• یکشنبه / ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400032316445
  • خبرنگار : 71402

اختلاف نظر رهبران گروه ۷ بر سر مقابله با چین

اختلاف نظر رهبران گروه ۷ بر سر مقابله با چین

اختلافات پیش آمده در جریان نشست رهبران گروه هفت درباره چین به حدی بالا گرفت که کشورهای اروپایی را در مقابل ایالات متحده، انگلیس و کانادا قرار داد.

به گزارش ایسنا، به نوشته پایگاه دیلی بیست، اصلی‌ترین هدف تور اروپایی تازه جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا این بود که نشان دهد ایالات متحده به کانون وفاق دیپلماتیک غربی بازگشته است. اما جهان اندکی پیچیده‌تر از آن است. شامگاه شنبه در انگلیس، به نظر می‌رسید کاخ سفید نسبت به اینکه جذابیتهای بایدن بتواند سایر رهبران گروه هفت را به پذیرش همه مواضع سیاسی او متقاعد کند، بسیار ناامید شد. حتی اگر او دونالد ترامپ نباشد.

رئیس جمهوری آمریکا تلاش داشت تا همکارانش را به امضای بیانیه مشترکی متقاعد کند که مستقیما از چین بابت کار اجباری در سین‌کیانگ که در آنجا گفته میشود اقلیت مسلمان اویغور هدف رفتارهای پکن قرار میگیرد، انتقاد کنند. این حرکت اما موفقیت‌آمیز نبود.

گزارشها از داخل اتاق گفتگوها حاکی از اختلاف شدید میان رهبران کشورها بر سر این بود که آیا باید چین را صراحتا مورد انتقاد قرار داد یا خیر. در گزارش سی.ان.ان از نشست مذکور آمده است: اختلافات پیش آمده در جریان این نشست کشورهای اروپایی را مقابل ایالات متحده، انگلیس و کانادا قرار داد.

یک مقام کاخ سفید گفت: واقعا بایدن رهبری را بر عهده داشت... و میتوانم بگویم که نخست وزیر جانسون در پشت او قرار داشت.

باید دید که آیا این ائتلاف قدیمی آنگلو-ساکسون با حمایت جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا میتواند کشورهای مهم اروپایی و ژاپن را با خود علیه محکومیت چین در بیانیه مشترکی که امروز (یکشنبه) منتشر خواهد شد، همراه کند یا خیر.

چنین مذاکراتی معمولا از قبل میان رهبران حلاجی میشود و غالبا دیدار حضوری برای برگزاری مراسم عکس است. هفته گذشته امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه هشدار داده بود که اروپا نباید با ایده بایدن علیه چین که به گفته او "برگرداندن تفکر جنگ سرد است" همراه شود.

او تاکید داشت که اروپا در بحث ایجاد روابط با چین استقلال خودش را حفظ میکند و سیاست آن "نه تبعیت از چین است و نه متحد شدن علیه آن با ایالات متحده."

جو بایدن بیشتر در جلب حمایت برای ایده جدیدش که یک طرح زیرساختی جهانی برای مقابله با ابتکارعمل کمربند و جاده چین است، موفق عمل کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha