دبیر جایزه جهانی گوهرشاد گفت: گستره نیکوکاری بانو گوهرشاد به وقف و امور خیریه محدود نبوده و همه عرصههای نیکوکاری را در برمیگیرد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، دکتر علی سروری مجد که صبح امروز، نوزدهم تیرماه در اختتامیه چهارمین دوره جایزه جهانی گوهرشاد سخن میگفت، در خصوص برگزاری این جایزه جهانی اظهار کرد: به منظور استفاده از ظرفیت فرهنگی عظیم و کمنظیر آستان قدس رضوی در ترویج معارف قرآنی و مکتب اهل بیت(ع) و به منظور جریانسازی فرهنگی در خصوص نیکوکاری و مطالبهگری از غرب در موضوع زنان، دبیرخانه دائمی جایزه جهانی گوهرشاد در معاونت علمی آستان قدس رضوی شکل گرفت و با تجلیل از بانوان فرهیخته و نیکوکار از سراسر جهان در ظل نام مبارک حضرت ثامنالحجج و به یاد یکی از خادمان آن حضرت، بانو گوهرشاد، این جایزه هرسال به هشت نفر بانوی فرهیخته و نیکوکار در داخل و خارج کشور که اقدامات چشمگیر و موثری داشتهاند، اعطا میشود.
وی ضمن اشاره به این که حضرت امام علیبنموسیالرضا(ع) خود اسوه نیکوکاری و رشد و تعالی همهجانبه بشریت در پرتوی خداوندی بودهاند، افزود: شخصیت بانو گوهرشاد یک شخصیت خیر، نیکوکار، علمدوست، هنرپرور، واقف، مدیر و مدبر بوده که یکی از نمادهای تمدن بزرگ اسلامی را با موقوفات قابل توجهی در کنار مضجع شریف امام رضا(ع) بنا نموده است. اثر بزرگ تاریخی و تمدتی که در جوار آن امام همام، پس از بیش از ۶۰۰ سال، همچنان یکی از مکانهای مقدس و یکی از بزرگترین مساجد جهان به شمار میرود و تحولات تاریخی بزرگی در آن رقم خورده است که قیام گوهرشاد در دفاع از عفاف و حجاب یکی از آنهاست.
دبیر جایزه جهانی گوهرشاد اضافه کرد: در این مسجد بزرگ در طول زمان همواره شخصیتهای بزرگ دینی و مراجع عظام تقلید به تدریس و اقامه نمازهای جماعت و... پرداختند که همه و همه مرهون اخلاص، فرهیختگی و فداکاری بانوی نیکوکار و محب اهل بیت(ع) یعنی بانو گوهرشاد است. ضمنا گستره نیکوکاری مورد نظر تنها به وقف و امور خیریه متوقف نمیشود؛ بلکه همه عرصههای نیکوکاری را در برمیگیرد.
وی عنوان کرد: از ابتدای امر، شیوهنامهای تدوین و ملاکهای هشتگانه انتخاب تعیین گردید. این ملاکها شامل ایثار و شهادت، مقاومت و بیداری اسلامی، جریانسازی فرهنگی و هنری، وقف و امور خیریه، امور عمرانی، امور پزشکی، امور علمی، آموزشی و پژوهشی، مدیریت و کارآفرینی است. ضمنا در شاخصهای انتخاب، صرفا به نیکوکاری اکتفا نشده؛ بلکه فرهیختگی و حسن شهرت نیز مورد توجه بوده است.
دبیر جایزه جهانی گوهرشاد بیان کرد: در یکسال گذشته براساس شیوهنامه مصوب، کمیتههای چهارگانه بینالملل، علمی، انتخاب برگزیدگان و رسانه به فعالیت خود ادامه داده است. کمیته انتخاب از اساتید و صاحبنظران مربوطه با مشارکت داوران داخلی و خارجی پس از بررسی بیش از ۱۶۰ رزومه، چهار بانوی فرهیخته نیکوکار ایرانی و چهار نفر غیر ایرانی را برگزیده است.
سروری مجد ضمن بیان این که در میان برگزیدگان امسال، همسر و مادر یک شهید، پزشک متخصص، استاد و محقق، نویسنده و مترجم، فعال فرهنگی و تبلیغی، امدادگر و واقف وجود دارد، تصریح کرد: در طول سال گذشته، دو نشست تخصصی درباره بازشناسی شخصیت و آثار دو بانوی فرهیخته و نیکوکار تمدن ایرانی- اسلامی، گوهرشادخاتون و ستی فاطمه، با حضور صاحبنظران داخلی و خارجی در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی و دانشگاه آزاد اسلامی یزد برگزار شده است.
وی افزود: حضور فعال در سایت جایزه، به پنج زبان همراه با حضور فعال در فضای مجازی، تعامل با نهادها و سازمانهای داخلی و خارجی، برگزاری سومین شب شعر گوهرشاد و استفاده بیشتر از رسانههای دیداری و شنیداری، از اقدامات دوره چهارم است.
دبیر جایزه جهانی گوهرشاد عنوان کرد: از برنامههای آینده دبیرخانه دائمی، تشکیل شبکه جهانی بانوان نیکوکار، انجام پژوهشهای کاربردی و توسعه فعالیتهای تبلیغی و رسانهای است. به علاوه بانک اطلاعاتی ما همچنان نیازمتد تکمیل و توسعه است که امیدواریم در سالهای آینده با معرفی شخصیتهای فرهیخته و نیکوکار توسط شما عزیزان از طریق سایت بر غنای آن افزوده شود.
سروری مجد در تکمیل سخنان خود خاطرنشان کرد: همچنین امید است با مستندسازی دقیق و استفاده از ظرفیت رسانهها و مشارکت اندیشمندان حوزه و دانشگاه و همکاری نهادهای دولتی و مردمی در جهت تحقق بخشی از منشور هفتگانه ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری گامهای موثری برداریم.
نظرات