مولوی عبدالغنی دهانی در گفت وگو با ایسنا افزود: حفظ وحدت یک واجب شرعی است، بنابراین همانند سایر واجبات باید به آن توجه شود و هر مسلمانی بر خود تکلیف بداند که از تفرقه پرهیز کرده و هر عمل یا گفتاری که بر وحدت لطمه بزند، را ترک کند.
وی افزود: متأسفانه وحدت در میان مسلمانان جهان، به حد مطلوب نرسیده و علیرغم تأکیداتی که در آیات و روایات در این خصوص صورت گرفته، همچنان این مسأله مورد غفلت واقع شده و هنوز دشمن با تفرقه افکنی، چند قدمی جلوتر است.
مدرس حوزه علمیه اهل سنت زاهدان بیان کرد: دشمن برای آنکه بتواند در میان مسلمانان نفوذ کرده و تفرقه بیندازد، با سرمایه خود، گروهی را از میان هر مذهب انتخاب و تربیت میکند تا شبهاتی را میان مسلمانان مطرح کند و آنها را به جان یکدیگر بیندازد، بنابراین نباید انتظار داشته باشیم که یک اجنبی و غیرمسلمان بصورت مستقیم بیاید و روابط ما را به هم بزند، بلکه دشمن همیشه مزدورانی از میان خود ما مسلمانان، علیه ما به کار میگیرد.
مولوی دهانی اظهار کرد: استان سیستانوبلوچستان بهدلیل هممرز بودن با دو کشور ناامن پاکستان و افغانستان و تحریکاتی که از سوی دشمن، در این نقاط وجود دارد، بیشتر در معرض خطر تفرقه است، به همین دلیل باید این مسأله در استان بهصورت ویژهتر نگاه شود تا تنوع قومی و مذهبی مورد سوء استفاده قرار نگیرد.
این عالم اهل سنت بیان کرد: مهمترین عواملی که سبب شده علیرغم سرمایهگذاری کلان دشمن در مرزهای این استان، همچنان وحدت میان شیعه و سنی حفظ شود و دشمن ناکام بماند، حضور بزرگان اهل تشیع و اهل سنت است که در مواقع مختلف، موضعگیریهای مناسبی دارند و احترام وصفناپذیری میان آنان وجود دارد.
وی افزود: بزرگان، علما و ریشسفیدان در رأس قرار دارند و اگر علمای شیعه و سنی به یکدیگر نزدیک باشند، قطعاً از طریق تریبونهای خود میتوانند سایر مردم را هم تشویق به وحدت کرده و قلبها به هم نزدیک شود.
مولوی دهانی بیان کرد: در کشور ما به برکت این نظام، گامهای خوبی برای تقویت اتحاد شیعه و سنی برداشته شده، اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم. هنوز هم دشمنان از جهل و نادانی برخی افراد سادهلوح سوء استفاده کرده و گاهی در گوشه و کنار، آهنگ تفرقه شنیده میشود، باید با آگاهی بخشی و اقداماتی که اتحاد و همدلی را افزایش میدهد، جلوی این سوء استفادهها گرفته شود.
انتهایپیام
نظرات