دکتر لطفی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه ۹۹ درصد شرکت های فناور در این استان صادرات محور نیستند، اظهارکرد: یکی از دلایل این امر آن است که ایده هایی که این شرکت ارائه می دهند و محصولاتی که تولید می کنند، قابلیت رقابت خیلی بالایی ندارند.
وی تاکید کرد: در مجموع این شرکت ها چندان صادرات محور نیستند و بازارهای فروشی که آن ها برای کالاهای خود برنامه ریزی می کنند اول بازار محلی و سپس بازار کشوری است که در این صورت مشابه کالاهای تولیدی آن ها نیز در بازار محلی و کشوری بالا است.
لطفی ادامه داد: البته تعدادی از شرکت ها نیز وجود دارند که صادرات محور هستند اما تا آن ها نیز مورد پذیرش جامعه قرار گیرد دو سه سالی طول می کشد.
وی اظهارکرد: اغلب شرکت های فناور در این استان با مشکل مالی مواجه هستند و این شرکت بر اساس سرمایه خود برنامه ریزی کرده و یا اینکه باید درگیر تسهیلات بانکی با کارمزدهای خیلی بالا شوند.
این مقام مسئول تصریح کرد: از سوی دیگر در این استان سرمایه گذاری در حوزه فناوری جا نیفتاده است، سرمایه های بالایی در این استان وجود دارد اما سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این حوزه اعتماد نکرده اند.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر سرمایه گذاری که در این استان انجام می شود در حوزه زمین، مسکن، طلا و ... است.
مدیر فن بازار پارک علم و فناوری خراسان شمالی افزود: علاوه بر آن شرکت های فناوری که در این استان فعالیت می کنند در حوزه کاری خود متخصص هستند اما برای حضور آن ها در بازارهای بزرگ تر علاوه بر تخصصص مورد نظر در رشته کاری باید تخصص های دیگری در زمینه کسب و کار نیز وجود داشته باشد.
وی اشاره به اینکه ۲۹ شرکت فناور در سطح مختلف در این استان وجود دارد، گفت: از این تعداد چهار تا پنج شرکت در بازارهای خارجی فعالیت می کنند.
انتهای پیام
نظرات