• چهارشنبه / ۲۸ مهر ۱۴۰۰ / ۰۸:۰۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1400072820089
  • منبع : نمایندگی مرکزی

بانوان بی‌اعصاب‌ترند یا آقایان؟

بانوان بی‌اعصاب‌ترند یا آقایان؟

ایسنا/مرکزی یک روانپزشک با بیان اینکه تعداد بانوانی که به‌دلیل مشکلات روانی به روانپزشک و روانشناس مراجعه می‌کنند بسیار بیشتر از آقایان است، اختلال حواس، پرخاش و عدم تمرکز را از عوارض رنج‌آور مشکلات و فشارهایی دانست که بانوان را مجبور به مراجعه به روانپزشک می کند.

دکتر آزاده غفاری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: نسبت زنان مراجعه کننده به کلینیک های مشاوره به آقایان ۸۰ به ۲۰ است، هرچند به ‌دلیل شرایط اقتصادی در دوسال اخیر میزان مراجعه آقایان نیز افزایش یافته است‌
 

وی ادامه داد: خوشبختانه تعداد زنانی که دچار بیماری‌های جدی اعصاب و روان هستند بسیار کم است و افسردگی، اضطراب و وسواس از عمده دلایلی هستند که باعث می شوند بانوان به مراکز مشاوره و پزشک‌های روانشناس مراجعه می‌کنند.


غفاری در خصوص زنانی که به کلینیک ترک اعتیاد مراجعه می‌کنند توضیح داد: بانوان به ‌دلیل اینکه تمایلی به حضور در محیط‌هایی که آقایان در آن رفت‌و آمد دارند، ندارند و از امکان حضور یک فرد آشنا در این محیط‌ها می هراسند، اغلب جذب مراکز کاهش آسیب می‌شوند. معمولا خانم هایی که به این کلینیک مراجعه می‌کنند با در نظر گرفتن شرایطی که دارند، از عدم حضور فرد آشنا در این محیط اطمینان دارند.
 

وی افزود: اغلب بانوانی که برای ترک اعتیاد مراجعه می‌کنند از طریق همسر خود به سمت اعتیاد کشیده شده اند و حتی در برخی موارد همسرشان اعتیاد خود را ترک کرده‌ اما زن نتوانسته مواد مخدر را کنار بگذارد. این بانوان به ‌دلیل فقر نتوانستند از زندگی مشترک با یک فرد معتاد بیرون بیایند، لذا در طول زندگی به اعتیاد روی می‌آورند.
 

غفاری ادامه داد: در برخی خانواده‌ها نیز به ‌دلیل اعتیاد پدر، انسجام خانوادگی وجود ندارد، لذا دختران جوان تصور اشتباهی از محیط خانواده دارند و با ازدواج در سنین پایین در دام اعتیاد می‌افتند.
 

غفاری تاکید کرد: سبک زندگی بانوان، ازدیاد زمان حضور آنان در محیط خانه و رواج تفکر محدود شدن به خانه داری در بین خانم‌ها از دلایل بروز مشکلات روانی بین بانوان است که این دلایل برخاسته از مشکلات فرهنگی است، به‌گونه‌ای که ماندن زنان در خانه و خانه‌داری به‌عنوان یک فرهنگ در جامعه ما جا افتاده است.
 

وی بیان کرد: در دوسال گذشته به دلیل شیوع کرونا مدیریت و آموزش درس فرزندان نیز فشار مضاعفی بر زندگی زنان وارد کرده است. تمامی این مشکلات روانی به این دلیل است که زنان زمانی برای خود ندارند و تمام وقتشان برای خانه و خانواده است و هیچگونه استراحت روانی‌ ندارند و از طرف دیگر وابستگی مالی به همسر حتی برای کوچک‌ترین مسائل و نیازها نیز موجب سرخوردگی آنها شده ‌است.


انتهای‌پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha