• سه‌شنبه / ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ / ۲۰:۲۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400063022864

رئیس گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

مادر باردار مجوز اخلاقی و شرعی خوددرمانی ندارد

مادر باردار مجوز اخلاقی و شرعی خوددرمانی ندارد

ایسنا/خراسان رضوی رئیس گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مادر باردار از لحاظ اخلاقی و شرعی اجازه ندارد خوددرمانی کند زیرا حامل یک نفر دیگر است.

نفیسه ثقفی در نشست خبری واکسیناسیون کرونا در مادران باردار که امروز در مرکز بهداشت شماره ۲ مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه وظیفه زنان است که نسل بشر را تداوم ببخشند، در خصوص جایگاه زنان باردار اظهار کرد: هنگامی که زنی حامله شده و اقدام به فرزندآوری  می‌کند، انتظار نمی‌رود که دچار عارضه شود و اتفاقی برای او رخ دهد .زن باردار در حقیقت ۲ نفر است؛ برای همین مراقبت از این ۲ نفر اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه خانواده‌ها از حامله شدن در زمان کرونا می‌ترسند، گفت: حامله شدن باعث افزایش میزان ابتلا به کرونا نمی‌شود اما اگر خانم باردار کرونا بگیرد، ممکن است بیماری در او شدت بیشتری داشته باشد؛ مخصوصا اگر وی دچار بیماری زمینه‌ای نیز باشد.

رئیس گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: اگر خانمی می‌خواهد حامله شود، بهتر است قبل از بارداری واکسیناسیون را انجام دهد تا اولا مبتلا به کرونا نشود و دوما اگر مبتلا شد، ابتلای او خفیف باشد.

ثقفی ادامه داد: افرادی که حامله هستند و واکسن می‌زنند، باید مراقب خود باشند زیرا ایمنی صددرصد پس از واکسیناسیون شکل نمی‌گیرد اما واکسیناسیون بسیار مفید است و اگر افراد بعد از تزریق به کرونا مبتلا شوند، بیماری آنان خفیف خواهد بود. آنفلوآنزا هم سال‌هاست که شیوع دارد و ریشه کن نشده اما واکسیناسیون آن هر سال در حال انجام است.

وی با بیان برخی توصیه‌ها به زنان باردار در دوران کرونا گفت: فاصله صورت به صورت و کمتر از ۲ متر و بدون ماسک می‌تواند برای این دسته از بانوان خطرناک باشد. حضور در مجامع عمومی نیز برای زن باردار خطرناک است. زنان باردار اگر علامتی از بیماری مشاهده کردند چون علایم مشترک و نوظهور است، حتما با سامانه‌های وزارت بهداشت مانند ۴۰۳۰ ارتباط برقرار کرده و در صورت نیاز به مراکز درمانی مراجعه کنند.

رئیس گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه خوددرمانی در بسیاری از بیماران فوت شده از کرونا مشاهده شده چون این افراد بسیار دیر به پزشک مراجعه کردند، عنوان کرد: اعضا و جوارح ما در پیشگاه خداوند و در خصوص آسیبی که به آن می‌زنیم از ما بازخواست خواهند کرد؛ چه رسد به نوزادی که قرار است به دنیا بیاید و ممکن است دنیا را تکان بدهد. ما باید از نوزادان حفاظت کنیم.

ثقفی درخصوص نگرانی برخی زنان باردار از مراجعه به بیمارستان‌ به دلیل افزایش امکان ابتلا به کرونا گفت: در بیمارستان بخش مراجعه و نگهداری از زنان باردار سالم از بخش کرونا و مشکوک به کرونا مجزاست. همچنین زایشگاه محل بستری و اتاق عمل زنان باردار سالم جدا از بخش کووید است.

وی تصریح کرد: در بارداری‌های خودخواسته توصیه شده ۲ دوز واکسن ترجیحا قبل از بارداری تزریق شود.

رئیس گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص انتقال کرونا از مادر به نوزاد گفت: موردی از انتقال این بیماری از طریق مادر به نوزاد تاکنون گزارش نشده و احتمال آن کمتر از ۲ درصد ممکن است باشد. انتقال معمولا بعد زایمان و به علت محیط آلوده، کادر درمان ناقل و... است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha