• دوشنبه / ۳ آذر ۱۳۹۹ / ۱۳:۱۹
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 99090302274
  • خبرنگار : 50046

رونق مروت در بازار کساد خراسان شمالی

رونق مروت در بازار کساد خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی این که آینده بازار پس از جشن پایان کرونا چه خواهد شد، مقوله دیگری است اما در همین حد می‌دانیم که علاوه بر مسئولیت حکمرانان، ما نیز در قبال جان و مال یکدیگر مسئولیم.

کرونا که آمد خیلی از داشته‌های انسان‌های امروز که در هیاهوی دنیا گم شده بود خودی نشان داد، مردم به یاد آوردند که با دلی به وسعت دریا در کنار هم زندگی می‌کنند، چنان در کنار هم بودن عادی بود که مهربانی و رحم و مروت هم به یک عادت مرسوم بدل شده بود، اما کرونا همان ویروس منحوس، مغلوب مهرورزی آدمیان شد.

با شیوع هر چه بیشتر ویروس کرونا و اعمال محدودیت های مختلف به منظور مهار چرخه انتقال ویروس کرونا شور و شوق خریدها برای شب عید، بازگشایی مدارس، خرید تابستانه و زمستانه به کسادی بدل شد و بیشتر کسبه از صبح تا شب دست روی دست می گذارند و ناامیدی در وجودشان رخنه کرده است.

چهره‌ها عبوس شده، دلواپسی برای پرداخت اجاربها، پول آب، برق و پول اجناس تهیه شده دغدغه بازاری‌هاست در سال های گذشته بازار در بجنورد به این شکل نبوده و مردم برای به بهانه های مختلف همچون برگزاری مراسم عروسی، جشن تولد و ... به بازار می آمدند و خرید می کردند.

اما با وجود تمام ناامیدی‌ها و ناملایمات اقتصادی که این ویروس با خود به همراه آورده گاهی خیرین چنان استوار در راه خوشحالی همنوع خود گام برمی‌دارند، کرونا که هیچ، دشمنان هم سر تعظیم در برابر آدم‌های مهرورز فرود می‌آورند.

صدفی خیر بجنوردی است که از اجاره مغازه خود در شب عید گذشت تا امید را در دل مستاجر خود روشن کند.

۴۳ سال سن دارد و خودش به همراه برادرش در یک مغازه دیگر کار می کند پس وضعیت بازار را به خوبی درک کرده و از اجاره بهای مغازه اش گذشته است.

با خود گفتم اگر دوباره برای کنترل ویروس کرونا از سوی دولت محدودیت اعمال شد برای ماه های دیگر هم از این اجاره گذشت کنم، این را آقای صدفی در گفت و گو با ایسنا، می گوید و ادامه می دهد: ویروس کرونا فقط به یک قشر از جامعه آسیب وارد نکرده بلکه همه به خاطر آن آسیب های زیادی را دیده اند بنابراین اگر همه به فکر یکدیگر نباشیم شاید نتوانیم دوام بیاوریم و با مشکلاتی بیش از آن مواجه شویم.

وی که هم اکنون در بستری بیماری به علت ابتلا به این ویروس قرار دارد، ادامه می دهد: بعد از بهبودی از این بیماری به طور حتم دوباره تا اندازه توانم کمک خواهم کرد.

هادی عباس آبادی از دیگر خیران بجنوردی است که سخاوت کرده و دو ماه اجاره را از مستاجر خود نگرفته است.

۴۱ سال سن دارد و در تهران در یک شرکت خدمات کامپیوتری در حال فعالیت است و می گوید: به خاطر مریضی کرونا بازار خراب است و کسبه فروش ندارند من هم تصمیم گرفتم اجاره دو ماه را از مستاجرام نگیرم، درآمد ندارند که اجاره بدهند از کجا بیاوردند؟ قرض کنند؟!

وی می افزاید: تعدادی از کسبه این روزها به خاطر اینکه هم درآمد مردم به خاطر گرانی ها کم شده و از سوی دیگر چون مراسم خاصی برگزار نمی شود به سختی کاسبی می کنند و هم اکنون طوری شده که تعدادی از مردم جزء ضروریات چیزی نمی خرند و یا اینکه از ترس مریض شدن به بازار برای خرید نمی آیند، به سختی گذران می کنند و حتی همان اجاره مغازه را با مشقت به دست می آورند بنابراین برای من گوارا نبود در روزهایی که محدودیت اعمال شده از آن کرایه بگیرم.

یکی دیگر از خیران بجنوردی که اجاره مغازه خود را بخشیده است، می‌گوید: «اگر همه ما زمین بخوریم و نتوانیم از این شرایط جان سالم به در ببریم آخر چه کسی می‌خواهد این مغازه‌ها را وقتی ما نباشیم اجاره کند؟ پس همه ما یک زنجیره هستیم از واردکننده و تولیدکننده محصول گرفته تا مالکان و فروشندگان تا مردمی که مصرف‌کننده هستند. که اگر یک بخش از این زنجیره آسیب ببیند کل زنجیره و اقتصاد کشور شرایط بدی را تجربه خواهد کرد.

اما در این میان بودند مستاجرانی که گلایه از صاحب ملک خود داشتند که حتی یک مرتبه تماس نگرفته تا ببیند اوضاع مستاجرش چگونه بوده و تماس های وی فقط برای این بوده که کرایه ات عقب افتاده و آن را واریز کن.

یکی از پوشاک فروشی های بجنورد که در یک مغازه استیجاری کار می کند، می گوید: الان شرایط خیلی سخت شده، الان به مدت دو هفته تعطیل هستیم، قبل از آن نیز به مدت دو هفته از ساعت شش بعد از ظهر باید مغازه ها را تعطیل می کردیم حال با این شرایط باید چگونه فقط اجاره مغازه را دربیاوریم و استرس تهیه اجاره مغازه از زمان شیوع ویروس کرونا تا به حال برای من یک دغدغه شده است.

مهدی امیدوار رئیس اتاق اصناف خراسان شمالی نیز از راه اندازی پویش مالک منصف در این استان خبر داده است و اظهار می دارد: از اصناف درخواست شده تا در این پویش اسامی و عکس مالکانی که طی اعمال محدودیت های کرونایی و تعطیلی اصناف، به این قشر از جامعه کمک کرده و بخشی از اجاره و یا تمامی اجاره ملک خود را به مستاجر کاسب خود بخشیده است، را معرفی و اعلام کنند.

وی ادامه می دهد: فقط در شهر بجنورد ۲۵ تا ۲۶ نفر از مالکان مغازه ها، کل و نیمی از اجاره های خود را به مستاجران بخشیدند.

امیدوار با اشاره به اعمال محدودیت های سوم و تعطیلی دوباره اصناف از مالکان درخواست می کند: تا مستاجران را درک کنند و با آن ها کنار بیایند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha