• شنبه / ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۹:۳۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99052517826
  • خبرنگار : 50405

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب:

کرونا باورهای سیاسی ما را دچار چالش کرد

کرونا باورهای سیاسی ما را دچار چالش کرد

ایسنا/خراسان رضوی معاون سیاسی دبیرکل مجمع مشورتی اصلاح‌طلبان خراسان رضوی گفت: در دوران شیوع کرونا بسیاری از باورهای سیاسی ما با چالش مواجه شد و بر همگان آشکار شد که طور دیگری هم می‌شود کشور را اداره و به مردم نگاه کرد . 

حمید صابریان در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه کرونا در تمام ابعاد تاثیرات زیادی را از خود به جای گذاشته است، اظهار کرد: در حوزه سیاسی نیز کرونا باعث ایجاد تغییراتی در رفتارهای بین مردم و حاکمیت شده و ثابت کرده است ما باید به سمت ارتقای اعتماد متقابل حاکمیت و مردم پیش برویم .

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه کشورهایی که دموکراسی‌های پیشرفته‌تری داشتند، موفقیت بیشتری در زمینه مهار کرونا کسب کردند، عنوان کرد: در چنین مواقعی هر چه اعتماد بین حاکمیت و مردم بیشتر باشد، موفقیت‌های بیشتری نیز نصیب کشور می‌شود، من فکر می‌کنم که در کشور ما کرونا باعث شد که هم مردم و هم حاکمیت به این نتیجه برسند که باید گام‌های مهمی در جهت ارتقای سطح اعتماد متقابل بردارند.

وی ادامه داد: اگرچه این اتفاق تازه شروع شده و تا سطح حتی قابل قبول و نه مطلوب فاصله بسیاری وجود دارد، اما من امیدوارم مردم و حاکمیت هر دو در این مسیر گام‌های بیشتری بردارند، به عنوان مثال در حوزه قضایی، در این ایام ما شاهد این بودیم که قوه قضائیه تعداد زیادی از زندانیان را آزاد کرد و مشکلی هم پیش نیامد که این موضوع نشان داد سیاست‌های قضایی معطوف به افزایش تعداد زندانیان، سیاست‌های درستی نبودند و این زندانی زدایی‌ها بدون اینکه مشکلی پیش آید، قدم مثبتی بود.

صابریان اضافه کرد: همچنین در نظام اداری کشور، شاهد کاهش ساعت کاری اداری بدون افت خدمات با استفاده از دورکاری کارمندان بودیم . البته منظور من این نیست که این اتفاق هیچ زیانی نداشته اما تبعات مثبت این مسئله بیشتر از تبعات منفی‌ آن است، در دوران شیوع کرونا بسیاری از باورهای سیاسی ما با چالش مواجه شد و بر همگان آشکار شد که طور دیگری هم می‌شود کشور را اداره و به مردم نگاه کرد . 

معاون سیاسی دبیر کل مجمع مشورتی اصلاح‌طلبان خراسان رضوی با بیان اینکه در حوزه سیاسی تجربه‌ای که کسب می‌شود به صورت یک خاطره فراموش‌نشدنی در خاطره سیاسی جامعه باقی می‌ماند، تصریح کرد: این تجربیات به تدریج برای تغییر رفتار به صورت دائم، مبنا قرار می‌گیرند . این که حاکمیت در این شرایط بیان می‌کند ما برای مهار کرونا به همکاری مردم نیاز داریم، درس بزرگی است اینکه حاکمیت بدون همکاری مردم در سایر حوزه‌ها نیز موفق نخواهد بود و مردم همواره باید پای کار باشند.

وی افزود: البته آوردن مردم پای کار الزاماتی دارد و این الزامات همانی است که در قانون اساسی آمده است، یعنی حق حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان، این‌ها مسائلی‌اند که مسئولین باید بیش از گذشته به آن‌ها اهمیت دهند و مردم نیز به این نکته توجه کنند که در صورت عدم حضور در عرصه‌های مختلف، خصوصا عرصه‌ سیاسی، نمی‌توانند آینده‌ای که مدنظر دارند را برای فرزندان خود و نسل آینده بسازند . 

احزاب ، ابزاری قدرتمند برای پر کردن فاصله بین مردم و حاکمیت 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص نقش احزاب در جامعه بیان کرد: در یک جامعه مدنی در روابط دولت-ملت ، احزاب نقش واسطه بین مردم و حاکمیت را ایفا می‌کنند . یعنی از یک سو مطالبات مردم از حاکمیت را به گوش مسئولین می‌رسانند و از سوی دیگر مشکلاتی که حاکمیت با آنها مواجه است را به اطلاع مردم می‌رسانند . یعنی فاصله بین دولت و ملت را با احزاب می‌توان پر کرد . 

صابریان با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور ما اعتماد میان مردم و حاکمیت آسیب جدی دیده است، خاطرنشان کرد : مشکلات معیشتی مردم دلایل متعددی دارند که مهم‌ترین آن‌ها تحریمهاست، پس از خروج آمریکا از برجام، تنگناهای زیادی برای کشور ایجاد شد، همچنین چون ما نتوانستیم در کشورمان صدایی واحد را از حاکمیت بشنویم، آسیب‌هایی به کشور وارد شد که مهم ترین این آسیب‌ها مشکلات معیشتی مردم است . 

وی افزود: فساد اداری هم که وجود داشته و دارد و نتیجه آن اختلاس‌هایی است که هر روز مردم اخبار آن‌ها را می‌شنوند و مسائل این‌چنینی، به مشکلات معیشتی دامن زد، من فکر می‌کنم در این مقطع اولین نکته ای که احزاب باید مدنظر قرار دهند انسجام درونی خودشان است، احزاب باید به حفظ بدنه خود توجه کنند . باید به اقناع افرادی که علاقه‌مند به سرنوشت کشور هستند و در احزاب سیاسی فعالیت می‌کنند توجه شود تا این بدنه مسئولیت پذیر حفظ شده و دچار ناامیدی و سرخوردگی نشوند. 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد : نکته بعدی که احزاب باید به آن اهمیت دهند بحث گفت‌وگو است، گفت‌وگو مهم‌ترین بخشی است که می‌تواند بین مردم و حاکمیت اعتمادسازی کند، مرجع این گفت‌وگو باید احزاب باشند، از طرف دیگر حس باورمندی به احزاب ، باید در مسئولین و حاکمیت تقویت شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha