• دوشنبه / ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1400012312504
  • خبرنگار : 50189

رییس کل دادگستری استان کرمان:

افراد در منصب قضاوت باید پاسدار عدالت باشند

افراد در منصب قضاوت باید پاسدار عدالت باشند

ایسنا/کرمان رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: افراد در منصب قضاوت باید همواره پاسدار عدالت و قسط اسلامی بوده و با رعایت امانت و تقوا در راستای انجام وظایف قانونی خود حرکت کرده و در مسیر بسط عدالت از هیچ کوششی دریغ نورزند.

"یدالله موحد" در مراسم تحلیف 20 نفر از کارآموزان قضایی دوره چهارم دادگستری کل استان کرمان با اشاره به اینکه قضاوت از شئون انبیاء و اولیاء الهی است، افزود: هر فرد در ابتدای قبول مسئولیت در منصب قضا باید در پیشگاه پروردگار و قرآن کریم سوگند یاد کرده و پاسدار عدالت و قسط اسلامی باشد.

وی ادامه داد: متصدیان امور قضاوت باید روز به روز در مسیر افزایش دانش حقوقی خود گام برداشته و به صورت مستمر بر اندوخته های علمی خود بیافزایند و از دانش روز بهره مند باشند تا بتوانند مسائل حقوقی و قضایی جامعه را حل و اقامه قسط و عدل کند.

موحد با اشاره به فرمان امام علی (علیه السلام) به مالک اشتر برای انتخاب قاضی، تاکید کرد: فرمایشات امیرالمومنین مختص یک دوره زمانی خاص نیست و تعالیمی برای جامعه بشری محسوب می شود، از این رو باید در تمامی ادوار بشری به کار گرفته شوند.

رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: امام علی (ع) در نامه خود به مالک اشتر فرموده اند که قاضی باید ویژگی هایی داشته باشد که بخش اول آن این است که قضات از برترین افراد جامعه و از میان کسانی انتخاب شوند که مراجعه فراوان به آنها آنها را خسته نکند و آنها را در تنگنا قرار ندهد و تحقق این امر نیاز به سعه صدر بالا دارد .

وی با اشاره به اینکه قاضی باید صبور باشد و با مدیریت رفتار خود به مراجعان آرامش داده و برای حل مشکلات مراجعان تلاش کند، گفت: براساس توصیه های امام علی (علیه السلام) قاضی نباید بر اشتباهات خود پافشاری کند؛ هر فرد ممکن است در فهم یک تصمیم و حکم دچار اشتباه شود و مهم این است که در هر جایی که متوجه اشتباه خود شد، به سمت حق برگردد.

رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه رفتار کریمانه و تصمیمات حکیمانه باید شاخصه اصلی قضات باشد، تاکید کرد: قاضی در مقام قضاوت نباید به فهم اندک مطالب اکتفا کند و زیرا هر حکم قضایی زندگی فردی و اجتماعی و حیثیت افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی با اشاره به این مطلب که قاضی باید از کسانی باشد که ستایش فراوان آنها را تحت تاثیر قرار ندهد،  عنوان کرد: قاضی در شبهات باید از همه محتاط تر عمل کند، در یافتن و تمسک برهان و دلیل از همه مصرتر باشد، در یافتن مدارک و مستندات رای اصرار وی از همه بیشتر باشد، در کسب امور شکیبا تر باشد و در مسیر اجرای حق از همه قاطع تر باشد.

موحد با اشاره به این مطلب که اتقان آرای قضایی به میزان استناد قضات به اسناد، مدارک و شواهد و قرائن بستگی دارد، عنوان کرد: قاضی باید در کشف حقیقت با جدیت ورود کرده و پس از کشف حقیقت و صدور رای، در اجرای حق و عدالت از همه قاطع تر باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha