محمدصادق معتمدیان در نشستخبری که در ستاد انتخابات استان برگزار شد، در رابطه با تامین امنیت شعب اخذ رای اظهار کرد: با تدابیری که از ماههای گذشته در رابطه با تامین امنیت استان و شعب اخذ رای در استان داشتهایم، بیش از حدود ۲۰هزار نفر از نیروهای نیروی انتظامی و بسیج سازماندهی شده و در شعب اخذ رای که ۵۰۷۳ شعبه است به عنوان مسئولان حفاظت از شعب اخذ رای بهکارگیری شدند. بر اساس اطلس امنیتی که تدوین کردیم، نیاز بود که در برخی از شهرستانهای مرزی و شهرستانهایی که شاید در گذشته نگرانیهایی در خصوص مسائل امنیتی در آنها داشتیم، با تدابیر نیروی انتظامی و همکاری سپاه پاسداران، گردانها و نیروهای احتیاط پیشبینی و مستقر شدند که در صورت نیاز در مناطق مربوطه بهکارگیری شوند.
وی افزود: در نوار مرزی استان، با توجه به مرز طولانی که با کشور ترکمنستان و بهویژه افغانستان که شاهد ناامنیهایی در آن بودیم، داریم، با حضور مقتدرانه نیروهای انتظامی و نظامی، اشراف بسیار خوبی از لحاظ امنیتی و اطلاعاتی در مناطق مرزی پیدا کردیم و تحرکات درحال رصد است و از ابتدای امروز مشکلات امنیتی نداشتیم. تنها برخی موارد اختلافات جزئی در برخی از روستاها بوده که با حضور به موقع نیروی انتظامی برطرف شده است.
مشکل قطعی برق و کمبود تعرفه گزارش نشده است
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه امروز هیچگونه قطعی برق گزارش نشده است، تصریح کرد: از گذشته جلسات متعددی را با مسئولان شرکت توزیع و مدیریت برق منطقهای داشتیم و هماهنگیهایی را انجام دادیم و تدابیر ویژه را انجام دادیم. در موضوع تامین برق برای مصارف خانگی نیز طی دو هفته گذشته هم با تصمیمگیریهایی که صورت گرفته بود، قطعی برق نداشتیم. با واردات برق از ترکمنستان و ورود ۱۶۰ مگاوات برق به مدار فردوسی و توافقاتی که با صنایع و کشاورزی، مشکل برق را مدیریت کردیم. همچنین ۳۰۰ مگاوات برق از طریق ژنراتورها و دیزلها وارد مدار کردیم و مشکلی از بابت برق نداریم.
معتمدیان در رابطه با میزان ورود تعرفهها به استان خاطرنشان کرد: یک آسیبشناشی در رابطه با ادوار گذشته صورت گرفت و مشکلات مورد بررسی قرار گرفت و سعی کردیم که آن مشکلات را برطرف کنیم. با توجه به این که ۳ انتخابات را در استان برگزار میکنیم، بیش از ۱۹ تعرفه را وارد استان کردیم، بین فرمانداریها توزیع کردیم و به آنها ابلاغ کردیم که تعرفهها به صورت مازاد در شعب اخذ رای توزیع شود تا معطل توزیعهای بعدی نباشیم و تاکنون در هیچکدام از شهرستانها مشکل کمبود تعرفه را نداشتیم.
وی درخصوص آمار مشارکت مردم استان در انتخابات عنوان کرد: باید منتظر باشیم تا شمارش آراء انجام گیرد، اما شواهد و قرائن و بازدیدهای میدانی و گزارشات فرمانداریها نشان از حضور فعالانه مردم می دهد و مردم از ساعات اولیه پای صندوقهای رای حضور پیدا کردند و اکنون نیز در برخی شعب اخذ رای شاهد جمعیت هستیم که در صف منتظر رای دادن هستند. تجربیات گذشته در خراسان رضوی نیز حاکی از این است که همواره در ادوار گذشته، مشارکت مردم بیش از میانگین کشوری بوده و امیدوار هستیم در این دوره هم با توجه به استقبال خوب مردم در سطح استان یک حماسه جدید را رقم بزنیم.
۵۴۵۵ صندوق الکترونیکی را بین شعب اخذ رای تقسیم کردیم
استاندار خراسان رضوی در رابطه با برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی گفت: موضوع مکانیزهشدن انتخابات یکی از اصول سیاستهای کلان انتخابات است که به تایید مقام معظم رهبری رسیده و ایشان به دستگاههای متولی ابلاغ کردند که انشالله بتوانیم تمام مراحل و فرایند انتخاباتها را به صورت تمام الکترونیک برگزار کنیم. امسال برای اولین بار ۲۵ فرایند انتخابات شوراهای شهر در ۲۴ مرکز استان و ۹ شهر به صورت تمام الکترونیک برگزار شد، از جمله کلانشهر مشهد که ما در این زمینه تدابیر ویژه اندیشیدیم و حدود ۵۴۵۵ صندوق الکترونیکی وارد استان و بین شعب توزیع کردیم. صندوقهای دستی را نیز به دلیل احتمال اخلال در روند اخذ رای با سامانههای الکترونیکی پیشبینی و تعرفههای دستی را هم توزیع کردیم.
معتمدیان ادامه داد: امروز صبح در سطح کشور با توجه به ناهماهنگیهای مربوط به کارتهای ورود و کد رمزها در حوزه نظارت، با هماهنگیهایی که علیرغم یک وقفه در استان انجام گرفت، نسبتا به میانگین کشوری کمترین تاخیر را نسبت به سایر استانها داشتیم. طبق بررسی و جمعبندی که با هیات نظارت بر انتخابات استان در بعدازظهر امروز انجام دادیم، به این نتیجه رسیدیم که هر شعبهای که جمعیت در آن زیاد باشد این الزام وجود دارد که در کنار فرایند الکترونیکی، فرایند رایگیری دستی نیز انجام پذیرد. البته ممکن است این کار، شمارش آراء را کمی مشکلتر و زمانبر تر کند.
انتهای پیام
نظرات