کریم جشنی در گفتوگو با ایسنا در خصوص نمایشهای خراسان رضوی حاضر در چهلمین جشنواره تئاتر فجر، اظهار کرد: «درخشش صبحگاهی سیاره ناهید» به کارگردانی مسعود عقلی، «هملتک» به کارگردانی مهدی احمدی، «سوئینی تاد» به کارگردانی محمد نیازی، «آنتیگونه، آخرین سامورایی» به کارگردانی امین رضایی اردانی و «پشت دیوار کشتارگاه» به کارگردانی رضا صابری، پنج اثر نمایش استان بودند که در بخشهای رقابتی و مهمان چهلمین جشنواره تئاتر فجر شرکت داشتند.
وی ادامه داد: بر این اساس نمایش «درخشش صبحگاهی سیاره ناهید» و «هملتک» منتخب جشنواره استانی بودهاند که در جشنواره تئاتر فجر حضور داشتند و نمایش «آنتیگونه، آخرین سامورایی» و «سوئینی تاد» به صورت مستقیم در جشنواره فجر شرکت کردند. همچنین نمایش رضا صابری با عنوان «پشت دیوار قدیمی کشتارگاه» در بخش غیر رقابتی مهمان ویژه حضور داشته است.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در این میان محمود کریمی برای طراحی نور نمایش موزیکال «سوئینی تاد» و آرمین سپیدار برای موسیقی نمایش «سوئینی تاد» در چهلمین جشنواره تئاتر فجر مورد قدردانی قرار گرفتند.
جشنی عنوان کرد: به نظر من اهالی تئاتر مشهد تمام تلاش خود را به کار گرفتهاند و اجراهای بسیار خوبی به نمایش گذاشتهاند. همچنین دستگاههای گوناگون مانند شهرداری مشهد، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و حوزه هنری خراسان رضوی تا حد توان در بخشهای مالی و در اختیار قرار دادن فضاهایی برای تمرین، از نمایندگان مشهد حمایت کردهاند.
وی با بیان اینکه شرایط خوبی برای نمایندگان تئاتر خراسان رضوی فراهم شده است، تصریح کرد: باوجود اینکه داوران معیارهایی برای انتخاب بهترینهای هر بخش دارند، اما به نظر من در داوری همواره سلیقه اثرگذار است، از این رو ممکن است دریافت اندک جوایز توسط گروههای نمایش خراسان رضوی به دلیل اثرگذاری سلایق داوران باشد، به گونهای که ممکن است تغییر داوران شرایط و جوایز متفاوتی برای تئاتر خراسان به همراه داشته باشد.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی بیان کرد: به طور کلی گروههای تئاتر مشهد اجراهای خوبی داشتهاند، همانطور که همواره تئاتر مشهد یکی از شهرهایی است که پس از تهران از جایگاه مناسبی برخوردار است. به گونهای که امسال نیز با پنج اثر پس از تهران از نظر تعداد نمایش در جایگاه دوم قرار گرفته و به این ترتیب خراسان رضوی حضور پررنگی در جشنواره داشته است.
جشنی اضافه کرد: بنابراین کسب نکردن جوایز در جشنواره تئاتر فجر، ملاکی برای عملکرد ضعیف نمایندگان خراسان رضوی نیست. به گونهای که با مطالعه مطالب منتقدین در خصوص آثار نمایشی مشهد، در کنار انتقادات، نکات مثبتی در هر نمایش عنوان و بیان شده است.
وی تصریح کرد: جشنواره از جمله رویدادهایی است که در همافزایی و انتقال تجربه میان نسلها و گروههای نمایشی مختلف بسیار اثرگذار بوده و اتفاقات خوبی را رقم میزند، اما چند سالی است که گروههای نمایشی یک روز قبل از اجرا و یک روز پس از اجرای نمایش اسکان دارند و در واقع ۱۰ صبح روز بعد از اجرا، باید مکان را تخلیه کنند و تنها نویسنده و کارگردان گروه میتوانند در محل، اسکان داشته باشند. به این ترتیب عملاً امکان همافزایی، انتقال تجربه و تماشای آثار مختلف از گروهها سلب میشود و این اتفاق یکی از اتفاقات نامیمون جشنواره فجر در سالهای اخیر به شمار میرود.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی افزود: در بخشهای مختلف مانند پذیرایی، اسکان، تماشای آثار و سایر بخشها، جشنوارهها با فراز و فرودهای مختلفی مواجه هستند و ممکن است در سالهای مختلف، متفاوت باشد.
جشنی اضافه کرد: تئاتر فجر ویترینی است برای اهالی تئاتر شهرستانهای مختلف کشور و به نوعی اجرا در جشنواره فجر، یکی از اهداف گروههای مختلف تئاتر محسوب میشود. از این رو مرکز تئاتر در تهران میتواند امکان اجرای عمومی نمایش شهرستانهای مختلف را در سالنهای خوب مهیا سازد تا از این طریق نمایشهای منتخب شهرستانهای دیگر نیز در تهران اجرا شود و به واسطه آن آوردهای برای گروههای هنری شهرستانها به همراه داشته باشد. همچنین تعاملات این گروهها با گروههای حاضر در پایتخت نیز افزایش پیدا خواهد کرد و به این ترتیب در راستای حمایت از تئاتر شهرستانها پیش میرود.
انتهای پیام
نظرات