• چهارشنبه / ۹ مهر ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99070906763
  • خبرنگار : 50038

خانواده‌ها، قربانی موج سوم اپیدمی کرونا

خانواده‌ها، قربانی موج سوم اپیدمی کرونا

ایسنا/همدان در خیابان های ملایر که قدم می زنی اکثر قریب به اتفاق ساکنان این شهر ماسک بر چهر دارند ‏اما همچنان با افرادی مواجه می شوی که بی مهابا از کرونا راحت و آسوده بدون ماسک و ‏دستکش مشغول گپ و گفت با دیگران هستند، انگار اینجا تهدیدی به نام کرونا وجود ندارد.‏

از اسفندماه که طاعون قرن شروع به فلج کردن کشورهای دنیا کرد تا همین امروز که هشت ماه سیاه و پر از استرس و اندوه بر مردمان جهان گذشته کرونا این واژه منحوس زندگی همه بشر را تحت الشعاع قرار داده است.

ملایری ها هم از این قائده مستثنی نبوده اند، بسیاری از مشاغل تعطیل شده، در بسیاری از مواقع و با دستورالعمل ستاد مبارزه با کرونا برخی اصناف خدمات دهی خود را کاهش دادند تا سلامت مردم حفظ شود.

کادر درمان متعهدانه پای کار بوده و هستند و شهرداری، گروه های خودجوش مردمی و بسیجیان با ضدعفونی کردن معابر و اماکن عمومی تا حد قابل توجهی از شیوع این بیماری کاستند.

اما بی توجیه و شوخی گرفتن شماری از اهالی این دیار، رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی و نزدن ماسک، عبور و مرور غیرضروری در خیابان ها، پاساژها و برگزاری محافل خانوادگی و ...  سبب شده تا آمار بستری ها افزایش یابد و اکنون براساس اعلام مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر ۱۰۰ نفر در بیمارستان های ملایر درگیر مبارزه با کرونا هستند و رنگ قرمز بر چهره این شهرستان خودنمایی می کند.

کرونا خانوادگی قربانی می گیرد

مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر با اشاره به اینکه در مجموع ۱۸۰ تخت در سه بیمارستان ملایر شامل غرضی، مهر و امام حسین( ع) برای پذیرش بیماران کرونایی تخصیص داده ایم، گفت: در حال حاضر ۱۰۰ بیمار مبتلا به کرونا بستری هستند.

دکتر محسن ترکاشوند در گفت‌وگو با ایسنا، نسبت به افزایش شمار مبتلایان به کرونا و تعداد بستری ها در بیمارستان های شهرستان هشدار داد و افزود: موج سوم اپیدمی این بیماری خانوادگی است.

وی مطرح کرد: از زمان بروز این بحران تاکنون ۲۴۰۰ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان های ملایر پذیرش شدند که از این تعداد حدود ۸۰۰ مورد مثبت به کرونا ثبت شده است.

نصب دستگاه های اکسیژن ساز در بیمارستان ها

ترکاشوند با اشاره به اینکه در تأمین اکسیژن مورد نیاز بیماران مشکلی نداریم، گفت: دستگاه های اکسیژن ساز ۱۴۰۰ لیتری در بیمارستان های مهر و امام حسین(ع) نصب شده و از سوی دیگر به روزترین و آخرین داروهای مورد استفاده در سطح جهان در درمان کرونا از طرف وزارت بهداشت و درمان در اختیار ما قرار گرفته و مشکل خاصی نداریم.

وی با بیان اینکه یکی از اصلی ترین نیازهای بیماران کرونایی بحث تخت های ICU است، ادامه داد: به همین منظور در بیمارستان امام حسین(ع) سه تخت ICU راه اندازی و تجهیزات مورد نیاز را از وزارت بهداشت و درمان تهیه کردیم.

مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر بیان کرد: تمام مادران بارداری که مبتلا به کرونا شدند در ملایر بهبود یافته و با سلامت کامل وضع حمل کرده اند و ما در زمینه مادارن باردار و نوزادان در بحث کرونا مشکلی نداشته ایم.

وی با بیان اینکه مرکز ۱۶ ساعته جامع سلامت واقع در باغ گل در طول روز آماده خدمات دهی به بیماران مشکوک به کروناست و تست رایگان انجام می دهد، خاطرنشان کرد: در زمینه شهری و روستایی بودن بیماران اختلاف معناداری وجود دارد و بیشتر بیماران ما شهری هستند.

تهدید جدی؛ ظرفیت ها در حال تکمیل است

این مقام مسئول با تأکید بر اینکه جهان پایانی برای کرونا متصور نیست و این ویروس همچنان قربانی می گیرد، تصریح کرد: ظرفیت های ما نیز محدود و در حال تکمیل است و با این روند رو به رشد تعداد بیماران، نیروها و کادر درمان ما دچار خستگی مفرط شده و حتی تاکنون  ۱۵۰ نفر از پرسنل ما در حوزه بهداشت و درمان گرفتار کرونا شده اند.

وی با اشاره به تعداد معنادار و قابل تأمل میزان مرگ و میر بیماران کرونایی در ملایر، هشدار داد: مردم باید بیش از گذشته به سلامت خود و اطرافیان اهمیت بدهند و نکات بهداشتی را رعایت کنند.

دورهمی هایی که جان می گیرد

مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر با تأکید بر اینکه مردم بحران و تهدید کرونا را جدی بگیرند و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند، افزود: از سوی دیگر باید در ستاد ملی مبارزه با کرونا تمهیداتی اندیشیده و برنامه ریزی راهبردی برای اقشار مختلف مردم داشته باشیم و دستگاه های ذیربط نیز باید در کنار مردم باشند.

وی با بیان اینکه تهدید کرونا جدی است و خسارات جبران ناپذیری به جسم مبتلایان و اقتصاد خانواده ها و جامعه وارد می کند، گفت: در بازه زمانی ۳۰ شهریورماه تا ۳ مهرماه در ملایر تعداد مبتلایان پنج تا ۱۵ سال و زنان خانه دار ۲۵ تا ۳۴ سال به کرونا افزایش یافت.

ترکاشوند با بیان اینکه در حال حاضر خانواده های ملایری درگیر کرونا می شوند، تصریح کرد: اپیدمی سوم این بیماری به علت مهمانی ها، مسافرت ها و دورهمی های خانوادگی حاصل شده است.

هزینه هنگفت روی دست مبتلایان

وی با بیان اینکه نظام سلامت و حوزه بهداشت و درمان برای بهبود بیماران کرونایی هزینه هنگفتی پرداخت می کند، گفت: اپیدمی و موج سوم این بیماری تا چهار هفته طول می کشد بنابراین توصیه می شود مردم از مسافرت کردن، تجمع های خانوادگی، بیرون رفتن های غیرضروری و تماس نزدیک با دیگران خودداری کنند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر با بیان اینکه داروی رمدسیویر داروی ضدویروس کروناست که متأسفانه پوشش بیمه ای ندارد و هزینه تهیه و تزریق آن برای هر فرد مبتلا چیزی حدود هفت میلیون تومان است، گفت: امیدواریم ستاد مبارزه با کرونا در سطح کشور تمهیداتی بیندیشد که این داروی اساسی تحت پوشش بیمه ها قرار بگیرد.

وی با اشاره به بازرسی روزانه تیمی از کارشناسان شبکه بهداشت و درمان از وضعیت مدارس شهرستان، ادامه داد: با توجه به قرمز بودن وضعیت ملایر توصیه می شود همکاران ما در آموزش و پرورش گزینه آموزش از راه دور را در اولویت کاری خود قرار دهند و از ورود معلمان و دانش آموزان مشکوک به کرونا به مدارس جلوگیری کنند.

فشار اقتصادی کمرشکن کرونا برای فقرا

یکی شهروند ملایری مردی ۶۲ ساله است با محاسن جوگندمی که بدون دستکش و ماسک داخل فروشگاه مشغول خرید است، با بی رغبتی در پاسخ به سوالم که چرا از دستکش و ماسک استفاده نمی کند، گفت: تأمین هزینه هایش سنگین است و درآمد ماهیانه ام کفاف مخارج یومیه زندگی اش را هم نمی دهد چه برسد به تهیه این اقلام.

کاظم رحیمی با گلایه از روند رو به رشد قیمت ها در سطح بازار، افزود: مسئولان باید وضعیت کار و معیشت مردم را سروسامان دهد، الان ۸۰ درصد مردم فقط دغدغه اصلی شان تأمین نان شب خانواده شان است.

خیالی که باطل است

وارد یکی از مغازه های سطح بازار می شوم، فروشنده اش جوان تقریباً ۳۰ ساله ای است که بدون رعایت پروتکل های بهداشتی  و ماسک و پاسخ مشتریان را می دهد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا بیان کرد: من ورزشکارم و چهارستون بدنم سالم است، از طرفی بیماری زمینه ای ندارم و فکر نمی کنم حتی در صورت به ابتلا به کرونا، مشکلی برایم ایجاد شود.

جوادی ادامه داد: کرونا بیشتر برای افراد مسن و بیماران خاص تهدیدکننده است، تصورم از این بیماری یک سرماخوردگی است که با مراقبت و استراحت فرد بیمار چند روزه بهبود پیدا می کند.

به گزارش ایسنا، با وجود حساسیت و رعایت بسیاری از ملایری ها، همچنان شماری از کسبه بازار، عابران پیاده و شهروندان بنا به هر علتی ماسک نمی زنند و کرونا را جدی نمی گیرند، از سوی دیگر وجود زباله گردها در سطح شهر خود تهدیدی دیگر محسوب می شود که قطعاً ناقل این ویروس هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha