• چهارشنبه / ۲۵ تیر ۱۳۹۹ / ۱۴:۴۲
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99042518966
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

درخواست‌های جدید پروانه ساخت در سرآقاسید به هماهنگی با میراث‌فرهنگی نیاز دارد

درخواست‌های جدید پروانه ساخت در سرآقاسید به هماهنگی با میراث‌فرهنگی نیاز دارد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری گفت: هرگونه درخواست جدید برای صدور پروانه ساختمانی در روستای گردشگری سرآقاسید از توابع دهستان موگویی شهرستان کوهرنگ به موافقت این اداره‌کل نیاز دارد.

بر اساس گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری، کوروش بابائیان ۲۵ خردادماه در نشست بررسی مطالعات کالبدی، تهیه و تدوین معیارها و ضوابط اختصاصی روستای سرآقاسید از توابع دهستان موگویی شهرستان کوهرنگ تأکید کرد: طرح‌های مرتبط با بهسازی بافت با ارزش روستای سرآقاسید و بازنگری طرح هادی این روستا با رویکرد گردشگری مصوب ۱۳۹۴ باید به‌منظور بهره‌برداری در اختیار مشاور طرح و اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری قرار گیرد.

وی افزود: مشاور طرح باید نسبت به ارائه ضوابط اختصاصی و جزئیات اجرایی لازم بر مبنای طرح‌های یادشده، ضوابط و مقررات ملی و ضوابط میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اقدام کند.

بابائیان تصریح کرد: طرح تمامی ساختمان‌های دارای پروانه از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در اختیار میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری و مشاور قرار گیرد.

وی بیان کرد: در خصوص ساخت و سازهای بدون پروانه مقرر شد اقدامات قانونی از سوی دهیار انجام و نتیجه به جلسه بعدی ارائه شود.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: درخواست‌های جدید پروانه ساختمانی از سوی سایر اهالی سرآقاسید قبل از هرگونه اقدام، ضمن انجام استعلام بایستی نسبت به هماهنگی مکتوب با این اداره‌کل اقدام شود.

وی عنوان کرد: به‌منظور حفظ سیما و منظر بافت سرآقاسید، آزادسازی قسط پایانی و هرگونه تسهیلات در خصوص ساخت و ساز از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سایر دستگاه‌های اجرایی مرتبط در استان تنها پس از ارائه پایان‌کار و استعلام از میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری انجام شود.

بابائیان اظهار کرد: مطالعات امکان‌سنجی مخابرات روستای سرآقاسید از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انجام و در فرآیند تصویب طرح از نظرات اهالی استفاده شود.

وی ادامه داد: پیشنهاد می‌شود برای ارائه طرح هادی روستای سرآقاسید حفظ الگوی معماری بومی روستا با توجه به ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن مورد توجه باشد.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: اطمینان از استحکام بناهای موجود در سرآقاسید و مقاوم‌سازی آن‌ها در صورت نیاز، تسریع در بازسازی ساختمان‌های تخریب شده، الزام به رعایت مباحث و مقررات ملی ساختمان و همچنین مطالعات بازنگری طرح هادی روستای سرآقاسید با رویکرد گردشگری مصوب ۱۳۹۴ ضروری است.

وی یادآور شد: تهیه ضوابط و مقررات اجرایی به‌منظور حفظ الگوی معماری بومی روستای سرآقاسید از اولویت خاص برخوردار است.

بابائیان عنوان کرد: پیش‌بینی سایت جدید خارج از روستا به‌منظور اسکان سرریز جمعیت و تامین اعتبار لازم برای مشارکت در مرمت بناهای موجود سرآقاسید در دستور کار قرار می‌گیرد.

براساس طرح‌های مرتبط با بهسازی بافت باارزش روستای سرآقاسید و بازنگری طرح هادی این روستا با رویکرد گردشگری مصوب ۱۳۹۴ هرگونه ساخت و ساز در روستای سرآقاسید بدون گرفتن مجوز از اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری ممنوع است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha