به گزارش ایسنا علی زینی وند در نشست انجمن کتابخانه های استان که در سالن این معاونت برگزار شد گفت: فضای آموزشی و فرهنگی در سال ها و دهه های گذشته به گونه ای پیش رفته که این فضا را به دشمنان هویت خودمان واگذار کرده ایم.
وی گفت: نسل کتابخوان ها در کشور سال به سال تقلیل پیدا می کند و مقایسه سالهای گذشته نشان میدهد که نسل کتابخوان واقعاً در حال تقلیل است.
وی افزود:نگاهی به گذشته نشان میدهد که در حوزههای دانشگاهی و مدارس و حتی حوزه ها دچار آسیب شده ایم اما چون این روند تدریجی است، خطر آن کمتر دیده میشود.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندارسیستان وبلوچستان گفت:اگر نسل جوان هویت محکمی نداشته باشد غرب زده میشود و یابه هر هویتی در خواهند آمد و این خطری است که ما را تهدید میکند و منشاء آن در فرهنگ سازی است.
وی ادامه داد: در حال حاضر هدایتگر نسل جوان ما شبکههای مجازی و شبکههای خارجی از جمله تلویزیون خارجی و شبکه های اجتماعی است و رسانههای مکتوب در رده های پایین تر قرار گرفته است.
زینی وند گفت : نسل جوان در فضاهای مجازی پیشرو هستند و آثار مکتوب را توجه نمیکنند و اگر بخواهیم آثار مکتوب را به خورد نسل جوان بدهیم باید این آثار را به فایل ها و فضاهای قابل انتشار در فضای مجازی تبدیل کنیم.
وی ادامه داد: نسل جدید در مطالعه بیحوصله هستند و به کوتاه خواندن عادت دارند، لذا اگر بخواهیم در حوزه کتابخوانی تاثیر گذار باشیم باید مفاهیم را در قالب پیامهای کوتاه و جذاب از طریق فضاهای مجازی منعکس نماییم.
معاون استاندارسیستان وبلوچستان گفت: همه گیری کرونا شاید فرصتی است که در این زمینه بخشی از نقایص جبران شود.
وی افزود: در استان شاخصه هایی همچون دانشگاه ها و متون مذهبی از وضعیت خوبی برخوردار است و تقریباً منابع مذهبی و کتابهایی که لازمه شکلگیری هویت یک مسلمان است در خانه ها و کتابخانه ها وجود دارد اما در سایر حوزهها نقص جدی داریم و این نقص ها در حوزه هایی از جمله تربیت یک شهروند مسئولیت پذیر دیده میشود .
زینی وند تاکید کرد : باید نهادهای فرهنگی رویکردی در زمینه این عناوین و مقولات تعریف کنند.
وی افزود: نهادهای فرهنگی از جمله نهاد کتابخانه ها و فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشکیل جلسات هدفمندتر در این امر جدیت داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات