• دوشنبه / ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۸:۱۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400051812494
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

سکان اداره شهر اصفهان به دست چه کسی سپرده می‌شود؟

سکان اداره شهر اصفهان به دست چه کسی سپرده می‌شود؟

ایسنا/اصفهان از همان روز مشخص شدن نتایج انتخابات شورای ششم شهر اصفهان بحث و گمانه‌زنی درباره گزینه‌ای که قرار است برای ۴ سال آینده سکان‌دار اداره شهر اصفهان باشد آغاز شد و این روزها با شروع فعالیت رسمی شورای ششم همه منتظر اعلام چهره جدید شهرداری اصفهان هستند.

شورای ششم شهر اصفهان از همان روز نخست فعالیت رسمی و بعد از مراسم تحلیف، علیرضا بوژمهرانی را به‌عنوان سرپرست شهرداری اصفهان معرفی کرد تا قدرت الله نوروزی پس از ۴ سال با ساختمان سفید شهرداری اصفهان خداحافظی کند.

حالا همه بی‌صبرانه منتظر معرفی چهره جدیدی هستند که قرار است به‌عنوان شهردار شهری معرفی شود که به نصف جهان شهره است.

برخلاف روال سال‌های قبل، تا این لحظه به نظر می‌رسد ۱۳ عضو شورای ششم شهر اصفهان قرار است شهردار جدید اصفهان را بر اساس فرایندی انتخاب کنند که آغاز آن با نظرسنجی از شهروندان بود و تا پایان قرار است با در نظر گرفتن تمام جوانب، ظرفیت‌ها و گزینه‌ها باشد تا اصفهان را از بهترین گزینه ممکن محروم نکنند.

علی صالحی-سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان در گفت‌وگو با ایسنا، پیرامون فرایند انتخاب شهردار اصفهان اظهار کرد: مشارکت مردم به‌عنوان یک اولویت جدی در شورای ششم مطرح است، البته به معنای این نیست که بخواهیم منتی بر سر کسی بگذاریم یا شعار بدهیم، بلکه اعتقادداریم این‌یک حق در اختیار مردم و حتی یک تکلیف است، چراکه شهروندان هزینه اداره شهر را می‌پردازند، پس این حق را دارند که در اداره شهر مشارکت داشته باشند.

وی بابیان اینکه بخشی از مشارکت شهروندان با انتخاب اعضای شورای شهر رقم می‌خورد، گفت: بخش دیگری از مشارکت شهروندان با ارائه دیدگاه‌ها و بیان شدن نقطه نظرات و شکل‌گیری فضای گفت‌وگوی دوطرفه در عصر ارتباطات و دنیای کنونی شکل می‌گیرد که اگر غیرازاین باشد نمی‌توانیم شهر را اداره کنیم و به‌عنوان متولیان اداره شهر نسبت به مسائل شهر بی‌توجه باشیم.

این عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با تأکید بر اینکه نمی‌توانیم نسبت به آنچه برای مردم مهم است به دلیل قرار نداشتن جزو اولویت‌ها و یا مسئولیت‌های شورای شهر بی‌توجه باشیم، تصریح کرد: حداقل کاری که می‌توانیم انجام دهیم گفت‌وگوی مشترک و مطالبه گری از دستگاه‌ها است، چراکه شورای اسلامی شهر، شورای شهرداری نیست.

شروعی متفاوت با انتخاب شهردار

وی بابیان اینکه عملیاتی کردن این شعار از مهم‌ترین وظیفه‌ای که به عهده شورای شهر است یعنی انتخاب شهردار آغاز شد، توضیح داد: استفاده از نظرات مردم به این معنا نیست که منتخبان شورا تخصص و یا شناخت کافی ندارند، بلکه معتقدند شناخت نمایندگان مردم در شورا باید با مردم مشترک باشد و ویژگی‌هایی که مردم بر آن تأکیددارند در اولویت قرار گیرد.

صالحی با اشاره به دو فراخوان مردمی در جریان فرایند انتخاب شهردار اصفهان، گفت: در فراخوان اول که مهلت ۱۰ روزه داشت از شهروندان خواستیم ویژگی‌های شهردار اصفهان را اعلام کنند، این کار شروعی بود تا حق مردم به آن‌ها یادآوری شود و در دوره ششم فعالیت شورای شهر برای اداره هرچه بهتر شهر در کنار ما باشند.

