• شنبه / ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ / ۰۶:۲۰
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 99121611384
  • خبرنگار : 30165

در یک پژوهش عنوان شد

لزوم هدایت اضطراب ناشی از کووید-۱۹ به سمت رفتارهای پیشگیرانه

لزوم هدایت اضطراب ناشی از کووید-۱۹ به سمت رفتارهای پیشگیرانه

پژوهشگران یک مطالعه با بررسی میزان رعایت رفتارهای پیشگیرانه مردم در برابر بیماری کووید-۱۹ پیشنهاد کردند سیاستگذاران با هدایت اضطراب ناشی از بیماری به سمت مثبت و در مسیر بهبود رفتارهای پیشگیرانه، از بروز خستگی و اختلالات ناشی از اضطراب‌های مزمن در دوران بروز پاندمی و به نوعی رفتن به سمت بی‌تفاوتی‌های اجتماعی جلوگیری کنند.

به گزارش ایسنا، مهم‌ترین و اصلی‌ترین راه کنترل بیماری کووید-۱۹، از بین بردن زنجیره انتقال ویروس است. هر چند نقش گسترده دولت و سیاست‌گذاران بهداشتی در اطلاع‌رسانی عموم مردم انکارناپذیر است؛ اما باید توجه داشت که رفتارهای پیشگیرانه و فرمان‌برداری عموم مردم از پروتکل‌های اعلام‌شده تحت تاثیر عوامل متعدد جسمی، روانی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است.

اطلاع سیاست‌گذاران از وضعیت رفتارهای پیشگیرانه و فرمان‌برداری اجتماعی عموم مردم و استرس‌های تجربه‌شده آنها از بیماری در موج اول، برای برنامه‌ریزی‌های دقیق به منظور مهار بیماری بسیار ضروری است. با توجه به این موضوع؛ پژوهشگران رفتار پیشگیرانه جمعیت بزرگسال ایران در مقابله با ابتلا و انتقال بیماری کووید-۱۹ را بررسی کردند.

برای انجام این مطالعه، در اردیبهشت ۱۳۹۹ یک هزار و هشت نفر از جمعیت بزرگسال ایران با استفاده از پرسش‌نامه مورد بررسی قرار گرفتند.

در این مطالعه مشخص شد که رعایت رفتارهای پیشگیرانه تا اواسط اردیبهشت به نسبت پذیرفتی بود. بر اساس این نتایج؛ رفتارهایی مانند رعایت فاصله اجتماعی،‌ ماسک زدن در مکان‌های عمومی، شرکت‌ نکردن در مهمانی و مجالس و خارج نشدن از منزل به جز مواقع ضروری کمتر از سایر رفتارها رعایت شدند. در ماه‌های اول همه‌گیری کووید-۱۹؛ اثر بخشی رفتارهایی مثل ماسک زدن سوال برانگیز بود و سازمان‌های بهداشتی و جوامع مختلف با این مسئله ضد و نقیض برخورد کردند؛ بنابراین ضعف در این حیطه را می‌توان با این دلایل توجیه کرد.

بررسی میران اضطراب ناشی از کووید-۱۹ حاکی از این بود که بیش از نیمی از مشارکت‌کنندگان پژوهش؛ اضطراب متوسط و شدید را تجربه کردند. همچنین مشخص شد که بین رعایت رفتارهای پیشگیرانه و اضطراب ناشی از این بیماری؛ ارتباط معنی‌دار وجود داشت و عنوان شد که میانگین نمرات رعایت رفتارهای پیشگیرانه در زنان و افراد ۵۰ تا ۶۹ سال و افراد بازنشسته و خانه‌دار بیشتر از سایر گروه‌ها بود و در همین گروه‌ها شدت اضطراب نیز بیشتر است.

پژوهشگران این مطالعه می‌گویند: از آن‌جا که اضطراب تجربه‌ شده عموم مردم در حد متوسط و شدید بود، انتظار می‌رود سیاست‌گذاران با هدایت اضطراب ناشی از بیماری به سمت مثبت و در مسیر بهبود رفتارهای پیشگیرانه، از بروز خستگی و اختلالات ناشی از اضطراب‌های مزمن در دوران بروز پاندمی و به نوعی رفتن به سمت بی‌تفاوتی‌های اجتماعی جلوگیری کنند.

در این مطالعه امیرمالک نخعی زاده؛ پژوهشگر کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بابل و سپیده محمدی؛ استادیار گروه پرستاری داخلی جراحی پژوهشکده سلامت دانشگاه علوم پزشکی بابل در این مطالعه مشارکت داشتند.

یافته‌های این پژوهش به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «بررسی میزان رعایت رفتارهای پیشگیرانه و اضطراب ناشی از بیماری‌های کووید ۱۹ در جمعیت بزرگسال ایران» در مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا؛ منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha