• یکشنبه / ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99063022581
  • خبرنگار : 71415

عملیات بدون بازگشت ۴ جاسوس سیا علیه چین

عملیات بدون بازگشت ۴ جاسوس سیا علیه چین

پایگاه یاهونیوز به شرح یک عملیات اطلاعاتی شکست خورده آمریکا در سال ۲۰۰۸ علیه چین پرداخته و نوشته که برای اجرای این عملیات تیمی متشکل از چهار نفر به ماموریتی در یک جزیره نزدیک به فیلیپین و چین فرستاده شدند اما هیچ یک از آنها هرگز بازنگشتند و اثری از آنها به دست نیامد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه یاهونیوز، در سال ۲۰۰۸ سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) تیمی متشکل از چهار عامل را به یک ماموریت جاسوسی از فعالیتهای چین فرستاد که به شکست کامل منجر شده و هیچ یک از این چهار عامل اطلاعاتی هرگز بازنگشتند.

در این ماموریت هدف آنها جزیره کوچکی در شمال جزیره "لوزون" که بزرگترین جزیره فیلیپین است، بود.

سازمان سیا معتقد بود که ارتش چین این جزیره کوچک واقع در یک منطقه شدیدا مورد مناقشه را به اشغال خود در آورده است.

ماموریت این بود که دو غواص یک دستگاه جاسوسی که به شکل یک صخره ساخته شده بود را در آنجا کار بگذارند تا بدون جلب توجه سیگنالهای الکترونیکی کشتی‌های نیروی دریایی چین را رصد کند.

با این حال حین انجام این ماموریت طوفان هیگوس این چهار نفر را گرفتار کرد. یک برج دیده بانی از محل کشتی اصلی اعزام کننده این تیم قایقی که این چهار نفر با آن عازم جزیره شده بودند را ردگیری کرده و دید که این قایق درست وارد مرکز طوفان شده و ناپدید شد.

پرسنل نظامی آمریکا در منطقه به این ماموریت مخفیانه شکست خورده سازمان سیا پاسخی ندادند و هیچ مشارکتی در عملیاتهای بازیابی بعدی ایفا نکردند.

 یک افسر سابق سازمان سیا شرح داد که بعد از این اتفاق هیچ چیز از آن تیم "حتی یک جلیقه نجاتی که روی آب شناور باشد" پیدا نشد.

بعد از این عملیات مقامهای سازمان سیا تقصیر شکست این ماموریت و مرگ آن چهار عامل را به گردن باب کاندرا، رئیس وقت واحد فعالیتهای ویژه در سازمان سیا انداختند.

یک افسر عملیاتی سابق سیا گفت: فشار زیادی برای اجرای عملیات وجود داشت. آنها لازم نبود که بمیرند. آنها ماموریتی را انجام دادند که الزامی برای انجامش نبود.

او خاطرنشان کرد: باب یک رهبر بد بود. تعداد زیادی از افسران تقصیر این گندکاری که در اقیانوس آرام رخ داد را به گردن ***کندرا انداختند.

بیش از یک دهه بعد از آن عملیات شکست خورده بسیاری در سازمان سیا همچنان احساس می‌کنند که کاندرا که از آن زمان به بعد بازنشسته شد هرگز آن طور که باید از بابت مرگ این ماموران پاسخگو دانسته نشد.

مقامها او را از ریاست واحد فعالیتهای ویژه کنار گذاشته و به یک جایگاه با فشار کاری کمتر در شهر وین اتریش منصوب کردند.

اما بعد او حتی از سمتش در آن مقر نیز به خاطر آنچه که یک افسر سابق عملیاتی سیا "سبک رهبری پرآشوب" کاندرا توصیف کرد کنار گذاشته شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha