عمران مرادی در گفت و گو با ایسنا با اعلام این خبر اظهار کرد: خوشه پروین یا هفت خواهر صورت فلکی معروفی در آسمان است که در فرهنگ های مختلف به نام های متفاوت شناخته می شود و افسانه های بسیاری در مورد این خوشه ستاره ای وجود دارد.
وی با بیان اینکه شب ها شاهد هفت ستاره در کنار هم هستیم که شبیه به خوشه انگور و یا علامت سوال است، افزود: تعداد ستارگان آن بسیار بیشتر است که ۷ ستاره این خوشه با چشم رصد می شود و برای دیدن دیگر ستارگان خوشه ستاره ای پروین نیازمند ابزار رصدی هستیم.
این پژوهشگر نجوم در توضیح خوشه ستاره ای پروین گفت: حدود ۴۴۴ سال نوری با زمین فاصله دارد و ویژگی منحصر به فرد آن استفاده در جهت یابی است، چراکه دم آن همیشه به سمت شرق است و از قدیم از آن به عنوان راهنما برای جهت یابی استفاده می کردند. اکنون نیز برای کسانی که در کویر و بیابان گرفتار می شوند کاربردی خواهد بود.
مرادی اضافه کرد: در مناطق شهری و آلودگی های نوری ۴ یا ۵ ستاره این خوشه قابل رصد است.
۱۵ آذر، مقارنه ماه و خوشه باز کندوی عسل
این مدرس نجوم تصریح کرد: پانزده آذر مقارنه ماه و خوشه باز کندوی عسل یا M۴۴ در ساعت ۵ و ۲۴ دقیقه قابل رصد است، البته رصد این صحنه نیازمند ابزار رصدی است.
وی در توضیح رویداد مقارنه گفت: مُقارنه در ستارهشناسی به همراستا قرار گرفتن دو یا چند جرم سماوی با یکدیگر از منظر زمین میگویند به گونهای که در آسمان در کنار هم دیده شوند.
مرادی در توضیح خوشه ستاره ای باز کندوی عسل نیز گفت: خوشه ستاره ای گروهی از ستارگان هستند که از یک سحابی به وجود آمده و از چند صد ستاره تشکیل شده است که معمولا هم سن هستند. این خوشه ستاره ای با دوربین دوچشمی یا تلسکوپ قابل رصد است.
وی تاکید کرد: البته در جایی که آلودگی نوری نباشد، مانند آسمان کویر و کوهستان این ستاره با چشم غیرمسلح نیز قابل رصد خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات