• چهارشنبه / ۲ مهر ۱۳۹۹ / ۱۸:۵۵
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 99070201815
  • خبرنگار : 50167

در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان مطرح شد؛

تحت درمان بودن بیش از ۲۰۰ جوان زیر ۱۸ سال و خانم معتاد در زنجان

تحت درمان بودن بیش از ۲۰۰ جوان زیر ۱۸ سال و خانم معتاد در زنجان

ایسنا/زنجان معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان، از تحت درمان بودن بیش از ۲۰۰ جوان زیر ۱۸ سال و خانم معتاد در زنجان خبر داد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان زنجان ظهر امروز (۲ مهرماه) در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان زنجان، با تاکید بر لزوم تعامل سریع بین‌بخشی برای رفع مشکل به وجود آمده در خصوص معتادان دارای شاکی خانواده، اظهار کرد: این خانواده‌ها خواستار دستگیر شدن فرد معتاد در خانواده خود از طریق مراجع قضایی استان هستند که پس از آن این افراد به مرکز ماده ۱۶ برای ترک اعتیاد منتقل می‌شوند.

فاطمه رضایی با بیان اینکه در چند ماه اخیر ۸۰ معتاد شاکی خانواده در استان زنجان وجود داشت که دستور قضایی نیز گرفته بودند، افزود: به دلیل تعلل برخی از دستگاه‌های ذی‌ربط، طبق آخرین آمار موجود طی دو ماه گذشته تنها ۴۲ نفر توسط نیروی انتظامی جمع‌آوری شده و برای قرنطینه و نگه‌داری به مرکز ایزوله شده منتقل شدند و خانواده ۲۰ معتاد اعلام کردند که معتادان را از خانه بیرون کردند.

این مسئول با بیان اینکه بیرون کردن فرد معتاد از خانواده علاوه بر بحث‌های روانی، مباحث اجتماعی و آسیب‌هایی را نیز از این طریق متوجه جامعه می‌کند و هزینه‌هایی را نیز در پی دارد، تصریح کرد: اقدام به موقع دستگاه‌های ذی‌ربط از تهاجر معتادان پیشگیری می‌کند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان با تاکید بر لزوم جمع‌آوری و ساماندهی معتادان متجاهر در شهرستان‌های زنجان، ابهر و خرم‌دره، ادامه داد: جمع‌آوری و ساماندهی معتادان متجاهر نیازمند تعامل بین‌بخشی بوده و یک‌ مرکز قرنطینه به غیر از مراکز ماده ۱۵ برای نگه‌داری و سپری قرنطینه ۱۴ روزه آنان اختصاص پیدا کند.

رضایی با اشاره به نگه‌داری و پذیرش معتادان در مراکز ماده ۱۵ چهار شهرستان دارای وضعیت سفید استان زنجان، خاطرنشان کرد: باید تمهیداتی برای سایر شهرستان‌های استان اندیشیده شود، زیرا شاهد آسیب‌های بسیاری در جامعه از جمله سرقت و آسیب‌های فردی در خصوص بیماری هستیم.

بیش از ۲۰۰ خانم و جوان زیر ۱۸ سال معتاد تحت درمان هستند

معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان در ادامه این جلسه، با بیان اینکه خانم‌ها و افراد زیر ۱۸ ساله‌ای که معتاد هستند رایگان درمان می‌شوند، اظهار کرد: خانم‌ها شیرازه‌های خانواده هستند و افراد زیر ۱۸ سال معتاد نیز می‌توانند در آینده مشکلاتی را در جامعه ایجاد کنند.

علیرضا آرمانی‌کیان با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۲۰۰ خانم و جوان زیر ۱۸ سال در استان زنجان تحت درمان قرار دارند، افزود: در شهرهای زنجان و ابهر دو مرکز DIC وجود دارد که به بهداشت معتادان از جمله تزریق واکسن و در اختیار قرار دادن سرنگ به معتادان تزریقی خدمت‌رسانی می‌کنند تا آنان به سمت تحویل داروهای خوراکی بیایند و از ابتلا به بیماری HIV جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه از نظر کتب علوم اعصاب و روان ۵۰ درصد معتادان بیماران جدی اعصاب و روان هستند، خاطرنشان کرد: مددکاران اجتماعی، روان‌شناسان و روان‌پزشکان نیز به صورت گروهی اقداماتی را در زمینه معتادان انجام می‌دهند.

فعال بودن مراکز ماده ۱۵ شهرستان‌های زرد و سفید کرونایی زنجان

مدیرکل بهزیستی استان زنجان نیز در ادامه این جلسه، با بیان اینکه ۳۴ معتاد شاکی خانواده به مرکز ترنم باران منتقل شده‌اند، اظهار کرد: در مراکز ماده ۱۵ شهرستان‌هایی که از لحاظ بیماری کرونا در وضعیت سفید و زرد کرونا قرار دارند، معتادان پذیرش می‌شوند و در شهرستان‌های قرمز نیز بستگی به اجازه ستاد ملی و استانی پیشگیری و مقابله با کروناویروس دارد.

محمد محمدی‌قیداری با اشاره به جمع‌آوری سه مرحله معتادان متجاهر استان طی شش ماهه نخست امسال، افزود: باید مراقب باشیم که کمپ‌های ترک اعتیاد به مرکز تجمع کووید - ۱۹ نشود، گفتنی است در راستای پیشگیری از شیوع و ابتلا به بیماری کرونا به هر کمپ مبلغ ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای خرید اقلام بهداشتی واریز شده است.

وی با اشاره به لزوم جمع‌آوری مجدد معتادان متجاهر استان، خاطرنشان کرد: طی شش ماهه نخست امسال ۵۲۱ معتاد در ۱۳ مرکز استان دوره خود را سپری کرده‌ و ترخیص شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha