• چهارشنبه / ۱۹ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99061914251
  • خبرنگار : 71496

پایان دور نخست مذاکرات صلح لیبی در مراکش

توافق گروه های لیبیایی برای حل مسالمت آمیز بحران/استقبال جهانی از مذاکرات مراکش

توافق گروه های لیبیایی برای حل مسالمت آمیز بحران/استقبال جهانی از مذاکرات مراکش

مذاکرات صلح لیبی در بوزنیقه مراکش در حالی به پایان رسید که با استقبال کشورهای جهان از این مذاکرات و نقش‌آفرینی مراکش روبرو شد. قرار است این مذاکرات فردا (پنج‌شنبه) از سر گرفته شوند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، نمایندگان دو هیات طرابلس و طبرق در گفتگوی مطبوعاتی اعلام کردند که به توافق‌هایی درباره پایان دادن به تقسیم نهادهای لیبی رسیده‌اند.

احمد خلیفه نجم، نماینده دولت وفاق ملی لیبی در بیانیه مشترکی به نمایندگی از دو طرف اظهار کرد: گفتگوی سیاسی به شکلی سازنده و مثبت در حال انجام است و همه امیدوار هستند نتایج خوب و چشمگیری حاصل شود که بتواند راه را برای پایان روند سازش سیاسی و جامع در سراسر مناطق لیبی فراهم کند.

نجم افزود: توافق‌های مهمی که ضامن تعیین استانداردهای روشنی برای مقابله با فساد و پایان شکاف موسساتی هستند، حاصل شدند.

هیات‌های پارلمان طبرق و شورای عالی کشور از طرابلس با تاکید بر حصول توافق‌های مهمی در این مذاکرات اعلام کردند که این مذاکرات تا فردا (پنج‌شنبه) تمدید شده و امروز (چهارشنبه) روز استراحت دو هیات است.

برخی منابع اعلام کردند که این مذاکرات بر مسایل نهادهای حاکمیتی، قانونی و نظارتی متمرکز بوده و در آن درباره راهکارها و شروط کاندید شدن برای نهادهای مختلفی که درباره آنها توافق خواهد شد، بحث و گفتگو شد.

طبق گفته کارشناسان، قرار است جلسات باقی مانده به مسایل جزئی همانند راهکارهایی که در مرحله آتی در پیش گرفته خواهند شد و شرایط کاندیداتوری برای ریاست نهادهای لیبی اختصاص یابد.

سفارت آمریکا در لیبی با انتشار توییتی اعلام کرد: ما هم همانند سازمان ملل اطمینان داریم مذاکرات لیبی در مراکش تاثیر مثبتی بر گفتگوی سیاسی خواهد داشت که سازمان ملل با هدایت لیبیایی‌ها به پیش می‌برد.

پیتر ستانو، سخنگوی اتحادیه اروپا با اشاره به تقدیر این اتحادیه از نقش فعال مراکش در رایزنی با دو طرف لیبیایی برای پایان دادن به درگیری‌ها در این کشور و حمایت از روند سازشی که سازمان ملل در پیش گرفته گفت: اتحادیه اروپا از هر طرحی برای حمایت از میانجیگری سازمان ملل و حرکت در مسیر اتمام درگیری‌های لیبی از طریق یک روند سیاسی استقبال می‌کند.

ستانو افزود: اتحادیه اروپا به حمایت سازنده خود از خواسته‌های مردم لیبی برای ایجاد کشوری صلح‌جو، باثبات و شکوفا ادامه خواهد داد.

استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل با اشاره به استقبال این سازمان از مذاکرات صلح لیبی در مراکش، بر حمایت سازمان ملل از طرح‌هایی که موجب تقویت اقدامات صلح شده و تکمیل کننده اقدامات هستند که از کنفرانس برلین در ژانویه سال جاری آغاز شده‌اند، تاکید کرد.

دوجاریک افزود: مراکش از زمان آغاز بحران لیبی نقش سازنده‌ای ایفا کرده و در اقدامات سازمان ملل برای تحقق راه‌حلی مسالمت‌آمیز در لیبی نقش بسزایی داشته است.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: توافق سیاسی که سال ۲۰۱۵ در شهر صخیرات به امضا رسید، گواهی بر پایبندی جدی مراکش به ایجاد راه‌حلی برای بحران لیبی درکنار سازمان ملل است.

او افزود: طرح اخیر مراکش تاثیر مثبتی بر سهولت بخشیدن به نقش‌آفرینی سازمان ملل در گفتگوی سیاسی طرف‌های لیبیایی خواهد داشت.

مذاکرات صلح لیبی روز یکشنبه در شهر بوزنیقه واقع در اطراف رباط، پایتخت این کشور به مدت دو روز میان دو هیات از طرابلس و طبرق آغاز شد.

طبق بیانیه وزارت خارجه مراکش، هدف از این مذاکرات تثبیت آتش‌بس و آغاز مذاکراتی برای حل اختلافات گروه‌های لیبیایی است.

رسانه‌های لیبیایی از جمله شبکه ماهواره‌ای "لیبیا الاحرار" اعلام کردند، هیاتی به نمایندگی از شورای ریاستی لیبی سفری ناگهانی و از قبل اعلام نشده‌ای به قاهره دارد.

همچنین این شبکه ماهواره‌ای افزود: این سفر با هماهنگی سفیر مصر در لیبی انجام می‌شود و هیات یاد شده شامل تعدادی از نمایندگان پارلمان، مشاوران و دیگر چهره‌های مستقل است.

دفتر اطلاع‌رسانی شورای ریاستی لیبی در خصوص این سفر اظهار بی‌اطلاعی کرد.

شورای عالی دولت لیبی با انتشار بیانیه‌ای حضور هیاتی از این شورا در سفر به قاهره را تکذیب و اعلام کرد، در حالی که شورای عالی لیبی از هرگونه دعوت به سفر برای دیدار با برادران خود در مصر و گفتگو با آنها در راستای منافع دو کشور استقبال می‌کند، اما اینکه هیاتی از این شورا در حال حاضر قصد سفر به مصر را داشته باشد، تکذیب می‌کند.

شبکه ۲۱۸ به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که این هیات شامل تاج الدین الرزاقی، مشاور امنیتی فائز سراج، رئیس شورای ریاستی لیبی و تعدادی از نمایندگان پارلمان و شورای عالی لیبی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha