عبدالله علوی در گفتوگو با ایسنا در خصوص فعالیتها و آثار هنری خود، اظهار کرد: هدف از طراحی و خلق آثار در طول زمان شکل میگیرد و به نوعی هدف مشخصی وجود ندارد. آنچه در طراحی آثار مورد توجه من بوده این است که چطور میتوان طرد شدن را به صورت فردی و همچنین به صورت جمعی در نظر گرفت.
وی با اشاره به مجموعه طراحیهایش با قیر با عنوان مطرود که چندی پیش در گالری بنبست مشهد به نمایش درآمده بود، ادامه داد: مطرود در نگاه من مجموعهای با موضوع طرد شده از جامعه و در معنای عامیانه آن نیست بلکه مطرود میتواند به عنوان مجموعهای با موضوع طرد شده از خویش نیز در نظر گرفته شود. بر این اساس نمایش و قرارگیری آثار در نمایشگاه مخاطب را با اثر مواجه میسازد از این رو هر فردی میتواند برداشتی ویژه از اثر داشته باشد.
این هنرمند افغانستانی با اشاره به تفاوت طراحی با قیر و رنگهای اکریلیک و روغن بیان کرد: ممکن است در قیر رنگهای دیگری نیز وجود داشته باشد اما در نهایت رنگ سیاه قیر آن را به کرختی میکشاند. با وجود اینکه این کرختی در قیر بیزمان است اما با گذر زمان تغییراتی در ظاهر آن ایجاد میشود که سایر رنگها از چنین ویژگی برخوردار نیستند.
علوی خاطرنشان کرد: سبک آثار مجموعه مطرود انتزاعی است و به نظر من محتوای این آثار برگرفته از زندگی و زیست انسان است.
وی در خصوص برگزاری نمایشگاه آثارش در مشهد، اضافه کرد: من تاکنون ۲ نمایشگاه در کشور سوئد و یک نمایشگاه در کشور استرالیا برگزار کردهام و در نمایشگاه این مجموعه در ایران نیز با مشکل و چالشی مواجه نشدم. از این رو از سهیلا دیزگلی، شهناز علیپور، جواد خلیلی و تمام افرادی که در برگزاری این نمایشگاه به من یاری رساندهاند قدردانی میکنم.
این هنرمند افغانستانی با اشاره به وضعیت فعالیت هنرمندان افغانستانی در شرایط کنونی این کشور اضافه کرد: با توجه به شرایط موجود نمیتوان به سادگی در این خصوص سخن گفت. با این حال آنچه مشخص است این است که افراد و هنرمندانی که فعالیت اصیل و تخصصی دارند، نمیتوانند در شرایط نابسامان موجود دوام آورده و فعالیت خود را ادامه دهند.
انتهای پیام
نظرات