به گزارش ایسنا، در کنار تسهیلات ارزی که از محل منابع صندوق توسعه ملی به بخش های مختلف غیردولتی ارائه می شود ، بخش دیگری از منابع ارزی این صندوق در راستای اجرای تکالیف بودجه های سنواتی و همچنین بخشی از آن برای اجرای ماده ۵۷ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(۲)، به سپرده گذاری ارزی در بانک های عامل اختصاص پیدا کرده است.
بر این اساس بانک ها از طریق اعطای تسهیلات در چارچوب قراردادها، منابع را به طرح ها و فعالیت های مرتبط در بخش هایی از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، صنعت و معدن تخصیص می دهند.
بررسی آخرین گزارش عملکرد صندوق توسعه ملی از ابتدای تاسیس تا پایان سال ۱۳۹۹ نشان می دهد که مبلغ سپرده گذاری ارزی انجام شده در بانک های سپرده پذیر از سال ۱۳۹۱ تا پایان سال ۱۳۹۶ بالغ بر ۷.۲ میلیارد دلار بوده که از این میزان ۵.۲ میلیارد دلار در قالب ۴۶ طرح به مرحله تخصیص ارز رسیده است.
از منابع تخصیص یافته حدود ۹۸ درصد به طرح های بخش نفت و گاز و دو درصد به طرح های بخش صنعت و معدن اختصاص یافته است.
همچنین در توزیع منابع بر اساس مناطق نیز، حدود ۷۷ درصد از منابع تخصیص یافته سپرده گذاری ارزی، در مناطق کمتر توسعه یافته و نزدیک به ۲۳ درصد در مناطق برخوردار هزینه شده است.
اما از سال ۱۳۹۷تا پایان ۱۳۹۹ هیچ گونه قرارداد سپرده گذاری ارزی از محل صندوق توسعه با بانک ها منعقد نشده که دلیل آن نیز به عدم درخواست بانک ها برمی گردد.
انتهای پیام
نظرات