• چهارشنبه / ۲۵ تیر ۱۳۹۹ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99042518857
  • خبرنگار : 50264

لطفاً برایمان لالایی بخوانید

لطفاً برایمان لالایی بخوانید

ایسنا/اصفهان «هنرمندسرای بومگردی هورشید اصفهان» با همکاری «مجموعه خانه‌های نقلی کاشان» فراخوان جشنواره‌ای مجازی به نام «میراث لالایی» را منتشر کرده؛ جشنواره‌ای که می‌کوشد لالایی‌های تمام گویش‌ها و لهجه‌ها را از خطر فراموشی نجات بدهد.

فرزانه سلیمانی، دبیر جشنوارۀ «میراث لالایی» در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تا کنون لالایی‌های زیادی توسط پژوهشگران ثبت و ضبط شده و قطعا ادامه این راه با آفرینش‌های بیشتر هنری همراه است. هدف ما نیز از راه اندازی این رویداد، گردآوری و مستندسازی صوتی و تصویری از مضمون لالایی‌های مادربزرگان، مادران، زنان آسیای میانه و اقوام ایران‌زمین با هر لهجه و گویشی، معرفی و نمایش آثار هنرمندان از لالایی‌های عامیانه و نمایش دستاوردهای خلاقانه هنری، بازشناسی جایگاه فرهنگ‌عامه در هنر امروز  و ایجاد فرصت جهت ارتقای آگاهی و هنرآفرینی هنرمندان از فرهنگ‌عامه است.

وی با اشاره به بخش‌های مختلف این جشنواره گفت: موسیقی، ترانه و شعر، قصه و متل، تصویرسازی، مستندسازی، پویانمایی، عکاسی و عروسک‌های بومی و محلی، بخش‌های هنری این جشنواره را تشکیل می‌دهد و جوایز آن نیز از جنس فرهنگ است.  

سلیمانی، دربارۀ جوایز برگزیدگان جشنوارۀ «میراث لالایی» چنین توضیح داد: نفرات اول هر بخش از جشنواره، علاوه بر دریافت یک هدیۀ خاص، امکان سه شب اقامت (به‌عنوان مهمان ویژه) در یکی از اقامتگاه‌های برتر کشور را همراه با پذیرایی و گردشگری در مناطق تاریخی فرهنگی  و طبیعی آن خطه دارند و این جایزه برای نفرات دوم و سوم هر بخش، جز با کم کردن یک و دو شب از مدت‌زمان اقامت، ثابت است.

دبیر جشنوارۀ میراث لالایی، نام داوران این جشنواره را بدین شرح اعلام کرد: بنده به همراه اکبر رضوانیان، پوپک عظیم پور، جمال رحمتی، رسول معرک نژاد، ستاره حسینی، صادق چراغی، طلایه رؤیایی، و نفیسه نفیسی هستند و ملاک ارزیابی‌شان نیز، شناسایی درست مضمون موردنظر در منابع مکتوب و شفاهی به‌ویژه در خانواده، محله یا منطقه، انتخاب درست بهترین و اصیل‌ترین لالایی، توجه به اصالت با رویکردهای نوین در آفرینش هنری فرهنگ‌عامه، بازبینی مرزهای رسانه‌ای و خلاقانه در بیان هنری و توجه به ظرفیت دیگر رسانه‌های هنری مرتبط است.  

این دانش آموختۀ دکتری در رشته پژوهش هنر، دربارۀ شروط شرکت در این جشنواره گفت: تکمیل فرم ثبت‌نام اولین شرط شرکت در جشنوارۀ میراث لالایی است و  همچنین آثار ارسالی، دست‌کم باید شامل یکی از مؤلفه‌های حقیقی یا نمادین کودک، گهواره و لالایی خوان باشد، حجم اثر در تمام بخش‌ها حداکثر ۴۰ مگابایت است و الزاماً هم باید به شمارۀ تلگرام دبیرخانه ارسال شود.

سلیمانی ادامه داد: ارسال آثار هنری تولیدشده قبل از این فراخوان با مجوز لازم امکان‌پذیر است،  آثار ارسالی حتماً با ذکر منابع مکتوب یا شفاهی به‌صورت شناسنامه مشخص باشد، تسهیلگران، معرفان، نمایندگان و هر فردی که در فرایند تولید محتوای موردنظر نقش کوچکی هم داشته باشد جهت درج در شناسنامه اثر حائز اهمیت است اما مالکیت اثر مربوط به خالق اصلی تولید محتواست و مسئولیت عدم درج هرکدام از نامبردگان در شناسنامه  با خالقِ اثر ارسالی است.
وی با بیان اینکه پذیرش و انتخاب آثار این جشنواره دو مرحله دارد، تصریح کرد: ابتدا فایل آثار توسط هیأت انتخاب بررسی می‌شود، سپس اصل آثار برای انتخاب نهایی در اختیار داوران قرار می‌گیرد و شرایط ارسال اصل اثر از طریق پست الکترونیکی دبیرخانه، به اطلاع راه‌یافتگان به بخش دوم می‌رسد.  

دبیر جشنوارۀ میراث لالایی تأکید کرد: این جشنواره برای همه منتخبین خود گواهی حضور صادر می‌کند، کلیۀ حقوق مادی و معنوی آثار را متعلق به دبیرخانه می‌داند و برای آثار برگزیده برنامه‌هایی چون نمایش آثار برگزیده به‌صورت مجازی، تولید و پخش مجموعه لوح‌های فشرده به‌صورت صوتی و تصویری،  تولید و انتشار کتاب مصور از مجموعه آثار تصویری هر یک از گرایش‌های هنری جشنواره، تولید و پخش مستند سینمایی از محتوای  لالایی‌ها در همه گرایش‌های جشنواره  و ساخت و تولید موسیقی را در نظر دارد.

سلیمانی گاه‌شمار این جشنواره را نیز چنین شرح داد: همۀ علاقه‌مندان به شرکت در این جشنواره فرصت دارند از طریق ارسال پیام درخواست به پست الکترونیک دبیرخانه جشنواره به نشانی lalaeeha@gmail.com فرم ثبت‌نام را دریافت و تکمیل کرده و تا ۱۵ مردادماه اقدام به ارسال اثر کنند.  

وی افزود: ۳۰ مردادماه نتیجۀ داوری اولیه مشخص و به راه‌یافتگان مرحلۀ دوم تا ۱۵ شهریورماه برای ارسال اصل اثر مهلت داده خواهد شد. ۳۰ شهریورماه آثار نهایی انتخاب می‌شوند و نام راه‌یافتگان به نمایشگاه نیز ۱۵ مهرماه اعلام خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha