• شنبه / ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ / ۲۰:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400012111129
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

پیشنهاد استاندار خراسان جنوبی برای تشکیل تعاونی زرشک، عناب و زعفران

پیشنهاد استاندار خراسان جنوبی برای تشکیل تعاونی زرشک، عناب و زعفران

ایسنا/خراسان جنوبی استاندار خراسان جنوبی پیشنهاد داد: تعاونی زرشک، عناب و زعفران با هدف در دست گرفتن مدیریت کاشت، داشت و برداشت این محصولات استراتژیک و در کلاس ملی و جهانی تشکیل شود.

حمید ملانوری، عصر امروز شنبه ۲۱ فروردین در نشست با رئیس اتاق تعاون ایران و جمعی از تعاونی‌های برتر استان به رتبه مطلوب خراسان جنوبی در تولید سه محصول راهبردی زرشک، عناب و زعفران اشاره کرد.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد:  ۲۲ هزار تن زرشک، ۶۸ تن زعفران و ۷۸ هزار تن عناب تولید شده کشور، به این استان اختصاص دارد.

استاندار خراسان‌ جنوبی بیان کرد: باید تلاش کنیم با افزایش ارزش افزوده این محصولات، به تولید کنندگان استان کمک کنیم.

ملانوری به برنامه‌های استان در زمینه تحقق شعار سال و کمک به تولید بیشتر و ارزش افزوده محصولات تولیدی در این منطقه اشاره کرد و افزود: در شورای اداری و شورای برنامه ریزی و توسعه استان به مدیران تأکید شده برای سال ۱۴۰۰ و با محوریت شعار سال، برنامه عملیاتی داشته باشند.

ملانوری اظهار کرد: هدف از تولید در شعار سال، "تولید؛ پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها" فقط تولید صنعتی نیست، بلکه همه حوزه‌ها را شامل می‌شود.

وی به جایگاه رفیع تعاونی‌ها در تمدن ایرانی و اسلامی اشاره کرد و گفت: یکی از بهترین شیوه‌های کسب و کار، فعالیت در قالب تعاونی‌هاست که این مهم در آموزه‌های دینی و فرهنگ اصیل ایرانی ما تأکید شده است.

استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: تعاونی‌ها می‌توانند با جرأت و جسارت، قدرت ریسک پذیری بالا و ارزش آفرینی از  ذخایر غنی و ارزشمند استان، به عنوان پیشران‌های توسعه متوازن و پایدار استفاده کنند.

بهمن عبدالهی، رئیس اتاق تعاون ایران نیز در این دیدار اظهار کرد: تعاونی زرشک، عناب و زعفران تا هفته تعاون امسال در شهریورماه به بهره برداری می‌رسد و با ایجاد این تعاونی  افق جدیدی پیش روی  کشاورزان و تولیدکنندگان زرشک، زعفران و عناب هم در تولید و هم عرضه قرار می‌گیرد.

وی بر لزوم تعاونی‌های معدنی با توجه به ظرفیت‌های خوب  معدنی در استان اشاره کرد و یادآور شد: می‌توان با ایجاد تعاونی‌ها و دعوت مردم به این تعاونی‌ها به بهره برداری هر چه بهتر از این معادن در خراسان جنوبی کمک کرد.

رئیس اتاق تعاون ایران به مانع زدایی از رشد تعاونی‌ها اشاره کرد و گفت: قانون تعاون تا حد نسبتاً قابل توجهی بخشی از مشکلات تعاونی‌ها را رفع کرده است و امید است مابقی مشکلات رفع شود.

عبداللهی ادامه داد: اقتصاد کشور ما اقتصاد بانک محور است و تامین مالی ما از طریق بانک‌ها صورت می‌گیرد؛ بیش از ۸۵ درصد نیاز بنگاه‌های اقتصادی از طریق بانک‌ها تامین می‌شود.

رئیس اتاق تعاون ایران با بیان اینکه نظام بانکی ما به دلایلی توان تامین را ندارد بیان کرد: یکی از این بانک‌ها بانک توسعه تعاون است که با یک سرمایه اندک ۵۰۰ میلیارد تومانی تاسیس شد و با پیگیری‌های انجام شده ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه را افزایش دادیم و در بودجه امسال نیز یک هزار میلیارد تومان دیگر افزوده شد.

وی با بیان اینکه مشکل مالیات مرزنشینان پیگیری می‌شود، خاطرنشان کرد: در بحث برگزاری مجمع شرکت‌های سرمایه گذاری سهام عدالت، در حال حاضر ۴۸ بنگاه اقتصادی کشور اعم از پتروشیمی، فولاد، بانک و غیره در اختیار سهام عدالت است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha