فرامرز لکزایی امروز ۲۵ تیر در نخستین نشست کمیته مبارزه با مواد مخدر در فضای مجازی سیستان و بلوچستان افزود: طبق آمار موجود، ضریب نفوذ فضای مجازی در جامعه بیش از ۷۰ درصد است و در یک دهه اخیر طیف عمدهای از اطلاعات و تبلیغات در گروههای جوانان و نوجوانان از طریق این فضا و شبکههای اجتماعی تولید و بازنشر می شود.
وی ادامه داد: با توجه به این شرایط، اتخاذ تمهیدات مؤثر با هدف پیشگیری از اشاعه جرایم و آسیبهای اجتماعی در مباحثی همچون شیوه تولید، توزیع و مصرف مواد مخدر و روانگردانها در رسانههای اجتماعی اهمیتی مضاعف یافته است.
وی با اشاره به پیوستهای قانونی راهاندازی کارگروه مبارزه با مواد مخدر در فضای مجازی، گفت: در راستای ماده ۸۵ قانون برنامه هفتم توسعه، سند مبارزه با مواد مخدر در فضای مجازی به تصویب رسیده و مقرر است با همکاری نهادهای متولی، سیاستهای پیشگیرانه و مقابلهای در چهار سرفصل رصد و اشراف، پیشگیری، مراقبت و مقابله مدنظر قرار گیرد.
معاون دادگستری کل سیستان و بلوچستان با اشاره به اهم کارکردهای فضای مجازی در مبارزه با مواد مخدر، بیان کرد: رصد پرداختها و «اینترنت تاریک» (دارک وب)، تولید محصولات فرهنگی، مقرراتگذاری رسانهای، آموزش و هدایت، مراقبت از افراد پرخطر، مشاوره و مداخله، محدود و مسدود سازی بسترهای مجرمانه و کشف و برخورد با جرایم حوزه موادمخدر از مهمترین اولویتهای مدنظر سند مبارزه با مواد مخدر در فضای مجازی است.
لکزایی، تصریح کرد: بهطورکلی سه سطح اساسی زمینهسازی، اشاعه و تسهیلگری مهمترین پیامدهای مخرب فضای مجازی در حوزه سوء مصرف موادمخدر و اعتیاد محسوب می شود که در قالب انزوای اجتماعی، برقراری ارتباطات پرخطر، ترویج و آموزش ضمنی تولید و مصرف مواد مخدر، تسهیل دسترسی به مراکز عرضه مواد مخدر و اختفای فعالیتهای مجرمانه عینیت مییابد.
وی گفت: مهمترین هدف سند مبارزه با مواد مخدر در فضای مجازی، دستیابی به فضای مجازی سالم و عاری از اشاعه، ترویج و عرضه مواد مخدر و روانگردانها در پایان برنامه هفتم توسعه کشور است بنابراین در این مسیر باید ارتقای توان دستگاههای پیشگیری، مداخله و مقابلهای در حوزه فعالیتهای مرتبط با مبارزه با مواد مخدر در فضای مجازی بیش از گذشته مدنظر قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین تدابیر این کمیته در سالجاری شامل شناسایی وضعیت و رصد محتوای فضای مجازی، آموزش مهارتهای ارتقایی رشدمدار در جامعه هدف دانشآموزی با بهرهگیری از ابزار رسانه و طراحی و اجرای سازوکارهای درمانی اعتیاد مواد مخدر با بهرهگیری از ظرفیت فضای مجازی است.
انتهای پیام
نظرات