به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، اهمیت تست cbc در ارزیابی وضعیت بیمار و تغییرات آن در کم خونی و یا لوسمیها بر کسی پوشیده نیست. کم خونی یا آنمی اختلال خونی شایعی است که در آن گلبولهای قرمز و یا هموگلوبین کافی در خون برای رساندن اکسیژن به سایر بافتهای بدنتان وجود ندارد. کم خونی وضعیتی است که در آن گلبولهای قرمز قادر نیست وظیفه اکسیژن رسانی به سلولها را انجام دهد و به همین دلیل است که کم خونی با مشکلات تنفسی و احساس ضعف و خستگی همراه است.هموگلوبینی که در گلبولهای قرمز خون وجود دارد باعث میشود تا اکسیژن به گلبول قرمز متصل شده و توسط مویرگها به بافت های مختلف بدن برسد. از آنجایی که تمام سلولهای بدن انسان برای زنده ماندن به اکسیژن وابستهاند، کمبود آن باعث هیپوکسی شده و گسترهٔ وسیعی از مشکلات را به همراه دارد.
شایع ترین علت کم خونی ناشی از فقر آهن است که بیشتر در زنان دیده می شود؛ اما نوع دیگر کم خونی نشانه بیماری است که باید به آن توجه بیشتری کرد.
تشخیص کم خونی معمولا با انجام تست CBC (سلول های کامل خون) توسط پزشکان صورت میگیرد. اندازه گیری 6 مولفه، تست CBC را تشکیل می دهد که عبارتند از:شمارش گلبولهای قرمز خون (RBC)، هماتوکریت، هموگلوبین، شمارش گلبولهای سفید خون (WBC)، شمارش افتراقی خون و شمارش پلاکت ها. بعلاوه MCV (حجم متوسط گلبول های قرمز) نیز اغلب در CBC گزارش میشود.
این وبینار قصد دارد تغییرات تست cbc در کم خونیها را بررسی و طبقه بندی کند. مدرس این وبینار دکتر قربانی،دانشجوی دکترای هماتولوژی و علوم انتقال خون دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد است.
وبینار «تعریف، طبقه بندی و اپروچ به کم خونی در تست cbc»، روز پنج شنبه ۲۴ مهرماه ساعت ۱۸ الی ۲۰، به صورت مجازی و در بستر اینترنت برگزار می شود.
علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام از طریق لینک eseminar.tv/wb15376 و یا شناسه medet_admin@ در تلگرام اقدام کنند.
انتهای پیام
نظرات