به گزارش ایسنا، خیرالله خادمی در مراسم افتتاح طرحهای ملی وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: در قالب پروژههای اقتصاد مقاومتی و جهش تولید در سال گذشته، ۹ پروژه آزادراهی را در اولویت قرار دادیم که ۶۱۲ کیلومتر بود و باید به اتمام می رسید.
وی افزود: در این میان دو پروژه در سال گذشته به طول ۲۲۱ کیلومتر به بهره برداری رسید و یک پروژه دیگر نیز امروز آماده بهره برداری است و پروژه آزادراه خرم آباد – بروجرد به سمت اراک در چند روز آینده آماده افتتاح خواهد شد. همچنین پنج پروژه دیگر به طول ۳۱۵ کیلومتر که تاکنون حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشتند تا پایان امسال افتتاح خواهند شد و این عملکرد بزرگ جمهوری اسلامی ایران در تکمیل آزادراهی کشور به شمار می رود.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ادامه داد: یکی از پروژه های اولویتدار در حوزه آزادراهی، آزادراه تهران- شمال بود که منطقه یک آن در اسفند ماه ۱۳۹۸ به بهره برداری رسید و منطقه دو آن را به طول ۲۲ کیلومتر بلافاصله پس از افتتاح منطقه یک آغاز کردیم که در مسیر آن ۵۹ دستگاه تونل و ۳۰ دستگاه پل به طول ۴۱ کیلومتر وجود دارد و در واقع منطقه دو آزادراه را به پرتراکم ترین مطققه از نظر ابنیههای فنی بزرگ تبدیل کرده است.
وی با اشاره به تونل البرز به عنوان شاخصترین تونل آزادراه تهران- شمال و بلندترین تونل آزادراهی و راهی کشور گفت: از همان ابتدا عملیات اجرایی منطقه دو آزادراه تهران- شمال را در سه فاز برنامهریزی کردیم که فاز نخست اتمام تونل البرز و جادههای دسترسی آن به طول ۹ کیلومتر بود که امروز آماده افتتاح است. فاز دوم آن ساخت باند غربی آزادراه تهران- شمال و عبور از همین تونل بود که هم اکنون با پیشرفت فیزیکی حدود ۷۰ درصدی در جریان است و فاز سوم آن اتمام کل منطقه دو آزادراه تهران- شمال بوده که هم اکنون با پیشرفت مناسبی در حال اجراست.
خادمی به اشتغال ۲۶۵۰ نفر در آزادراه تهران- شمال و به کارگیری ۱۱۰۰ دستگاه ماشین آلات اشاره کرد و افزود: در حال حاضر تونل البرز در انتهای منطقه دو آزادراه تهران- شمال در سخت ترین شرایط کوهستانی با همت متخصصان داخلی به اتمام رسیده و با اعتباری حدود ۴۰۰۰ میلیارد تومان به اجرا درآمده که این تونل از منطقه پیچ سرهنگ در جنوب استان البرز آغاز شده و به پل زنگوله در استان مازندران ختم می شود و با بهره برداری از این تونل ۵ کیلومتر از مسیر تهران شمال کاسته می شود و ۲۰ دقیقه در حالت عادی و ۴۵ دقیقه تا دو ساعت در پیک ترافیک از زمان مردم می کاهد.
انتهای پیام
نظرات