تاپ سه دیدگاه
-
سورپرایزی برای ترامپ
هرچند که نتانیاهو به آمدن دولت ترامپ امیدوار است تا نقشههای شوم خود را برای غزه و لبنان اجرایی کند؛ اما یکی از موانع ترامپ برای دادن امتیازهای بیحد به رژیم صهیونیستی همین کشورهای عربی منطقه هستند. بعد از کشتار و نسلکشی فراوان در غزه دیگر کشورهای عربی نمیتوانند وارد طرح سازش و معامله قرن شوند و پیششرط آنان برای این اقدام، پایان جنگ غزه و دو دولتی در اراضی اشغالی است
-
چرا جایگاه علمیمان را از دست دادیم؟
در حال حاضر کشورهای منطقه بهشدت در حال سرمایهگذاری در حوزههای تحقیقات و فناوری هستند، در چنین شرایطی اگر دولت در تخصیص بودجه، کمی به این حوزه اهتمام ورزد با توجه به درونزا بودن رشد علمی در ایران و مزیت برخورداری از نیروی انسانی توانمند، حتی با سرمایهگذاری بسیار کمتر از دیگر کشورها میتوان به اهداف مورد انتظار دست یافت.
-
مکانیزم ماشه ایرانی!
اگر پیش نویس قطعنامه علیه تهران تصویب شود ایران متقابلا مکانیزم ماشه خود را فعال خواهد کرد و سطح غنیسازی خود را افزایش میدهد و ممکن است اجازه بازرسی سرزده به بازرسان آژانس را ندهد. طبیعتا ایران برگهای برنده بیشتری دارد که از آن برگهها در زمان خود استفاده خواهد کرد
-
سیاستگذاری فضای مجازی؛ اخلاق یا قانون؟
اگر به مسایل فضای مجازی، خارج از نگاه امنیتی و سیاسی، نگاهی فرهنگی و اخلاقی داشته باشیم، میشود در تدوین کدهای اخلاقی فعالیت در این فضا، با مالکان و مدیران پیام رسانهای مطرح جهانی چون ایستاگرام وتلگرام رایزنی کرد تا این محیطهای رسانه ای به محیط بهتر و امن تری تبدیل شوند.
-
سرنوشت آتشبس هوکشتاین به کجا ختم خواهد شد؟
از آموس هوکشتاین نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا در امور لبنان به عنوان طراح اصلی طرح آتشبس پیشنهادی نام برده میشود. بر مبنای گمانهزنیهای انجامشده از سوی رسانههای بینالمللی، طرح یادشده روز پنجشنبه گذشته از سوی لیزا جانسون سفیر ایالات متحده در بیروت به «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان و رهبر جنبش امل (متحد اصلی حزبالله) ارائه شد، طرحی که شماری از رسانههای لبنانی با سادهانگاری به آن نگریسته و آن را روندی برای خاتمه بخشیدن به جنایات رژیم در لبنان عنوان کردهاند.
-
ترامپ، کوباییتبار را وزیر خارجه میکند، در مجلس ایران گیر دادهاند به ظریف!
میگویند ملا نصر الدین پولی را در کوچه تاریک گم کرده بود و در خانه از فرزندان خود می خواست پیدا کنند! در توجیه میگفت: کوچه تاریک است و نمیشود از رهگذران خواست به دنبال پول من بگردند. خانه اما روشن است و اهل و عیال فرمانبرند و میگردند!
-
حرف و رفتار پزشکیان با هم در تعارض است؟
در روزهای اخیر افزایش نرخ فروش کارخانهای دو خودروساز بزرگ کشور واکنشها و انتقادهایی را در سطح رسانهها و فضای عمومی برانگیخته است. در این میان، تصویری هم از صحبتهای مسعود پزشکیان در فضای مجازی وایرال شده که در ایام انتخابات از اینکه خودروهای مثلاً ۲۰هزار دلاری در داخل ۱۰۰هزار دلار فروخته میشود، انتقاد کرده بود و آن سخن ایام تبلیغات را با این کنش زمان استقرار دولت در تعارض نشان میدهند.
-
سلاح ظریف دیپلماسی
دیپلماسی در دنیای امروز یک شیوه مؤثر در ایجاد تغییر در رفتار کشورها به شمار میآید. دیپلماسی سلاحی است که هم در دفاع از منافع و امنیت ملی و هم در ایجاد دوستی و صلح و حتی در نفوذ در بازارها کاربرد مؤثر داشته است.
-
چرا مطالعه توئیتر و شبکههای اجتماعی مهم است؟
بسیاری از کنشگران مدنی و سیاسی و پژوهشگران و جامعهشناسان بر این عقیدهاند که مطالعه شبکههای اجتماعی کار عبث و بیفایدهای است؛ چراکه کاربران این پلتفرمها، معرف جامعه ایران نیستند و تنها بخشی از جامعه ایران را نشان میدهند.
-
۶ پرده از آن مرد کتابخوان!
طلبه نوجوانی که هنوز ریشهای صورتش سبز نشده، کتاب قطور رمانی را زیر بغل زده و در سایه باریک دیوار، از میان درختان گذرگاهی در مشهد پیاده میرود. کار هر روزش است. هر روز به کتابفروشی انتهای خیابان میرود، یک کتاب کرایه میکند و سکه یک تومانی را روی پیشخوان فروشنده میگذارد و به خانه میرود. تا صبح فردا کتاب را تمام میکند و برمیگردد به کرایه کتابی جدید. پیرمرد کتابفروش کلافه شده.
-
انتخابات آمریکا و پایان مرجعیت سیاسی سلبریتیها
براساس یک پیمایش مؤسسه نظرسنجی یوگاو (You Gov)، یکسوم آمریکاییها اعتقاد دارند دخالت سلبریتیها در سیاست سبب میشود به حرفه آنها نیز آسیب وارد شود.
-
ترامپ نبرد، هریس باخت
در مورد نتایج انتخابات ریاستجمهوری امریکا، تحلیلهای گوناگونی در رسانههای دنیا مطرح شده و این سؤال مطرح است که چگونه به رغم بسیاری از پیشبینیها و نظرسنجیها، ترامپ پیروز شد. در بیشتر تحلیلها تمرکز روی آرای الکترال کالجهای انتخاباتی و بهویژه در چند ایالت سرنوشتسازی است که نتیجه انتخابات را در نهایت به سود ترامپ رقم زده است
-
امکان افزایش سرمایه اجتماعی حتی از موشکهای اسرائیل
منازعه ایران و اسرائیل که با وقوع انقلاب اسلامی ایران آغاز شد و در چند دهه اخیر بر فضای سیاست خارجی کشور سایه افکنده، اکنون به مخاطرهآمیزترین دوران خود رسیده است.
-
هفت اکتبر در چه بسترِ تاریخی و اخلاقیای رخ داد؟
ایلان پاپه، یکی از مهمترین محققان حوزه مسائل فلسطین و رژیم صهیونیستی، در کتاب «تاریخچهای بسیار کوتاه از درگیری اسرائیل و فلسطین» که همین چندماه پیش در ۲۰۲۴ منتشر شده است در فصل پایانی کتاب «هفت اکتبر» را تحلیل میکند. عنوان فصل ۱۵ کتاب «بستر تاریخی و اخلاقی ۷ اکتبر ۲۰۲۳» است.
-
حرف درست معاون رئیس جمهور!؟
آقای حسینزاده معاون جدیدالورود به دولت دکتر پزشکیان، اخیراً حرف بسیار جدی و دقیقی زده است که در واقع یکی از دردهای مزمن اصلی کشور بوده و هست. ایشان که تا چند هفته پیش نماینده شهرهای محروم بوده میگوید؛ نمیشود در تهران برای کل ایران نسخه پیچید.
-
کابوسهای شبانه!
پنتاگون در گزارشی اعلام کرده است، میزان خودکشی در ارتش آمریکا در سال ۲۰۲۳ به ۵۲۳ نفر افزایشیافته است.
-
چرا کتاب نمیخوانیم؟
وضعیت اقتصادی و معیشت مردم به آنان آرامشی نمی دهد که لازمۀ کتاب دست گرفتن و مطالعه است. به تعبیر سعدی در گلستان «پراکندهروزی، پراکندهدل» است...
-
چرا توپ در زمین اروپاست؟
رافائل گروسی مدیرکل اژانس بین المللی انرژی اتمی برای پنجمین بار در سه سال گذشته بهایران سفر کرد و دیدارهای سطح بالایی نیز علاوه بر رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با رئیس جمهور و وزیر خارجه داشت و حتی در اقدامی تازهاین امکان را پیدا کرد تا با حضور در سایتهای هستهای نطنز و فردو از برخی بخشهای پیشرفته هم بازدید داشته باشد.
-
من و پیکاسو همین الان یهویی!
این اسنوبها، این تازهبهدورانرسیدهها و این پولدارهای بیسواد، اگر با همین فرمان که دارند پیش میروند، بر عالم هنر مسلط شوند، آن وقت اصالت و قدرت از دست هنرمند خارج خواهد شد و بهاصطلاح، امور به ایشان تنفیذ میشود.
-
گامهای امیدبخش تهران و ریاض
اظهارات قابل توجه ولیعهد عربستان در محکوم کردن اقدامات رژیم صهیونیستی علیه کشورمان و سفر رئیس ستاد نیروهای مسلح آن کشور به تهران در شرایط جاری منطقه که از یکسو تجاوز اسرائیل به غزه و لبنان ادامه دارد و از سوی دیگر با انتخاب مجدد دونالد ترامپ به ریاست جمهوری امریکا، جهان سیاستهای دولت آتی امریکا را درخصوص تحولات منطقه غرب آسیا رصد میکند، حائز اهمیت و واجد پیامهای مهمی است.