفتارهای ویروس کرونا بود.
عضو هیات علمی گروه میکروبیولوژی دانشگاه مازندران با بیان اینکه اگر این روند ادامه داشته باشد، آینده ایران با ویروس کرونا، مطلوب نخواهد بود، خاطرنشان کرد: به دلیل آمار اشتباهی که کشورهای دیگر دادند و ما هم به آن دلخوش کردیم، مشکلات فراوانی ایجاد شده است، به عنوان مثال، پیشبینی میشد که هر فرد بیمار/ ناقل، دو یا سه نفر را مبتلا میکند .به همین دلیل استفاده از ماسک حتی از سوی WHO جدی گرفته نشد. در صورتی که این آمار بیشتر است و افراد بیشتری از یک فرد بیمار/ ناقل مبتلا میشوند.
رودباری با اشاره به اینکه بر اساس برخی نظریههایی که در مقالات منتشر شده، ممکن است فرد ناقل، ۱۱ تا ۳۲ نفر را مبتلا کند و البته شاید کمی اغراقآمیز باشد که نیاز به تحقیق بیشتری دارد، تصریح کرد: این بدان معنی است که قدرت انتقال ویروس از فرد ناقل، به افراد سالم، بسیار زیاد است و ممکن است یک فرد بیمار تمام افراد اطراف خود را مبتلا نماید، بنابراین توصیه میشود که تمامی افراد، نکات بهداشتی را رعایت کنند و مسئولان نیز با در اختیار گذاشتن اقلام بهداشتی ارزان قیمت نظیرماسک، مردم را در این زمینه یاری رسانند.
وی با بیان اینکه با همکاری مردم و مسئولان میتوان زمستان مطلوبی را در نظر داشت، اظهار کرد: تغییرات ویروس کرونا در حال بررسی است، در ابتدا مشکلات تنفسی مطرح میشد اما در حال حاضر در کنار این مشکلات، علائم گوارشی و مغزی نیز دیده شده است و نکته جالبتر آنکه، برخی علائم که در ظاهر هیچ ربطی به بیماری تنفسی ندارد به این ویروس ربط داده شده است مانند ایجاد لخته هایی در خون که بعضا منجر به سکته های قلبی و مغزی شده است.
عضو هیات علمی گروه میکروبیولوژی دانشگاه مازندران افزود: یکی از علائم شایع در بسیاری از کسانی که به این بیماری مبتلا شدند از دست رفتن حس چشایی و بویایی بود، علائمی که به نظر ناشی از اثرات ویروس بر مغز است.
رودباری با بیان اینکه ویروس کرونا در این مدت جهشهایی داشته که منجر به تولید ویروسهایی با ماهیت تقریبا متفاوت از قبل شده که می توان علائم و عوارض جدید ی که در بیماران مشاهده می شود را به همین تغییرات ویروس نسبت داد متذکر شدند که مسافرتهای مختلف می تواند در نشر ویروسهایی با ماهیت جدید موثر باشد.
وی در ادامه در مورد صحت اطلاعات موجود در دنیا در مورد این ویروس بیان کرد: همچنان در ابتدای راه شناخت این ویروس قرار داریم و هر روز تحقیقات جدیدتری صورت میگیرد، اشکالی که وجود دارد این است که در ابتدا، مجلات مختلف و حتی گاهی مجلات بسیار معتبر هم بدون توجه به صحت محتوا، مقالاتی را منتشر کردند که در حال حاضر تعدادی از آنها رد شده است لذا اطلاعات منتشر شده نیاز به راستیآزمایی دارد و نمیتوان به درستی همه محتوا ها و تحقیقات منتشر شده مطمئن بود.
رودباری خاطرنشان کرد: در بسیاری از مواقع به نتایجی میرسیم که برخی بررسیها را رد میکند و باعث میشود روند کار به کندی پیش برود، بنابراین بهتر است تحقیقات در خصوص این ویروس بومی سازی نیز شود تا بر اساس اطلاعات بدست آمده از بیماران درایران، یک برنامهریزی مدیریتی درستی را در پیش بگیریم.البته تحقیقات خوبی در حال انجام است که مسلما خبرهای تولید کیتهای تشخیصی این ویروس توسط ویروس شناسان پرتلاش کشور را شنیده اید.
عضو هیات علمی گروه میکروبیولوژی دانشگاه مازندران در ادامه در مورد جلوگیری از موج های بعدی ویروس کرونا، تصریح کرد: مهمترین کاری که میتوانیم انجام دهیم رعایت پروتکل های بهداشتی است. با مشاهده نمودار در اسفندماه ملاحظه می کنید که میزان ابتلا به کرونا کمتر بوده اما پروتکلهای بهداشتی بیشتر رعایت میشد اما در حال حاضر که متاسفانه شیوع بالاتری نیز داریم رعایت پروتکل های بهداشتی خیلی کمتر شده است به همین خاطر علی رغم اینکه انتظار می رفت در زمستان شاهد پیک دوم باشیم در حال حاضر شاهد آن هستیم و اگر به همین منوال پیش برود پیک سوم را هم تجربه خواهیم کرد و سادهترین راه استفاده از ماسک در اماکنی است که تجمع زیاد است.
انتهای پیام
نظرات