• دوشنبه / ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 99062418168

محرومیت کشور از ظرفیت های سیستان و بلوچستان

محرومیت کشور از ظرفیت های سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان وبلوچستان گفت: سیستان وبلوچستان جوانترین استان، دسترسی به ۳۰ درصد کشورهای دنیا، داشتن تنها بندر اقیانوسی کشور، مستعد در تولید محصولات گرمسیری به خصوص خرما، مستعد در شیلات از جمله صید ماهی و میگو به همراه جاذبه های گردشگری و زیست محیطی از جمله ظرفیت های استان است که می توان گفت با توجه به وجود چنین ظرفیت هایی این کشور است که در بهره بردن از ظرفیت های استان محروم مانده است.

به گزارش ایسنا مانداناز زنگنه در نشست بررسی ظرفیت های اقتصادی سیستان و بلوچستان که در دفتر این معاونت برگزار شد، افزود: در سفر اخیر ریاست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به استان تفاهم نامه های خوبی برای رونق اقتصادی، اشتغال زایی و محرومیت زدایی در استان به امضا رسید و این در حالی است که در سفر سال ۹۶ مدیران این ستاد به استان هم تفاهم نامه ای به ارزش ۸۰۰ میلیارد تومان به امضا رسیده بود که در نتیجه آن اقدامات شایسته ای در زمینه های اقتصادی، حمایتی، زیربنایی و اجتماعی در استان انجام شد.

وی گفت: با توجه به اطلاعات منتشر شده از سوی کمیته تحقق و تفحص بناد برکت، سیستان و بلوچستان در سطح کشور تنها استان است که به دلیل فاصله فاحش شاخص های توسعه در تمامی بخش های با میانگین کشوری استان محروم تلقی می شود در حالی که این استان جوانترین استان کشور شناخته می شود و نیمی از جمعیت آن زیر ۳۵ سال سن دارند و با وجود روند رو به پیری کشور تنها استانی است که ۱۳ درصد جمعیت آن صفر تا چهار سال سن دارند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان وبلوچستان افزود: در حال حاضر با توجه به فراهم شدن بخشی از زیرساخت های تولید در استان، باید نگاهی متفاوت به استان داشت و در کنار اقدامات محرومیت زدایی که بسیار اهمیت دارد، برای کمک به رونق اقتصاد ملی باید برای بالفعل کردن ظرفیت های ویژه استان گا م برداشت تا پروژه های سرمایه گذاری مبتنی بر ظرفیت های ویژه استان اجرا شوند.

وی ادامه داد: در کنار این ها نیاز است تا شرکت های زیرمجموعه ستاد اجرای فرمان حضرت امام  (ره)، از جمله شرکت های مالی، ساختمانی و انرژی و شرکت های دارویی مانند شرکت دارویی برکت و شرکت هایی از این دسته متعهد شوند تا با نگاه ویژه به بازار کشورهای همسایه به ویژه پاکستان و افغانستان طرح های سرمایه گذاری در کنار طرح های محرومیت زدایی در استان اجرا کنند.

زنگنه گفت: ستاد اجرای فرمان حضرت امام (ره) یکی از دستگاه هایی است که با توجه به پتانسیل هایش می تواند در معرفی بهتر و بهره گیری مناسب از ظرفیت های استان در راستای رونق اقتصادی و جهش تولید کشور نقش اساسی ایفا کند و به همین منظور با توجه به رغبت ریاست این ستاد شرایط لازم برای میزبانی از نمایندگان ستاد اجرای فرمان در استان فراهم شد و و ریاست ستاد اجرای فرمان حضرت امام(ره) برای بررسی شرایط استان و انعقاد تفاهم نامه به همراه تیمی به استان سفر کرد.

وی افزود: در راستای تحقق تدابیر ارزشمند مقام معظم رهبری در اجرای اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال و تحقق شعار جهش تولید با توجه به اهداف ستاد برای توسعه عدالت اجتماعی، محرومیت زدایی و توانمند سازی اقتصادی مناطق مختلف کشور طی سفر محمد مخبر رییس ستاد اجرای فرمان حضرت امام(ره) کشور به استان نشستی میان ایشان و استاندار در زاهدان برگزار شد.

زنگنه بیان کرد: در گذشته گروه هایی از مدیران و کارشناسان این ستاد با سفر به استان علاوه بر برگزاری نشست های مشترک برای شناسایی مناطق محروم و شناسایی الویت های منطقه ای، برای اجرای طرح ها بازدیدهایی هم به عمل آوردند و در نهایت برای استفاده از ظرفیت های بخش های ستادی استان در اجرای طرح های محرومیت زدایی میان محمد مخبر ریاست این ستاد در کشور و استاندار سیستان و بلوچستان تفاهم نامه همکاری محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال به امضا رسید.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار در ادامه گفت: امضا تفاهم نامه ۶۰۰۰ میلیارد تومانی میان استانداری و این ستاد نتیجه سفر ریاست ستاد اجرای فرمان حضرت امام(ره) به استان در مردادماه سال جاری بود که در پی این تفاهم نامه ستاد اجرایی فرمان امام در بخش های اقتصادی، زیربنایی، حمایتی، اجتماعی و بهداشتی همکاری هایی را در استان انجام خواهد داد و برای بیش از ۷۰ هزار نفر اشتغال پایدار ایجاد خواهد کرد.

ماندانا زنگنه افزود: توانمند سازی اقتصادی مناطق مختلف استان از طریق اجرای ۲۱ هزار طرح کوچک و متوسط با اعتباری بالغ بر ۲۵ هزار میلیارد ریال با هدف اشتغال زایی برای بیش از ۶۵ هزار نفر یکی از تعهدات ستاد در استان است و در خصوص طرح های بزرگ اقتصادی هم مقرر شد این ستاد با الویت طرح های کسب و کار بزرگ و طرح های پرواربندی ۲۴۰ هزار راس دام سنگین در استان بالغ بر ۵۰۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام دهد و برای حداقل ۳۳۰۰ نفر اشتغال ایجاد کند.

وی خاطر نشان کرد: در حوزه طرح های دانش بیان هم با توجه به پتانسیل های استان هم مقرر شد ستاد اجرای فرمان حضرت امام (ره) شش طرح دانش بنیان را با اعتباری بالغ بر ۲۰۹۰ میلیارد ریال توسط موسسه دانش بنیان برکت این ستاد با مشارکت استانداری در استان اجرا کند اما علاوه بر طرح های اشتغال زایی این نشست در حوزه عمرانی هم دستاوردهایی داشت که اجرای ۲۶۹۴ پروژه زیربنایی و عمرانی با اعتباری بالغ بر ۸۴۴ میلیارد ریال، اجرای طرح های حمایتی و معیشتی، آموزشی و بهداشتی، درمانی، ورزشی  و اجتماعی با پوشش ۵۵۱ هزار و ۴۰۰ نفر و اعتباری بالغ بر ۳۶۸ هزار میلیارد ریال و پوشش بیمه برکت آتش سوزی، حوادث و بلایای طبیعی برای ۱۰۰ هزار مسکن خانوار روستایی از طریق بیمه برکت ستاد با تامین اعتبار ۲۸ میلیارد ریالی توسط استانداری هم از جمله این تفاهم ها بود.

وی با اشاره به سه ساله بودن زمان اجرای تفاهم نامه گفت: تامین و تحقق اعتبار سهم استانی و دستگاه های اجرایی پروژه های مشترک، همکاری در اجرای ۲۰ هزار طرح خرد و کوچک، تسهیل گری برای مشارکت در سرمایه گذاری و رفع موانع اجرایی مربوط به تعهدات ستاد اجرای فرمان حضرت امام (ره) هم از مواردی است که بر اساس این تفاهم نامه استان متعهد به انجام آنها شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha