• چهارشنبه / ۱۶ مهر ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 99071612046
  • خبرنگار : 50165

رئیس مرکز ملی فرش ایران عنوان کرد

واحدهای فناور جهاددانشگاهی زنجان؛ شتاب‌دهنده عملکرد پایانه صادراتی فرش

واحدهای فناور جهاددانشگاهی زنجان؛ شتاب‌دهنده عملکرد پایانه صادراتی فرش

ایسنا/زنجان اولین پایانه صادراتی فرش کشور در استان زنجان می‌تواند با تکیه بر ایده جوانان و پتانسیل‌های استان به سکوی جهش صادرات فرش دستباف تبدیل شود.

در تاریخ طبری از فرش‌هایی که با مو و پشم حیوانات در این دوره بافته شده، سخن رفته است. قدیمی‌ترین نشانه به هنر قالی‌بافی، به عصر مفرغ برمی‌گردد و این نشانه یک کارد قالی‌بافی است که از گورهای عهد مفرغ ترکمنستان و شمال ایران یافت شده است. در شهر سوخته (دشت سیستان ـ جنوب‌ شرقی ایران) نیز فرش‌های حصیری و پارچه و ابزارهای بافندگی بهدست آمده که متعلق به ۲۸۰۰ - ۲۵۰۰ پیش از میلاد است.

در دوره هخامنشیان، به نقل از گزنفون، شهر کهن ساردیس به قالی‌های گره‌باف خود فخر می‌کرده که به نقش‌های حاشیه و هیکل‌های مردان و شیردال‌های افسانه‌ای آراسته بوده است. کهن‌ترین قالی‌های موجود در جهان نیز به ترتیب قالی کشف شده نقش برجسته کاخ نینوا، فرش پازیریک از پنجمین گور اقوام سکایی، تکه فرش قومس (دوران ساسانیان)، فرش آناتولی (۱۳-۱۴ م) است.

فرش افشار یکی از کهن‌ترین نقشه‌های فرش مورد استفاده در استان زنجان است که کیفیت ممتاز و تراکم بالا، گره ترکی (متقارن)  و با دست ازویژگی‌های این نوع نقشه است که اغلب در ابعاد قالی، قالیچه، ذرع و نیم، ذرع و چارک، خرک، پشتی، کناره  و پادری بافته می‌شود به جز افشار بیدگینه و قلتوق دیگر طرح‌های مطرح و مختص استان زنجان است.

حالا فرش نیز مانند سایر یادگاری‌های گذشته باید راه خود را به دنیای جدید پیدا کند، فرش دیگر نباید فقط به عنوان زیرانداز و یا تابلو و پرده مورد استفاده قرار گیرد، بلکه انتقال تجربه موفق صنعت مس در نوآوری به فرش می‌تواند زمینه شکوفایی و صادرات بالای آن را به وجود آورد. این روزها بارقه‌های امید در این حوزه چشم‌نواز شده و قرار است خبرهای خوشی از فرش به گوش فعالان این عرصه برسد.

اولین پایانه صادراتی فرش دستباف کشور در استان زنجان با توجه به پتانسیل‌هایی که دارد، توسط بخش خصوصی راه‌اندازی شد. این پایانه سکوی جهش صادراتی این محصول است، مشروط به آنکه بتواند نیاز بازارهای داخلی و خارجی را مرتفع کرده و تحقق این امر استفاده از ظرفیت جوانان و تفکرات نوآورانه آنان است و وقتی صحبت از جوان به میان می‌آید، عناوینی چون جهاددانشگاهی بیشتر به چشم می‌خورد.

این روزها که استان‌ها در حال اجرای فاز اول طرح ملی توسعه مشاغل خانگی هستند، جهاددانشگاهی زنجان نیز به عنوان مجری این طرح، دست به کار شده و با انعقاد تفاهم‌نامه‌های مختلف و نیز شناسایی پبشران‌های فعال در عرصه‌های گوناگون مشاغل خانگی، تلاش می‌کند تا سهم ارزنده در رفع مشکلات حوزه اشتغال با اهتمام به توسعه مشاغل خانگی داشته باشد.

با توجه به اینکه زنجان یکی از استان‌هایی است که از مزیت‌های زیادی در حوزه فرش برخوردار است، به همین خاطر جهاددانشگاهی زنجان یکی از خوشه‌های خود را در راستای اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، به این موضوع اختصاص داده تا از این طریق بتواند توانمندان این عرصه را در قالب این طرح فعال کرده و ضمن ارتقای این هنر دست، به یکی از اهداف خود در توسعه مشاغل خانگی دست یابد.

در همین راستا رئیس مرکز ملی فرش ایران دیروز (۱۵ مهرماه) در حاشیه بازدید از مرکز رشد صنایع فرهنگی خلاق جهاددانشگاهی زنجان، گفت: فعال شدن پایانه صادراتی نیازمند وجود بسته‌بندی مناسب فرش‌ها و تابلوفرش‌ها، آماده شدن بخش لجستیک آن، صدور گواهی اصالت فرش و ... است.

فرحناز رافع افزود: در حال حاضر صنعت فرش و تجارت آن نیازمند سامانه جامعی است که بتواند خدمات مورد نیاز را ارائه دهد که این امر نیازمند همکاری سازمان برنامه و بودجه و تخصیص ردیف و بند بودجه‌ای برای آن است.

وی خاطرنشان کرد: وجود واحدهای فناور با حضور جوانان می‌تواند در همه بخش‌ها سبب پیشرفت و حرکت رو به جلو پایانه صادراتی شود و مراکز رشد نیز محلی برای تبدیل علم به عمل است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha