• دوشنبه / ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۳:۵۴
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99051309607
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

رئیس اورژانس استان خبر داد:

اختصاص ۱۰ آمبولانس برای رسیدگی به بیماران کرونایی در چهارمحال و بختیاری

اختصاص ۱۰ آمبولانس برای رسیدگی به بیماران کرونایی در چهارمحال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس اورژانس بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری به اختصاص ۱۰ آمبولانس برای رسیدگی به بیماران کرونایی اشاره کرد و گفت: در هر شهرستان یک آمبولانس برای انتقال بیماران کرونایی به بیمارستان اختصاص داده شده است.

محمد حیدری ۱۳ مردادماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری، با تبریک فرا رسیدن روز خبرنگار و تقدیر از نقش این قشر در اطلاع‌رسانی اخبار ویروس کرونا اظهار کرد: اورژانس دارای ۵۱ پایگاه در سطح استان است که از این تعداد ۱۸ پایگاه آن شهری و ۳۳ پایگاه آن روستایی هستند و  در شهرکرد ۴ پایگاه اورژانس مستقر است.

وی تعداد آمبولانس‌های استان را ۸۱ دستگاه برشمرد و افزود: ۵۱ دستگاه به‌صورت فعال و بقیه به‌صورت رزرو مورد استفاده قرار می‌گیرند، به‌علاوه یک دستگاه اتوبوس‌آمبولانس با قابلیت انتقال بیمار و یک باب بیمارستان صحرایی با ۳۶ تخت بیمار و با تجهیزات مناسب در استان وجود دارد.

رئیس سازمان اورژانس چهارمحال و بختیاری به ۲ مرکز پیام شهرکرد و لردگان در استان اشاره و تصریح کرد: در سال گذشته توانستیم مرکز پیام‌ها را متمرکز کرده و مرکز لردگان تا پایان سال جاری به مرکز شهرکرد منتقل خواهد شد.

ثبت ۴۲ هزار ماموریت در سال ۹۸ توسط نیروهای اورژانس چهارمحال و بختیاری

حیدری تعداد نیروهای عملیاتی اورژانس استان را ۳۵۰ نفر عنوان کرد که این نیروها به‌صورت ۲۴ ساعته مشغول به خدمت هستند و ادامه داد: با کمک نیروهای اورژانس استان، 42 هزار ماموریت در سال گذشته در استان صورت گرفت که از این تعداد، به ۱۰ هزار مورد تصادفی، ۳۲ هزار مورد غیرتصادفی ( بیشترین موارد قلبی و پس از آن تنفسی) رسیدگی شد.

وی اضافه کرد: ۴۹ مورد عملیات غرق‌شدگی در ۶ ماهه نخست سال گذشته صورت گرفت و تعداد رسیدگی به مسمومیت‌های حاصل از مونوکسید کربن ۲۲۳ مورد بوده که متاسفانه ۳ مورد فوتی ثبت شد.

رئیس سازمان اورژانس چهارمحال و بختیاری تعداد تماس‌های صورت‌گرفته با مرکز پیام استان را در سال گذشته ۸۵۰ هزار مورد عنوان و بیان کرد: ۴۲ هزار ماموریت صورت گرفت که مزاحمت‌های تلفنی، ۱۵۰ هزار مورد (۱۵ درصد)  را به خود اختصاص می‌دهد.

در ادامه حیدری اضافه کرد: طی 4 ماه ابتدای امسال، 13 هزار تماس مربوط به مشکلات تنفسی با توجه به شیوع کرونا، 2500 ماموریت تصادفی، یک‌هزار مورد ماموریت قلبی، 650 مورد ماموریت تنفسی و 13 مورد حادثه غرق شدگی به ثبت رسیده است.

وی بیشترین تعداد غرق‌شدگی را در سالیان گذشته را مربوط به رودخانه‌ها دانست و اظهار کرد: اخیرا موارد غرق‌شدگی در استخرهای کشاورزی افزایش یافته و مردم احساس می‌کنند که این مکان‌ها کم‌خطر است.

رئیس سازمان اورژانس چهارمحال و بختیاری به ثبت ۱۴ مورد رسیدگی به زایمان موفق از ابتدای سال جاری اشاره و بیان کرد: احیای قلبی- ریوی از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۳ مورد در استان بوده است.

وی تعداد تماس‌های ثبت‌شده در ۴ ماهه ابتدای سال جاری را ۶۰ هزار مورد عنوان کرد و گفت:  برای این تعداد ۸۰۰۰ ارسال آمبولانس صورت گرفت که ۵۰۰ مورد مشکوک به کرونا، ۷۰۰۰ مورد مشاوره، ۳۳ هزار مورد تنفسی، ۹۰۰۰ مورد مزاحمت تلفنی و بقیه موارد سقوط از ارتفاع و دیگر موارد بوده است.

اختصاص یک آمبولانس در هر شهرستان برای بیماران مبتلا به کرونا

حیدری با بیان اینکه اورژانس همپای دیگر تیم‌های درمانی در مسئله ویروس کرونا ورود پیدا کرد، افزود: ۵۰۰ مورد رسیدگی به بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در سال جاری صورت گرفته که این تعداد مربوط به مشکلات تنفسی، مشکوک و یا قطعی ابتلا به ویروس کرونا بوده است.

رئیس سازمان اورژانس چهارمحال و بختیاری خدمات اورژانس را در روزهای کرونایی اندکی سخت دانست و اضافه کرد: انتقال بیماران مشکوک به ویروس کرونا از محل حادثه یا مکان امدادخواهی است که ندانستن تیم‌های امدادی از ابتلای افراد به این بیماری کمی کار را دشوار کرده است به‌طوری که از ابتدای شیوع این ویروس، ۶ نفر از کادر اورژانس مبتلا به بیماری شده و ترخیص شده‌اند.

وی به اختصاص ۱۰ آمبولانس برای رسیدگی به بیماران کرونایی اشاره کرد و گفت: در هر شهرستان یک آمبولانس برای انتقال بیماران کرونایی به بیمارستان اختصاص داده شده است.

مدت زمان رسیدن به بالین بیمار به 5 دقیقه کاهش یافت

وی مدت زمان متوسط رسیدن به بالین بیمار توسط اورژانس را ۸ دقیقه عنوان و تصریح کرد: خوشبختانه توانستیم این رقم را به ۵ دقیقه کاهش دهیم.

حیدری به برقراری سیستم اتوماسیون عملیاتی آسایار در سال ۹۸ با تخصیص اعتبار ۱۵ میلیارد ریال اشاره کرد و در این خصوص توضیح داد: از محاسن این سیستم می‌توان به الکترونیکی بودن آن اشاره کرد، هر آمبولانس یک موبایل داشته که ماموریت‌ها را به کادر ارسال می‌کند، به‌علاوه در این اتوماسیون آمبولانس مجهز به سیستم مکان‌یاب است که از مرکز اصلی اورژانس متوجه مکان آمبولانس خواهیم شد.

رئیس سازمان اورژانس چهارمحال و بختیاری به پیگیری‌ها در سطح کشور برای کاهش زمان رسیدن به مکان امدادخواه اشاره و بیان کرد: یکی از مشکلات به‌خصوص در مکان‌های روستایی، محل‌ها و کوچه‌های تنگ و صعب‌العبور افزایش زمان برای یافتن مکان بیمار است که به‌زودی تجهیزات رفع این مشکل در سطح کشور آماده می‌شود.

وی از راه‌اندازی سامانه تامین سلامت از راه دور در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در این سامانه اطلاعات بیمار به افراد متخصص رسانده شده وبیمار  مشاوره دریافت می‌کند، که تعدادی از پایگاه‌ها را مجهز به این دستگاه‌ها کرده‌ایم.

پیگیری برای راه‌اندازی اورژانس هوایی چهارمحال و بختیاری

حیدری به حادثه سقوط بالگرد در سال ۹۷ و شهادت ۳ تن از خلبانان و ۲ نفر از کادر اورژانس اشاره کرد و افزود: راه‌اندازی اورژانس هوایی یکی از الزامات چهارمحال و بختیاری است که متاسفانه در استان بالگرد وجود ندارد و با پیگیری‌های انجام شده به‌زودی اورژانس استان به این بالگرد مجهز خواهد شد، در حال حاضر از بالگرد هلال احمر به‌صورت ۱۵ روز در ماه استفاده شده و همچنین از اورژانس هوایی کهگیلویه و بویر احمد و اهواز کمک گرفته که بیشتر در ۲ شهرستان اردل و کوهرنگ استفاده می‌شود.

وی هزینه هر عملیات زمینی را ۵۰۰ هزار تومان عنوان و تصریح کرد: هر پرواز با هلی‌کوپتر بالغ بر ۶۰ میلیون تومان هزینه در بر داشته اما کماکان در حال پیگیری برای راه‌اندازی اورژانس هوایی هستیم.

رئیس سازمان اورژانس چهارمحال و بختیاری به مسئله فرهنگ‌سازی تاکید کرد و ادامه داد: تماس‌ها و مزاحمت‌های بی‌جهت باید کاهش یابد، مردم هنگام تماس اطلاعات کامل را در اختیار همکاران اورژانس قرار داده تا نیروها با آمادگی بیشتر در صحنه حاضر شوند، از تجمع بی‌مورد در صحنه حادثه خودداری شود، هنگام انتقال نیروها به محل وقوع حادثه رانندگان تا جای ممکن راه را باز کنند و هم‌استانی‌ها نیز آدرس دقیق را به نیروهای اورژانس برای رسیدن سریع اطلاع دهند.

حیدری نداشتن آمبولانس خصوصی و کمبود حدود 10 نیرو در هر پایگاه اورژانس را از مشکلات دیگر برشمرد و خاطرنشان کرد: در سال گذشته کلنگ 5 الی 6 پایگاه اورژانس  به همت خیرین زده شد، به‌علاوه برای تامین نیرو از امسال پذیرش نیروی خانم تکنسین‌ فوریت‌های پزشکی در دستور کار وزارت بهداشت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha