• پنجشنبه / ۲۴ مهر ۱۳۹۹ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 99072418223
  • خبرنگار : 50214

امام جمعه یزد:

مالیات باید در کشور نظام‌مند شود

مالیات باید در کشور نظام‌مند شود

ایسنا/یزد نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد بر ضرورت نظام‌مند شدن مالیات در کشور تاکید کرد.

آیت الله «محمدرضا ناصری» در دیدار روز گذشته با رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس و نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از تلاش نمایندگان استان یزد برای پیگیری رفع مشکلات صنایع و بخش خصوصی یزد، اظهار کرد: یزدی‌ها مشکل چندانی در زمینه پرداخت مالیات ندارند و کسبه آن از دیرباز به راحتی مالیات خود را پرداخت می‌کردند.

وی با بیان این که کسبه و اصناف یزد اکنون نیز در پرداخت مالیات اهتمام دارند، افزود: یکی از خواسته‌های اصناف و بازاریان یزد برای پرداخت مالیات، حساب شده و با برنامه بودن اصول پرداخت مالیات است.

امام جمعه یزد با بیان این که متاسفانه نظام مالیاتی ما کامل نیست، ادامه داد: برخی معافیت‌های مالیاتی اجحاف است و معادن و صنایعی که میلیارد میلیارد درآمد دارند، به دنبال معافیت یا فرار مالیاتی هستند اما مالیات کسبه ای که درآمد خرد دارند، به موقع و با سختگیری دریافت می شود که این بی نظمی ها مشکل ساز است و باید اصلاح شود.

ناصری با تاکید بر توجه نسبت به ضعفا، عنوان کرد: مردم تحت فشار زندگی هستند و شرایط بسیار سخت است و اجناس و کالاها نجومی افزایش قیمت پیدا کرده و لازم است اقتصاددانان حرکتی انجام دهند.

امام جمعه یزد با اشاره به اینکه یزد همواره در وصول مالیات از استانهای پیشرو در کشور بوده است، تصریح کرد: با این وجود همیشه در اختصاص بودجه به یزد بی توجهی شده در حالی که باید به یزد تشویقی نیز داده شود.

وی تاکید کرد: سیستم اخذ مالیات باید نظام‌مند شود و مسئله مالیات باید به نحوی جدی باشد که برخی افراد نتوانند از آن شانه خالی کنند.

ناصری با اشاره به اینکه معادن جزو انفال هستند و به آنها خمس نیز تعلق می گیرد، افزود: معادن دولتی عوارض می دهند و معادن خصوصی نیز که سودهای کلان می دهند علاوه بر خمس باید مالیات نیز پرداخت کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه باید تلاش شود تا نرخ تولید کالا در کارخانه ها کاهش یابد، عنوان کرد: برخی به دنبال سودهای بی حساب و کتاب هستند در حالی که اگر سودها بر اساس ضوابطی به کالاها تعلق بگیرد، اجناس با قیمت مناسب تری به دست مردم می رسد.

ناصری تاکید کرد: تولیدکنندگان نباید تقصیر گرانی را به گردن افزایش نرخ ارز بیاندازند بلکه باید با قناعت به سود کمتر، مردم را در این شرایط سخت همراهی کنند.

بودجه استان‌ها بر اساس میزان وصول مالیات تخصیص می‌یابد

«امیدعلی پارسا» رئیس سازمان امور مالیاتی نیز گفت: از این پس بودجه استان‌ها بر اساس میزان وصول مالیات تخصیص می یابد.

وی اظهار کرد: نظام درآمد هزینه یا نظام وصول مالیات و بودجه به نحوی چیده شده که انگیزه ای برای استان‌ها در زمینه وصول مالیات ایجاد نمی کند.

وی با بیان این که تاکنون تفاوت چندانی بین استان‌های قوی و ضعیف در زمینه وصول مالیات نداشته است، افزود: انگیزه‌ای برای وصول مالیات حداکثری یا قانونی در استان‌ها نیست.

پارسا عنوان کرد: امسال با پنج ماه پیگیری منظم، به تفاهمنامه ای رسیدیم که اکنون ابلاغ شده و از نیمه آبان ماه اجرا می شود.

رئیس سازمان امور مالیاتی بیان کرد: با این تفاهمنامه، استانهایی که ۹۵ درصد سهمیه تعیین شده مالیات خود را وصول کرده اند، ۱۰۰ درصد بودجه استان خود را دریافت می‌کنند و استان‌هایی که کمتر از ۹۵ درصد وصول کرده اند، به ازای هر یک درصد کمتر، سه درصد از بودجه آنها کسر می شود.

وی ادامه داد: استان‌هایی که بیش از ۹۵ درصد وصول مالیات داشته باشند نیز به ازای هر یک درصد بیشتر از ۹۵ درصد، چهار درصد تشویقی دریافت می‌کنند.

پارسا افزود: استان‌هایی که ۱۰۰ درصد وصولی داشته باشند، ۲۰ درصد اضافه‌تر از بودجه تشویقی دریافت می‌کنند و استانهایی که بیشتر از ۱۰۰ درصد وصول داشته باشند، بخش قابل توجهی از وصول اضافه از حد تعیین شده به پروژه های عمرانی استان اختصاص می یابد.

وی با اشاره به اینکه عملکرد یزد در زمینه وصول مالیات قابل قبول است، عنوان کرد: اگر این تفاهمنامه اجرایی شود، همه استان‌ها به سمت وصول حداکثری مالیات می روند.

رئیس سازمان امور مالیاتی ادامه داد: کل مالیاتی که در طول یک ماه در کشور وصول می شود، به اندازه نصف حقوق کارکنان دولت نیست.

پارسا یادآور شد: کسری بودجه کشور تاکنون از طریق نفت تامین می شد اما اکنون دیگر بودجه نفتی نداریم و دولت با فروش اوراق به بانک‌ها یعنی با قرض از بانکها با سود ۲۶ درصدی، توانسته حقوق‌ها را پرداخت کند و مقدار جزئی نیز کار عمرانی انجام دهد.

وی عنوان کرد: در دنیا ۲۵ درصد کل سود اقتصادی که ایجاد می شود، در اختیار دولت قرار می گیرد و دولتها می توانند خدمات بدهند اما در کشور ما این میزان هفت تا هشت درصد است که با این پول محدود نمی توان رفاه چشمگیر برای مردم ایجاد کرد.

رئیس سازمان مالیاتی بیان کرد: نظام مالیاتی کشور باید به گونه ای تعریف شود که حداقل ۸۰ درصد بودجه کشور از مالیات تامین شود در حالی که این رقم اکنون ۳۵ درصد است.

مسئولان حوزه اقتصاد برای بهبود فضای کسب و کار اهتمام کنند

«محمدرضا پور ابراهیمی» رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این دیدار با اشاره به برخی مشکلاتی که اکنون تولیدکنندگان با آن دست به گریبان هستند، گفت: مسئولان حوزه اقتصاد برای بهبود فضای کسب و کار اهتمام کنند.

وی اظهار کرد: برخی تولیدکنندگان در مورد اخذ مالیات بر اساس تراکنش‌های بانکی سال ۹۳ اعتراضاتی داشتند و نامه‌هایی به کمیسیون اقتصادی مجلس رسید و تولیدکنندگان یزد نیز نامه هایی ارسال کردند که امروز برای پیگیری این مشکلات به استان یزد سفر کرده‌ایم.

وی، یکی دیگر از موضوعات پیگیری شده توسط فعالان اقتصادی استان یزد از کمیسیون اقتصادی مجلس را بروز مشکلات در بازپرداخت تعهدات مالی فعالان اقتصادی اعلام کرد و افزود: سه چهار هفته قبل در مورد تسویه ارزی فعالان اقتصادی که در استان یزد تامین منابع مالی را انجام دادند، مشکلاتی به دلیل تغییر نرخ ارز رخ داد که این موضوع را نیز بررسی خواهیم کرد.

پور ابراهیمی بیان اینکه نمایندگان استان یزد با جدیت پیگیری مسائل حوزه صنعت و معدن استان هستند، عنوان کرد: امیدواریم در شرایط سخت جاری کشور بتوانیم گره گشایی کنیم و مسئولان نیز کمک و اهتمام کنند تا تلاش‌های صورت گرفته به بهبود فضای کسب و کار و بهبود شرایط تولید منجر شود.

کاهش فشار سازمان امور مالیاتی برای وصول مالیات‎های خرد

 

«محمدصالح جوکار» نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس هم گفت: معافیت های مالی کوچک تاثیر چندانی در درآمدهای مالیاتی کشور ندارد بنابراین بهتر است سازمان امور مالیاتی، فشار خود را برای وصول مالیات‌های خرد کاهش دهد.

وی با اشاره به اعتراضان برخی تولیدکنندگان و کارآفرینان در مورد شیوه اخذ مالیات اظهار کرد: تولیدکنندگان و کارآفرینان اعتراضاتی نسبت به اخذ مالیات و پیگیری و بررسی تراکنش های بانکی سال ۹۳ داشتند که این موضوع در کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شد.

وی با بیان اینکه سفر رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به یزد به منظور بررسی این مسئله انجام شده است، عنوان کرد: تولیدکنندگان و کارآفرینان و صنعتگران اکنون با شرایط سخت اقتصادی دست به گریبان هستند و بالا رفتن هر روزه نرخ ارز نیز آنها را دچار مشکل می کند.

جوکار ادامه داد: اکنون شرایط به نحوی است که برخی از آنها حتی خوشحال می شوند که اتفاقی رخ داد تا کارخانه آنها تعطیل شود زیرا به واقع هیچ یک از آنها از چند روزه آینده خود بی خبر هستند و در سردرگمی اقتصادی به سر می برند.

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس با بیان این که یزد یک شهر صنعتی است و اشتغال و درآمدهای استان اغلب از طریق این واحدها تامین می شود، افزود: باید شرایط برای فعال و پویا ماندن این صنایع فراهم شود.

وی در مورد معافیت های مالیاتی نیز بیان کرد: معافیت های مالی کوچک، تاثیر چندانی بر منابع درآمدی سازمان امور مالیاتی کشور نخواهد داشت بنابراین بهتر است در این شرایط، بنگاه‌های خرد و اصناف تحت فشار قرار نگیرند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دفتر نماینده ولی فقیه در استان، جوکار با اشاره به اینکه اکنون در کشور سامانه جامع مالیاتی نداریم، عنوان کرد: این امر سبب افزایش فرار مالیاتی شده و سیستم اکنون به نحوی است که مالیات‌های خرد به هر نحو ممکن وصول می شود اما مالیات گردن کلفت ها اغلب وصول نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha