به گزارش ایسنا، ابوالقاسم رئیسسادات، متخصص بیماریهای عفونی، در یادداشتی در روزنامه همشهری نوشت: «با این که بیش از ۱۸ماه از شیوع کرونا میگذرد و تاکنون بیش از ۱۷۱میلیون نفر مبتلا شده و نزدیک به ۴ میلیون نفر هم جانشان را از دست دادهاند اما هنوز هم نکات تاریک و ناشناخته در این بلای همهگیر بر جای مانده و پزشکان و دیگر دانشمندان بیولوژی، فیزیولوژی، پاتولوژی، ویروسشناسی و سمشناسی را با وجود تکنولوژی پیشرفته در همه شاخههای دانش و پژوهش همچنان کمتوان و سردرگم نگه داشته است. اگر از خاستگاه ویروس و پخش آن در جهان که شناخت آن نیاز به آگاهی، ریزبینی، آیندهنگری و مردمدوستی حاکمان داشته است، چشمپوشی کنیم، باید به جستوجو و یافتن نشانههای ناهمگون بالینی آن با سایر بیماریها بپردازیم. دوران نهفتگی بیماری ۲ تا ۱۴ روز است، شمار زیادی از بیماران، دوران ابتلا را بسیار ملایم میگذرانند، بیآنکه نیازی به بستری در بیمارستان پیدا کنند.
شایعترین نشانهها
تب، سرفههایخشک، کمتوانی و بیحالی، دردهای عمومی یا مفصلی، گلودرد، سردرد، گوش درد، التهاب چشم و دهان و قسمت میانی گوش (گوش میانی)، کمشدن یا از بین رفتن حس بویایی یا چشایی یا هر دو، حالت تهوع یا اسهال، اختلالهای روانی یا عصبی یا هر دو، پیدایش ریزدانههای قرمز روی پوست، اختلال در رنگ انگشتان دست یا پا یا هر دو. این نشانهها ممکن است با هم ایجاد شود یا هر کدام بهتنهایی یا ممکن است پس از فروکش کردن دوباره بازگردند. باید به این موضوع توجه داشت که بازگشت نشانهها یا بدترشدن حال بیماران، هر یک علامت خاص خودش را دارد. به طور خلاصه میتوان گفت که این ویروس هیچگونه قاعده و قانونی ندارد و تنها باید در برابر آن هوشیار بود. با همه این پیچیدگیها با توجه به این که دارویی اختصاصی هم تاکنون تولید نشده و درمانها بیشتر جنبه پیشگیری و سرکوب حالتهای بدخیم را داشتهاند، مشکل مواجهه با این بیماری، دوچندان شده است. در رشته پزشکی هر جا روشهای گوناگون برای درمان به کار برود، نشاندهنده نبود روشی کاملا اثربخش و قابل قبول همگان است که در درمان کرونا ما با این مسئله مواجه هستیم. در این میان اما خبر خوب این است که دانشمندان بهتازگی داروهایی را شناسایی کردهاند که به طور مستقیم یا غیر مستقیم میتوانند به عنوان داروهای اختصاصی ضد ویروسی به کار گرفته شوند. توضیحات بیشتر درباره این ۳ دارو در زیر آمده است:
۱- Favipiravir (فاویپیراویر): داروی شناختهشده ضد ویروسهای آر ان ای(RNA) که همکاران دانشگاه شهید بهشتی نیز آن را آزمودهاند.
۲- Plitidepsin: بررسیها نشان داده این دارو که برای درمان میلوم مولتیپل به کار میرود، در درمان کرونا هم مؤثر است.
۳- Molnupiravir: این داروی ضد ویروسی آرانای به صورت قرصهای ۴۰۰ میلیگرمی در اروپا وجود دارد. کسانی که ویروس را در حلق یا بینی دارند، با خوردن یک قرص در بامداد و یک قرص در پسین، به مدت ۵ روز، از حضور ویروس کاملا پاک میشوند. از این رو هر چند گونه تزریقی آن روی بیماران آزمایش نشده است اما امید فراوانی است که از این دارو بهصورت تزریقی برای درمان بیماران در آینده بهرهمند باشیم.
یادآوری: اپیدمیها به طور کلی، خودبهخود فروکش میکنند و امید است این رنج جهانی به کمک واکسیناسیون هر چه زودتر پایان یابد و داروهای نامبرده و داروهای تازهتر، اثرات درمانی قطعی داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات