• شنبه / ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۴:۳۷
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 00061215228
  • منبع : نمایندگی قم

آیت‌الله نوری همدانی تاکید کرد:

لزوم تسریع در رسیدگی به پرونده‌های قضایی

لزوم تسریع در رسیدگی به پرونده‌های قضایی

ایسنا/قم مرجع تقلید شیعیان با ابراز خرسندی از تحولات ایجاد شده اخیر در دستگاه قضا بر لزوم تسریع رسیدگی به پرونده‎های قضایی تاکید کرد و گفت: طولانی شدن رسیدگی به پرونده‎های قضایی برای مردم ملال آور شده است.

به گزارش ایسنا منطقه قم، آیت ‎الله حسین‎ نوری همدانی امروز در دیدار با مدیرکل جدید دادگستری استان قم با اشاره به نامه ۵۳ نهج‎البلاغه گفت: امام علی(ع) در این نامه به شرح شرایط خاص قضات می‎پردازند و برآیند آن تاکید مولا بر انتخاب فضیلت‎مندترین مردم برای کار قضاوت است.

وی افزود: در حقیقت یک قاضی باید مجتهد باشد و یا از سوی یک فقیه به این کار مشغول شده باشد؛ در این زمینه نیز باید تسلط خاصی به آیات و روایات داشته باشد.

این مرجع تقلید با بیان اینکه اسلام بر لزوم برخورداری قضات از توان علمی بالا و همچنین تقوا و اخلاص خاص تاکید دارد، ادامه داد: باید کسانی به این کار گمارده شوند که بدانند چگونه حدود الهی را به شکلی رعایت کنند که حکمت احکام الهی در جامعه متجلی شود.

نوری همدانی با اشاره به این مطلب که امید مردم پس از حضور آقای رئیسی به دستگاه قضا بیشتر شده است، گفت: خوشبختانه جامعیت و مهارت و تخصص و تبحر ایشان بر همگان مشخص است؛ مساله قضاوت در گذشته اختیار علما بود و رضا شاه بود که این جایگاه را در حوزه اجتماعی آن از علما گرفت؛ قاضی باید مجتهد باشد و قوی باشد و تاریخ نیز گواه این مساله است که علمای ما در این زمینه چه برکاتی در جامعه داشتند.

این مرجع تقلید در ادامه بر لزوم افزایش سرعت و دقت در قضاوت و رسیدگی به پرونده‎های قضایی تاکید کرد و گفت: نباید پرونده‎هایی وجود داشته باشد که مدت زمان زیادی از طرح آنها می‎گذرد؛ در احوالات حکومتی امام علی(ع) آمده که ایشان در یک جلسه قضاوت کار را تمام می‎کردند.

وی در ادامه با ذکر این مطلب که طولانی شدن پرونده‎ها برای مردم ملالت‌آور است، تصریح کرد: به همین جهت باید دقت و سرعت توام باشد تا پرونده معوقی باقی نماند.

نوری همدانی با اشاره به اهمیت پیشگیری از وقوع جرائم در کشور بیان کرد: باید زمینه‎ای فراهم شود که پیشگیری از انجام جرم انجام شود؛ امروزه مردم تعجب می‎کنند که افرادی با ظاهر مناسب مرتکب جرم می‎شوند؛ اگر پیشگیری‎های دقیق انجام شده بود این گونه نمی‎شد.

وی گفت: پیشگیری باید به حدی قوی باشد که کسی جرئت ارتکاب جرم را نداشته باشد، مردم نیز در انتظار آن هستند که ببینند شما چه می‎کنید، یعنی در مقابل قاچاق تا چه حدی موفق بودید، مردم می‎گویند حد بسیاری از احتکار کشف ولی چه شد؟ مردم انتظار دارند که مال را به مردم نشان دهید تا حس کنند که عدالت اجرا شود.

این مرجع تقلید یادآورد: باید برای مردمی که امروز از جهت گرانی در مضیقه هستند مشخص شود که این اموال چه شده است؛ باید این اموال را به شکل عینی در بین فقرا تقسیم کنند تا مشخص شود که روند عدالت در جامعه زنده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha