• سه‌شنبه / ۷ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 99110704623
  • خبرنگار : 50295

با اجرای سامانه‌های نوین آبیاری محقق می‌شود؛

صرفه‌جویی ۲۵ میلیون مترمکعبی آب‌های زیرزمینی در خدابنده

صرفه‌جویی ۲۵ میلیون مترمکعبی آب‌های زیرزمینی در خدابنده

ایسنا/زنجان مدیر جهادکشاورزی خدابنده گفت: این شهرستان با ضریب نفوذ ۷۸ درصد در اجرای سیستم‌های آبیاری نوین تحت فشار جزو شهرستان‌های پیشرو در سطح کشور است.

پیمان حائری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه کل اراضی آبی خدابنده ۳۳ هزار و ۵۱۵ هکتار است که تاکنون از این مقدار ۲۵ هزار و ۹۱۰ هکتار از طریق کمک بلاعوض دولتی، تحت پوشش سامانه آبیاری تحت فشار قرار گرفته است، اظهار کرد: ضریب نفوذ سامانه آبیاری تحت فشار در این شهرستان ۷۸ درصد است که این رقم خدابنده را در رتبه نخست استان و یکی از شهرستان‌های پیشرو در کشور قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه امسال در مجموع ۷۷۰ هکتار طرح آبیاری تحت فشار به مرحله شروع عملیات اجرایی رسیده که از این مقدار ۳۲۷ هکتار تحویل بهره‌برداران شده و ۴۴۳ هکتار آن نیز در دست اجرا است که با مساعد شدن شرایط جوی، ادامه عملیات اجرایی، تحویل کشاورزان خواهد شد، تصریح کرد: مجموع اراضی مستعد اجرای سامانه‌های نوین آبیاری ۵۲۶۸ هکتار است که با توجه به سیاست‌های ابلاغی سازمان و هدف‌گذاری‌های انجام شده و با توجه به پتانسیل‌های موجود و نیز برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات انجام شده، پیش‌بینی می‌شود طی دو سال آینده اراضی باقی‌مانده نیز تحت پوشش سامانه آبیاری تحت فشار قرار گیرد.

مدیر جهادکشاورزی خدابنده با بیان اینکه اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در این شهرستان در هر سال زراعی باعث کاهش برداشت از منابع آبی زیرزمینی به میزان ۲۵ میلیون مترمکعب می‌شود، ادامه داد: با توجه به اعتبارات تخصیص یافته در سال‌جاری در راستای اجرای سامانه‌های نوین آبیاری به ازای هر هکتار اراضی مجاز برای تجهیز به سیستم آبیاری تحت فشار از نوع سیستم‌های کلاسیک ثابت با آب‌پاش متحرک ۱۰۵ میلیون ریال، موضعی (قطره‌ای و نوار آبیاری تیپ) ۱۷۵ میلیون ریال، ماشین‌های آبیاری (لنیر و سنترپیوت) ۱۵۵ میلیون ریال کمک بلاعوض دولتی پرداخت شده است.

حائری با اشاره به مزایای آﺑﻴﺎری ﺗﺤﺖ ﻓﺸﺎر که شامل آبیاری بارانی و قطره‌ای است، خاطرنشان کرد: راندمان آبیاری بالا به میزان ۷۰ درصد در روش بارانی و به میزان ۹۰ درصد در روش قطره‌ای و نیز باعث صرفه‌جویی در مصرف آب و انرژی می‌شود، امکان آبیاری خاک‌ها با بافت‌های مختلف و اراضی با خاک‌های کم‌عمق، تامین آب به موقع و به اندازه برای گیاه متناسب با نیاز آبی، امکان استفاده از آب‌های نامتعارف از لحاظ کیفی و ... را می‌توان از مزایای آبیاری تحت فشار برشمرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha