به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، این کتاب تلاشی است برای بازاندیشی در ساختار و مبانی رشته زبان و ادبیات فارسی که از منظر تاریخی، معرفتی، اجتماعی و حرفهای به دانش ادبیاتشناسی در دانشگاه نگریسته و کوشیده تا در بازنگری به رشته زبان و ادبیات فارسی از سه راهکار بهره بجوید؛ «به درونمرزهای خود برگردد و هویت و حدود خود را تقویت کند، به رشته قویتری نزدیک شود و به آن بپیوندد، قلمرو موضوع خود را نوتر و گستردهتر کند.»
کتاب درآمدی بر ادبیات شناسی، در شش فصل گردآوری شده است. فصلهای اول و دوم از چشمانداز تاریخی، برآمدن ادبیات فارسی در دانشگاه و روند تاریخی شکلگیری نهاد مستقر ادبی در ایران را به بحث میگذارد و سیر تطور آن را تا به امروز بررسی میکند.
فصل سوم میکوشد تا ادبیات و ارزشهایش را بر مبنای نگرشی همسو با مقتضیات روزگار ما بازتعریف کند و فصل چهارم از پژوهش ادبی، قلمروها و شاخههای آن بحث می کند و فصل پنجم اختصاص به فرایندهای حرفهای در پژوهش ادبی دارد.
در فصل پایانی هم از راهکار گسترش قلمروهای موضوعی رشته بهره جسته و با طرح مطالعات میانرشتهای آن را به رشتههای دیگر نزدیک ساخته است.
گفتوگوی دانشجویان با دکتر محمود فتوحی رودمعجنی، مولف کتاب«درآمدی بر ادبیاتشناسی» روز جمعه، ۱۴ شهریور ٩۹، ساعت ۱۹ ، به صورت زنده از صفحهی اینستاگرام انجمن علمی دانشجویی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران به نشانی: https://instagram.com/anjoman.elmi.adabi?igshid=13nvzgrmzvck5 پخش می شود.
انتهای پیام
نظرات