به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این نخستین اقدام از سوی این کشور اروپایی است که در آن، نوع رفتار چین با مسلمان اویغور را نسل کشی اعلام میکند.
فعالان و کارشناسان حقوق بشری میگویند، دست کم یک میلیون مسلمان اویغوری در اردوگاههای کار اجباری در منطقه دور افتاده غرب چین یعنی سینکیانگ در حبس هستند. این فعالان و برخی از سیاستمداران غربی، چین را به استفاده از شکنجه، کار اجباری و عقیم سازی متهم کردهاند.
چین اما این نقضهای مربوط به حقوق بشر در سینکیانگ را رد میکند و میگوید: اردوگاههای این منطقه با هدف آموزشهای فنی و حرفهای تاسیس شده و برای مقابله با افراط گرایی ضرورت دارد.
در طرح تصویب شده پارلمان هلند بدون اشاره مستقیم مسئول بودن دولت چین آمده است: یک نسل کشی علیه اقلیت اویغور در چین در حال رخ دادن است.
حزب محافظه کاری مارک روته، نخست وزیر هلند علیه این قطعنامه رای داد.
"استف بلوک"، وزیر خارجه هلند گفت که دولت نمیخواست از واژه "نسل کشی" استفاده کند چون چنین اصطلاحی از سوی سازمان ملل یا دادگاه بین المللی اعلام نشده است.
سفارت چین در لاهه روز پنجشنبه اعلام کرد، هرگونه مطلب درباره نسل کشی در سینکیانگ یک دروغ است و پارلمان هلند به صورت عمدی به دنبال لکه دار کردن وجهه چین و مداخله در امور داخلی چین است.
کانادا نیز اخیرا قطعنامهای را تصویب و رفتار چین در قبال اویغورها را نسل کشی اعلام کرده است.
در طرح تصویب شده پارلمان هلند همچنین آمده، اقدامات صورت گرفته از سوی دولت چین شامل جلوگیری از تولد و وجود چنین اردوگاههایی بر خلاف قطعنامه ۲۶۰ سازمان ملل است که به صورت کلی کنوانسیون نسل کشی نامیده میشود.
انتهای پیام
نظرات