وی بابیان اینکه تعداد شاخص‌ها بسیار زیاد بود اما در نهایت حدود ۵۰ شاخص منحصربه‌فرد احصا شد، گفت: در مرحله دوم، شاخص‌هایی که فراوانی بیشتری داشت مشخص شد و به‌عنوان اولویت در اختیار منتخبان شورا قرار گرفت. در گام بعدی با حدود ۳۰ گروه از نخبگان شهر هم‌اندیشی شد و شاخص‌های نهایی شده بر روی سایت شهر زندگی قرار گرفت.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان بابیان اینکه مصادیق مدنظر با رعایت الزامات قانونی دستورالعمل وزارت کشور برای انتخاب شهردار و ویژگی‌های مدنظر منتخبان شورای ششم شهر اصفهان استخراج‌شده که برآمده از منویات مقام معظم رهبری است، افزود: اصول مدیریت علمی و مدیریت اسلامی و سابقه مدیریت عملی و تجربی در شهر از دیگر شاخص‌های استخراج‌شده است که بر اساس آن گزینه‌های شهردار اصفهان معرفی می‌شود.

ارائه هزار و ۲۰۱ پیشنهاد از سوی نخبگان

وی با اعلام اینکه حدود هزار و ۵۶ نخبه شهر اصفهان در فراخوان شورای اسلامی این شهر برای انتخاب شهردار شرکت کردند، گفت: در این مرحله حدود هزار و ۲۰۱ پیشنهاد از گروه‌های نخبگان رسید که شاید برخی از این پیشنهادها حداقل‌های قانونی را برای پذیرش مسئولیت شهرداری اصفهان نداشتند اما از میان آن‌ها ۷۰ نفر حداقل‌ها را داشتند که بعد از تطبیق با مصوبه وزارت کشور در رابطه با الزامات قانونی انتخاب شهردار، ۲۱ نفر احصا شدند.

 صالحی بابیان اینکه در مرحله بعدی رزومه افراد، کارنامه عملی و سوابق اجرایی آن‌ها بررسی شد، گفت: در این مرحله نیز مشخص شد تعدادی از افراد حائز شرایط نیستند، برخی ایده مشترک و گفتمان متناسب با منتخبان شورا نداشتند و برخی نیز انصراف دادند ازجمله آقایان خراسانی، صبوری، سقائیان نژاد و اسلامی.

وی ضمن احترام و قدردانی از تمام افرادی که در این فرایند شرکت داشتند، تأکید کرد: قطعاً همه این افراد شایستگی‌هایی دارند اما یا با الزامات قانونی طبق دستورالعمل وزارت کشور مطابقت نداشتند و یا دیدگاه مشترک با اعضای شورا نداشتند وگرنه شایستگی همه افرادی که در این فرایند بودند اثبات‌شده است.

این عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه در این مرحله به ۱۱ گزینه برای شهردار اصفهان رسیدیم، توضیح داد: مثل مراحل قبل این گزینه‌ها با ۱۸ ویژگی استخراج‌شده در سایت شهر زندگی به انضمام شاخص‌هایی که مردم معرفی کردند و فراوانی بیشتری داشت بررسی می‌شوند، البته این افراد تقریباً مراحل قانونی را پشت سر گذاشته‌اند اما بازهم جای بررسی دارد.

به گفته وی، در این مرحله تعدادی سؤال مطرح و از افراد درخواست رزومه کرده‌ایم تا جزئیات فعالیت‌ها و اقدامات کلان مدیریتی را از زبان خودشان داشته باشیم و درنهایت با بررسی دقیق‌تر، افرادی که همخوانی بیشتری با دیدگاه‌های اعضا و اهداف اداره شهر دارند وارد مرحله نهایی شوند. در این مرحله احتمالاً سؤالات جدی‌تر و گفت‌وگوهای طولانی و مصاحبه حضوری اتفاق می‌افتد و درنهایت یک نفر با رأی‌گیری اعضای شورای شهر به‌عنوان شهردار انتخاب می‌شود.

هیچ فرصتی را از دست نمی‌دهیم

صالحی با تأکید بر اینکه بنا داریم یک ساعت را هم برای خدمت‌رسانی به مردم از دست ندهیم و فرایندهای شهر و بررسی گزینه‌های شهرداری با دقت نظر و کار تخصصی انجام شود، توضیح دهد: حتی پیش از رأی‌گیری و اعلام رسمی ترکیب اعضای کمیسیون‌های تخصصی، بررسی صلاحیت شهرداری در چارچوب کمیسیون‌ها انجام شد و تلاش کردیم هیچ فرصتی را از دست ندهیم.

وی بابیان اینکه تلاش می‌کنیم انتخاب شهردار اصفهان در حداقل زمان اتفاق افتد تا خللی در خدمت‌رسانی به مردم ایجاد نشود، خاطرنشان کرد: انتخاب سرپرست شهرداری اصفهان بلافاصله پس از تحلیف اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان در این راستا بود که حتی یک روز هم شهرداری بدون سرپرست اداره نشود، چراکه بعد از تحلیف اعضای شورای ششم، اعضای شورای سابق و شهردار منتخب آن‌ها به لحاظ قانونی امکان ادامه فعالیت نداشت.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان یادآور شد: تلاش می‌کنیم با دقت و صبر و حوصله لازم، از همه فرصت‌های قانونی برای انتخاب شهردار استفاده کنیم، درعین‌حال که به الزامات زمانی نیز توجه داریم تا انتخاب مناسبی برای شهر بزرگ اصفهان با این پیشینه تاریخی و تمدنی و انقلابی داشته باشیم.

فرصت یک‌ماهه برای انتخاب شهردار

وی بابیان اینکه طبق قانون از روز ۱۴ مرداد تا یک ماه فرصت داریم شهردار اصفهان را انتخاب کنیم، تصریح کرد: احتمالاً پروسه تائید شهردار از وزارت کشور دو هفته تا یک ماه طول می‌کشد، اما درعین‌حال که از فرصت استفاده می‌کنیم، زمان را هم در نظر داریم تا هرچه زودتر در خدمات‌رسانی به شهروندان ثباتی ایجاد شود و شهردار هم بتواند در بازه زمانی مناسبی همکاران خود را انتخاب کند و با فراغ بال تغییر و تحول اتفاق افتد.

صالحی بابیان اینکه برای انتخاب شهردار اصفهان زمان مشخصی نمی‌توانم اعلام کنم، گفت: بر اساس فرایندی که طراحی کردیم تلاش می‌کنیم هرچه زودتر و قبل از پایان مهلت قانونی، شهردار منتخب را معرفی کنیم.

۱۱ گزینه فعلی شهردار اصفهان چه کسانی هستند؟

وی اسامی ۱۱ گزینه شهرداری اصفهان را به ترتیب حروف الفبا اعلام و اظهار کرد: محمدعلی احمدی، مهدی جمالی نژاد، مرتضی حسام نژاد، کمال حیدری، محسن رنجبر، رسول سادات نژاد، علیرضا صلواتی، علیرضا قاری قرآن، علی قاسم‌زاده، محمود محمودزاده و رضا مختاری ۱۱ گزینه در این مرحله هستند.

این عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه این فرایند طراحی شد تا مردم در اداره شهر مشارکت داده شوند، تصریح کرد: در این فرایند بناست ۱۳ عضو شورای شهر اصفهان ضمن توجه به دیدگاه‌ها و اولویت‌های مردم، هم در ویژگی‌ها و هم مصادیق دچار خطای شناختی و قضاوت بر مبنای شناخت قبلی نشوند و از همه ظرفیت‌های شایسته اداره شهر استفاده کنند، به همین دلیل فرایند طوری طراحی‌شده که تا پایان فرایند خود را از هیچ ظرفیتی محروم نخواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر شرایطی به وجود آید که علاوه بر این ۱۱ نفر، فردی ظرفیت و توانایی و الزامات قانونی را به‌صورت ویژه داشته باشد با گذراندن مراحلی که گزینه‌های فعلی طی کرده‌اند ممکن است به لیست گزینه‌های شهردار اصفهان اضافه شوند و یا افرادی از لیست کم شوند، تأکید کرد: این فرایند برای بهتر شدن کار است، اما خود را از ظرفیت‌های دیگر محروم نمی‌کنیم. با شرایط جدید و تغییر و تحولات در کشور و مدیریت شهری، طبیعی است فرصت‌های جدیدی ایجاد شود که نمی‌خواهیم شهر اصفهان را از این فرصت‌ها محروم کنیم.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه باید توجه داشته باشیم ۱۳ عضو شورا در پیشگاه قرآن قسم یادکرده‌اند که جز مصالح شهر و شهروندان و عدالت و انصاف را رعایت نکنند، گفت: قطعاً هر ۱۳ نفر در پیشگاه خداوند و مردم باید نسبت به تصمیماتی که می‌گیریم پاسخگو باشیم.

 وی بار دیگر با تأکید بر اینکه تلاش می‌کنیم همه جوانب و ظرفیت‌ها را بررسی و مسائل قانونی را در نظر بگیریم، خاطرنشان کرد: راه دسترسی خود را به مشورت و دیدگاه‌ها و اندیشه‌های مختلف مسدود نمی‌کنیم، بنابراین شهروندان اطمینان داشته باشند نمایندگان آن‌ها در شورای شهر اگر به حجت شرعی در تصمیمی برسند و بتوانند در پیشگاه خداوند و مردم در قبال تصمیم خود پاسخگو باشند، به آن سمت حرکت می‌کنند و هیچ‌چیزی به غیرازاین در تصمیم آن‌ها تأثیری ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha