• چهارشنبه / ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ / ۰۸:۳۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400012514051
  • خبرنگار : 50072

درمان آلزایمر با نور و اکسیژن

درمان آلزایمر با نور و اکسیژن

ایسنا/خراسان رضوی تحقیقات در مورد علت ابتلا به آلزایمر و چگونگی درمان آن شامل چندین مورد احتمالی است، اما یکی از علل آن که به‌طور مداوم بررسی می‌شود پلاک‌های مغزی است که نقشی اساسی در پیشبرد بیماری دارد و محققان در حال بررسی روش‌هایی برای از بین بردن این پلاک‌ها یا جلوگیری از تشکیل آنها هستند و در حال حاضر، دانشمندان دانشگاه توکیو با اتم‌های تزریقی و اکسیژن‌دار که با نور مادون قرمز فعال می‌شوند، رویکرد جدیدی برای درمان ارائه کرده‌اند.

به نقل از نیوز، پلاک‌های مغزی از تجمع غیرطبیعی پروتئین آمیلوئید تشکیل می‌شوند و بسیاری این مورد را علت اصلی آسیب‌شناختی بیماری آلزایمر می‌دانند. بسیاری از داروها برای هدف قرار دادن پلاک‌ها طراحی شده‌اند که برخی برای پاکسازی پروتئین‌های آمیلوئید از آنتی‌بادی استفاده می‌کنند و برخی دیگر برای درمان سکته مغزی کاربرد دارند.

محققان دانشگاه توکیو اظهار کردند: با وجود تلاش‌های گسترده، بسیاری از درمان‌های امیدوارکننده در آزمایش‌های مرحله پایانی انسانی موثر نبودند به همین دلیل بسیاری از افراد، مقابله با آمیلوئید در مغز را یک کار ارزشمند می‌دانند.

این گروه، مولکول کوچکی را به‌عنوان کاتالیزور تولید کرده‌اند. این مولکول حاوی اتم‌های اکسیژن است و می‌تواند تغییردهنده پیوندهای شیمیایی باشد که مولکول‌ها را در کنار هم نگه می‌دارد و برای هدف قرار دادن ساختار چین‌خورده آمیلوئید و از بین بردن پلاک‌ها طراحی‌شده است. این مولکول تا زمانی که توسط نور نزدیک به مادون قرمز فعال نشود، بی‌اثر است.

محققان توانستند آمیلوئید را جدا و در سلول‌های ایمنی مغز، معروف به میکروگلیا پیشرفت کرده و آشفتگی و ضایعات را پاک کنند و سلول‌های سالم باقی بمانند.

این روش در موش‌های زنده مبتلا به آلزایمر مورد مطالعه قرار گرفت، دانشمندان در این آزمایش از تزریق مستقیم مولکول به مغز جوندگان و یک کاوشگر برای تابش نور به مغز آنها طی یک هفته به مدت روزانه نیم ساعت استفاده کردند. سپس بافت مغز آنها از طریق تجزیه‌وتحلیل شیمیایی مورد بررسی قرار گرفت و کاهش قابل توجهی در پروتئین آمیلوئید مشاهده شد. در بخشی از آزمایش‌های جداگانه روی سلول‌های موش رشدیافته در یک ظرف آزمایشگاهی، مشخص شد که میکروگلیا در حال غرق کردن و تجزیه آمیلوئید آمیخته با اکسیژن است.

دانشمندان همچنین با توجه به تغییر یک روزه تکنیک خود به بیماران انسانی، آزمایش‌های دیگری را بر روی مغز اهدایی بیماران آلزایمر انجام دادند که نتایج امیدوارکننده‌ای به همراه داشت. آنان متذکر شدند که یکی از مشکلاتی که هنوز باید برطرف شود، تصفیه طراحی کاتالیزور با هدف‌گیری تابش نور خارج از جمجمه است.

نتایج این تحقیق در نشریه Brain منتشرشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha