برای پیشگیری از این آسیبها متخصصان ارتوپدی توصیه می کنند کارهای خانه تکانی به تدریج انجام شده و در هرروز مدت کوتاهی به انجام کارهای خانه تکانی اختصاص داده شود.
دکتر محمدباقر شمسی دکترای تخصصی فیزیوتراپی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه انجام فعالیت های پشت سرهم و بدون استراحت یکی از مهمترین عوامل آسیب به دستگاه اسکلتی و عضلانی است، گفت: بدن از بافت زنده تشکیل شده و آهن و چوب نیست که بتواند بی وقفه کار کند و آسیب نبیند، بنابراین بسیار ضروری است که نسبت به مدت زمان فعالیت ها و نوع فعالیت ها حساسیت داشته باشیم.
وی تصریح کرد: مهمترین نکته برای حفظ سلامت سیستم عضلانی و اسکلتی پرهیز از انجام کارهای پشت سرهم است، لذا افراد باید برنامه ریزی کرده و پس از انجام مدت مشخصی کار، حتما استراحت داشته باشند.
شمسی گفت: در حال حاضر که به روزهای پایانی سال و انجام سنت خانه تکانی نزدیک می شویم فرصت خوبی است که در این حدود بیست و چند روز باقی مانده تا پایان سال افراد کارهای خانه تکانی را تقسیم بندی کرده و در هر روز حجم مشخصی کار را به تدریج انجام دهند.
این دکترای تخصصی فیزیوتراپی گفت: افراد باید توجه داشته باشند که در هر روز هم باید از انجام کارهای پشت سر هم خودداری کرده و حتما بعد از حداکثر نیم ساعت کار، چند دقیقه استراحت کرده و سپس به کار کردن ادامه دهند.
وی تصریح کرد: نکته مهم دیگر بحث تنوع در انجام کارهاست، توصیه می شود خانم های خانه دار بعد از حدود 10 تا 15 دقیقه انجام یک کار، حتما به کار دیگری مشغول شوند و به اصطلاح تغییر وضعیت دهند تا بدن آنها دچار آسیب نشود، بطور مثال اگر 10 دقیقه سقف را تمیز می کنند، 10 دقیقه بعدی به تمیز کردن کفِ زمین مشغول شوند.
شمسی نسبت به انجام فعالیت های سنگین و کار در ارتفاع هشدار داد و افزود: انجام این فعالیت ها برای زنان و بویژه آنها که عضلات ضعیفی دارند می تواند به شدت آسیب رسان باشد.
این دکترای تخصصی فیزیوتراپی توصیه کرد: بانوان خانه دار حتما هنگام انجام این فعالیت ها از سایر اعضای خانواده کمک گرفته و انجام کارهای سخت و دشوار را به مردان محول کنند.
وی افزود: در مجموع توصیه می شود تمام اعضای خانواده در امر خانه تکانی مشارکت کرده تا این میان کسی دچار آسیب نشود.
انتهای پیام
نظرات